Kahramanmaraş Çadırkent’te Suriyeli gönüllü öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF´in ortaklaşa yürüttüğü öğretmen eğitimleri kapsamında seminer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF´in ortaklaşa yürüttüğü öğretmen eğitimleri uyum semineri 3. Turu Kahramanmaraş’ta Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleşti. Burada Suriyeli gönüllü öğretmenlere temel eğitim, becerileri, yansımacı öğretmenlik ve program geliştirme konularında teknik eğitim verildi.

Kahramanmaraş’taki Suriyeli misafirlerin kaldığı Çadırkent’te gönüllü olarak eğitim veren 120 Suriyeli öğretmene seminer verildi. Seminer programına Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Yasin Vural, MEB Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Selman Işık, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk, ,Şube Müdürü Eyüp Karataş, İl Koordinatörü Mehmet Küçük, Çadırkent eğitim koordinatörleri Yaşar Akçakoyun, Fatih Aksu ve UNICEF acil durumlar eğitim bölge sorumlusu Hande Dilaver katıldı.

Eğitim sonunda yapılan törende Suriyeli gönüllü öğretmenlere MEM Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ve UNICEF Türkiye temsilcisi Dr. Ayman Abulaban tarafından imzalanan sertifika verildi.