Maraşta Haber
Maraşta Haber

Tahir Akgemci, KMTSO’dan da Tam Not Aldı

MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Kahramanmaraş’ı Marka Şehir yapma yolunda hazırladığı gerçekçi uygulanabilir yüz ağartan yüz projesiyle iş dünyasından da tam not aldı. Kahramanmaraş’a böylesine donanımlı bir aday kazandırdığı için Milliyetçi Hareket Partisine teşekkür edildi. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir […]

Tahir Akgemci, KMTSO’dan da Tam Not Aldı

14 Mart 2014 - 13:57A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Kahramanmaraş’ı Marka Şehir yapma yolunda hazırladığı gerçekçi uygulanabilir yüz ağartan yüz projesiyle iş dünyasından da tam not aldı.

Kahramanmaraş’a böylesine donanımlı bir aday kazandırdığı için Milliyetçi Hareket Partisine teşekkür edildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Yusuf Temizkan ve Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Neslihan Koca Nergiz ile tanışma ve istişare toplantısı gerçekleşti.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya çok sayıda, Sivil Toplum Kuruluşu, KMTSO Meclis Üyeleri, KMTSO Meslek Komitesi Üyeleri ve işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Yerel Seçimlerin yaklaştığını hatırlatarak Türkiye için seçimin önemini vurguladı. Öksüz; “Türkiye için önemli bir seçime gidiyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamızın geleneksel her seçim öncesinde yaptığı geleneksel bir programı var. Seçim öncesinde siyasi partileri odamıza davet ederek projelerini dinliyoruz. Bu günde MHP’yi Meclisimizde misafir ediyoruz. Tüm siyasi Partilere başarılar diliyorum.” dedi.

1 copy

KARAKÜÇÜK; BÜYÜKŞEHİR OLMANIN İMKÂNLARI İYİ DEĞERLENDİRMELİ

Türkiye’nin de değişime hızlı adapte olabilmesi, enerjisini, ekonomik ve sosyal kalkınmaya harcamak, milli mücadelede olduğu gibi sırt sırta vererek yapısal sorunlarını çözmek zorunda olduğunu kaydeden KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük sözlerine şöyle devam etti. “Dünya hızla değişmekte ve kendisini yenilemektedir. Siyasi devrimler, soğuk savaş dönemi ve teknolojik devrimlerle birlikte; ülkeler, gerek siyaset, gerek ekonomi gerekse yerel yönetimler bakımından değişime uyum sağlayabildiği ölçüde başarılı olabilmekte, ülke bireylerini mutlu kılabilmektedir.  Dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer almayı hedefleyen Türkiye; buna göre kendi yolunu çizerek stratejilerini ortaya koymuştur. Bize düşen bu stratejilere olduğunca katkı sağlamak ve ülke menfaati konusunda cömert davranmaktır. Bu bağlamda; Kahramanmaraş Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 şehri arasında bulunmayı ana hedef olarak seçmiş ve bu hedefe kilitlenmiştir. Üretimde, ihracatta, istihdam ve sosyal gelişmişlikte üst sıralara çıkacak, eğitim, sağlık, ulaşım altyapısını güçlendirecek, özellikle büyükşehir olmasıyla birlikte, modern şehircilik uygulamaları, Kahramanmaraş’ın yaşama kalitesini yükseltecektir. Dünyadaki değişime uyum sağlamak adına Kahramanmaraş; büyükşehir olmanın fırsat ve imkanlarını iyi değerlendirmek, yeni şehircilik anlayışı ile planlı ve sürdürülebilir kentleşmeyi sağlayarak Türkiye’nin büyük kentleri arasında yer almak zorundadır.”

AKGEMCİ; HEPİMİZİN SEVDASI KAHRAMANMARAŞ

Nergiz ve Temizkan’ın projelerini tanıtımlarının ardından, akademisyen kimliği ile büyük bir merak ve heyecanla beklenen Prof. Dr. Tahir Akgemci, önce salonu selamlayan bir konuşma yaparak; “Aslına bakarsak bu salonda bulunan herkesin derdi aynı. Kahramanmaraş’ı nasıl yaşanabilir kentler arasında üst sıralara taşırız, nasıl marka şehir haline getiririz? Dolayısı ile bizim sevdamız aynı” dedi ve ardından profesyonelce hazırlanmış sunum eşliğinde İnsan Odaklı Şehir Yönetimi ve projelerini anlattı.

Yaklaşık 2 saat boyunca salondakilerin pür dikkat dinlediği Akgemci, projelerini anlatırken, esprili yaklaşımlarıyla salonu hem güldürdü hem de düşündürdü.

1- SANAYİ KENTİ 2- KÜLTÜR VE TURİZM KENTİ 3- MARKA ŞEHİR KAHRAMANMARAŞ

İnsan odaklı Şehir Yönetiminden Bahseden Akgemci, “İnsan gelişir şehirler büyür, talepler farklılaşır. Bu mantığı iyi kurmamız gerekir. Bir şehri yöneten Belediye Başkanı o şehirle ilgili her türlü konuya hâkim olmalı. Şehre dair ne varsa bilmeli.

İşte biz bu yola çıkmadan, Kahramanmaraş’ın mevcut durumunu analiz ederek, bütün sahip olduğu değerleri sayısal verileriyle ortaya çıkardık. Masaya yatırdık. Marka şehir olmak için nasıl bir yol izlemeliyiz bunu tartıştık. Bütün bu verilerin neticesinde uygulayacağımız 3 aşamalı eylem planımızla, yüz ağartan yüz projemizle, kendimize hedef koyduk. 1- Sanayi Kenti 2 Kültür ve Turizm Kenti 3- Marka Şehir Kahramanmaraş! Biz dersimize iyi çalıştık” dedi.

“Her şeyden önce bu şehre vizyon kazandıracağız” diyerek, Yüz ağartan yüz projesinin 5 tanesini 5 yıldızlı proje olarak adlandıran Akgemci, bu projelerini şu şekilde sıraladı;

2 copy

ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ (UKOME)

Kahramanmaraş’ın en büyük sorunlarından biri trafik çilesi. Biz kuracağımız Ulaşım Koordinasyon Merkezi ile sorunsuz bir ulaşımı sağlayacağız.

Ben şimdi şuraya kavşak yapacağız, şuraya köprü dersem havada kalır. Bu işi uzmanlarıyla masaya yatırıp nereye ne gerekiyorsa yapacağız ve sorunsuz bir trafik akışı sağlanacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE KENT MEYDANI PROJESİ

Kent Meydanı: Buluşma, toplantı, gösteri, kültürel etkileşim, sergileme, bilgilenme, iletişim, seyir, oyun, alışveriş ve ibadet ile zaman içinde farklılaşan bir mekân olarak planlanmıştır.

Tekke olarak bilinen Yusuflar Mahallesi 24 hektarlık bir alan ve yaklaşık 7200 nüfus bulunmakta. Buranın 3/1’i kamu arazisi. Burada yaşayan vatandaşlarımızla anlaşarak uygulayacağımız kentsel dönüşüm projesi ile içerisinde her türlü sosyal donatıları bulunan modern yaşanabilir bir mahalle haline getireceğiz.

Ulu Camii’nin bulunduğu yere kent meydanını oluşturacağız. Diğer yandan Abdulhamithan Camii’nin görkemli yapısı ortaya çıkacak. Böylece tarihi doku ile modern mimariyi bir arada buluşturmuş olup, görsel olarak ta insanları hayran bırakacağız.

Ve daha bitmedi, Abdulhamit han Camii’nden başlayan Tekke’den geçen Ulu Camii’ye kadar eğimli tramvay kuracağız. Bu çalışma çok ciddi etütleri yapılmış mükemmel bir proje.

7 copy

SUŞEHRİ PROJESİ

Su potansiyeli bakımından Türkiye’nin en zengin kentiyiz. Bu zenginlikten ziyadesiyle faydalanacağız. Su sporlarının yapıldığı, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bu projemizle şehrimiz sosyal yaşantısına, ekonomisine ve turizmine çok büyük fayda sağlayacağız.

MAHALLE RESTORASYON PROJESİ

Kentimizin Dulkadiroğlu ilçe sınırları içerisinde kalan eski mahallerimiz maalesef kaderine terkedilmiş, buralarda bulunan eski çarşılar cazibesini yitirmiş.

İşte tekrar bu mahallerimizi canlandırmak ve arsa sorununu çözmek için bu projemiz hayati önem taşıyor.

Tarihi özelliği olan mahallerimizi tarihi dokusuyla restorasyon çalışmaları yaparak modernize edeceğiz. Gecekondu diye tabir ettiğimiz çarpık kentleşmenin olduğu kısımlarda ise uygulayacağımız uydu kent projeleri ile daha modern yaşanası bir kent haline geleceğiz. Hem insanımız rahat edecek, hem de şehir sağlıklı bir şekilde büyüyecek.

EKONOMİK KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ KURULU

Kahramanmaraş kendi dinamiklerini ortaya çıkarırsa arşa çıkar. Kuracağımız Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Kurulu ile bunu başaracağız. Bu kurul;  işadamları, STK’lar, Meslek Odaları Üniversite ve Resmi kurumlar ile oturulup sorunlara çözüm aranan bir kurul olacak.

Şehrimizin en büyük sorunu kurumlar arası işbirliğinin olmaması. Hepsi birbirinden kopuk halde. Ama hep birlikte hareket edersek sorunlar çözüme kavuşur. Herkes bu şehir için elini taşın altına koymazsa başarıya ulaşamayız. Büyükşehir yasasında var olan, bütün ilçelerimizle bütünleşmeyi sağlayacağız.

İCAT ÇIKARACAĞIZ

“İcat çıkaracağız, biz eski köye yeni adet getireceğiz” diyerek, geleneksel yöntemlerin dışında belediyecilikte yeni bir sayfa açacaklarını işaret eden Akgemci; kentin bütün dinamiklerini ortaya çıkararak, aranılan sorulan, gelinip gidilen Marka Şehir Kahramanmaraş’ı inşaa edeceklerini söyledi.

Şehirde hiç kimsenin Kahramanmaraş’ta yaşamaktan memnun olmadığının altını çizen Akgemci; “Biz herkesin yaşamaktan memnun ve mutlu olduğu bir şehir oluşturacağız. Şehirlerde tıpkı insanlar gibidir. Sürekli değişir ve bizde değişimi birlikte başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

Her projesi coşkuyla alkışlanan Akgemci, daha sonra kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Bazı dinleyenler MHP’ye böylesine donanımlı bir adayı Kahramanmaraş’a kazandırdığı için teşekkür etti ve şehrimiz için bir fırsat olarak ifade edildi.

Programa katılan Kahramanmaraş Belediyesi eski Başkanı Ali Sezal, Ak Parti eski Milletvekili Dr. Cafer Tatlıbal ve tüm konuklar, büyük bir dikkatle sonuna kadar, Akgemci’yi dinlediler ve ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan projelerin mutlaka uygulanması konusunda hem fikir oldular.

Program hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.



3 copy 4 copy 5 copy 6 copy

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ