Maraşta Haber
Maraşta Haber

TSM Hizmetleri Devrim Yarattı

Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, Elbistan’da son dönemde yapılan sağlık hizmetleri ve yatırımları ile çok ileri düzeye ulaştıklarını ifade ederek, gelinen noktada halk sağlığına verilen öneme değindi. Alışılagelmiş sağlık hizmetlerinin ve yatırımlarının Elbistan’da devam edeceğini dile getiren Yener, “Devlet katkısının yanı sıra Elbistan Belediyesinin destekleri ile 2014 yılı yine halka ve bölgeye hizmet […]

TSM Hizmetleri Devrim Yarattı

03 Şubat 2014 - 19:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, Elbistan’da son dönemde yapılan sağlık hizmetleri ve yatırımları ile çok ileri düzeye ulaştıklarını ifade ederek, gelinen noktada halk sağlığına verilen öneme değindi. Alışılagelmiş sağlık hizmetlerinin ve yatırımlarının Elbistan’da devam edeceğini dile getiren Yener, “Devlet katkısının yanı sıra Elbistan Belediyesinin destekleri ile 2014 yılı yine halka ve bölgeye hizmet yılı olacak” dedi.

Kahramanmaraş Halk Sağlığı İl Müdürü Ahmet Yener, beraberinde Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Murat Küçük, Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Nuran Erbilen Gök, Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılıç ile birlikte Elbistan Kervansaray Restauratta düzenlediği geniş kapsamlı basın toplantısında Elbistan ve bölgesine yapılan sağlık hizmetleri ve yatırımlarına değindi, gelinen noktanın başarısına dikkat çekti.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Karadut’un da davetli olduğu basın toplantısında yatırımlar ve hizmetler konusunda kamuoyuna bilgilendirmelerde bulunan Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener şunları söyledi:

“2013 yılında Kahramanmaraş merkez ve ilçeleri ile birlikte Elbistan’da birçok proje hayata geçirildi. Bu projelerin hayata geçirilmesinde merkezi yönetimin yanı sıra yerel yönetim olarak Elbistan Belediyesinin bizlere büyük katkıları oldu. Ayrıca Bölge Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal’ın da bizlere ve hizmetlere tam destek verdi. Elbistan Belediye Başkanı Sayın Durmuş Küçük ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal’a teşekkür ederiz.

Bilindiği gibi Elbistan 300 yataklı ve tam donanımlı bir bölge hastanesine kavuşacak. Bu hastanemiz Avrupa standartlarında olacak. Ayrıca 1 Nolu Toplum Sağlığı Merkezi ve KETEM Hizmet Birimleri Elbistan’a kazandırılacak. KETEM için Tomoğrafi cihazı alınacak. Bu yatırımlar için 1 milyon TL harcama yapılacak. Ayrıca yine Elbistan Belediyesinin katkıları ile yeni bir Aile Sağlığı Merkezi hayata geçirilecek.

Diğer yandan yapılan çalışmalarla Kahramanmaraş ve Elbistan Kanser Taraması ve Erken Teşhis konularında uygulamalar ile 5 defa Türkiye birinciliğini elde etti. Kanserin erken teşhisinde kurtarılacak bir hayat bile bizler için çok önemlidir. Biz uyumlu ve geniş kapsamlı çalışmalar ile çok sayıda erken teşhis ile sadece sağlık adına değil insanlık adına önemli hizmetler sunduğumuz inancındayım.”

Sağlık hizmetlerinin çok büyük kapasiteye ulaştığını sözlerine ekleyen Yener, “Kahramanmaraş’ta 40 metrekarelik soğuk hava deposu varken, Elbistan’a 60 metrekarelik bir soğuk hava deposu kazandırdık. Aşı Sağlık Soğuk Hava Deposu hizmete sunuldu. Köylere hizmet konusunda 1 adet Sıtma ile Mücadele Aracı hizmet vermeye başladı. Orhan Gazi ve Ceyhan Aile Sağlık Merkezlerinin kadroları açıldı. Hizmet binası olmadığı için doktorlar buraları tercih etmiyorlardı. Yer tahsisleri için bu iki merkeze kavuşacağız. Ayrıca Elbistan Belediyesi tarafından tahsis edilen bina ile Orhan Gazi Aile Sağlığı Merkezi yakında hizmette olacak. İnşaat çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor” sözleri ile kamuoyuna kapsamlı bilgiler aktardı.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük’te yaptığı değerlendirmelerde, “Bizde Elbistan Belediyesi olarak kamu hizmetleri konusunda elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız kamuya hizmettir. Ortak amaç budur” sözleri ile desteğin kendileri için bir kamu görevi olduğuna işaret etti.

Elbistan İlçe Sağlık Müdürü Murat Küçük ve Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Muhammet Fatih Kılıç’ta yaptıkları açıklamalarda, Elbistan ve bölgesinin sağlık hizmetleri ve yatırımları alanında çok büyük mesafeler kat edildiğini dile getirdiler.

TSM 2 TSM 11

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ