15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle şehrimizin güzide eğitim kurumlarından Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi muhteşem bir kutlama programı gerçekleştirdi. Yarışma, canlı müzik, fotoğraf sergisi gibi birçok aktivitenin yer aldığı program, katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Programın açılışında turizmin önemine dair bir konuşma yapan Okul Müdürü Beşir ÖZKURT, “Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, eski medeniyetlerin bıraktığı tarihi eserler ve anıtlarla ülkemiz turistler için adeta bir cennettir” dedi.

Her şeye rağmen hak edelin turist sayısına ulaşılamadığını belirten ÖZKURT, “Ülkemize daha çok turist gelmesi için, turizm sektöründe çalışan işgücünün dağa eğitimli ve kalifiye olması gerektiğini biliyoruz. Okulumuz bu amaç doğrultusunda Türk turizmine kalifiye elaman yetiştirmektedir. Turistlere karşı güler yüzlü olmak gerekir. Onların memnun ayrılması, ülkemize daha çok turistin gelmesini sağlar. Daha çok turist, daha çok döviz demektir. 2023 yılı turizm projesi 60 milyon turist, 80 milyar dolar döviz hedeflemektedir” diye konuştu.

Programa İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Mahalli sanatçı Ümit Palta’nın açık hava performansı seyircilerden büyük alkış aldı. Uygulama Otelinde konaklayan olimpik sporcuların atletizm gösterileri kutlamalara renk kattı.

Programda Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir, fotoğraf ve bilgi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri protokol mensupları tarafından takdim edildi. Programa katılan davetlilere bazlama, gözleme ve meşrubat ikramı yapıldı.