Maraşta Haber
Maraşta Haber

Şirikçi, Kahramanmaraşlı Sanayici, Yata Kata Değil, Yatırıma Yöneliyor

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan Şirikçioğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi,  tekstilin Kahramanmaraş sanayicisinin en büyük itici gücü olduğunu söyledi. Kent sanayicinin son yıllarda büyük gelişim göstermesinde Kahramanmaraşlı sanayicinin memleket sevdasının ve yaşam karakterinin etkili olduğunu vurgulayan Şirikçi, “Kahramanmaraşlı sanayiciye Bodrum’da yat, yazlık değil. Maraş’ta bir bağ evi olsa yeter. […]

Şirikçi, Kahramanmaraşlı Sanayici, Yata Kata Değil, Yatırıma Yöneliyor

12 Ekim 2014 - 21:26A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan Şirikçioğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi,  tekstilin Kahramanmaraş sanayicisinin en büyük itici gücü olduğunu söyledi.

Kent sanayicinin son yıllarda büyük gelişim göstermesinde Kahramanmaraşlı sanayicinin memleket sevdasının ve yaşam karakterinin etkili olduğunu vurgulayan Şirikçi, “Kahramanmaraşlı sanayiciye Bodrum’da yat, yazlık değil. Maraş’ta bir bağ evi olsa yeter. Kahramanmaraşlı sanayici kazandığını yine işine yatırır.  Sanayicimizin ‘Kahramanmaraşlılık ruhuyla’ yaptığı fedakarca çalışma kenti bu noktaya getirdi” dedi.

Tekstil itici güç

Bugün Türkiye’nin dev şirketleri arasına girebilme serüvenine 1997 yılında 6 adet dokuma tezgahıyla başlayan Şirikcioğlu Grup’un hedefinde ilk 100 firma içine girmek var.  Ülkemizin büyük markalarına kumaş veren,  Kayseri’de satın aldığı tesislere üretim kapasitesini iki kat arttırırken, çalışan sayısını da 3 bine yükselten firma, Türkiye’de denim üretiminde ilk 3 firma arasında bulunuyor.

Hükümetin 2005 yılındaki teşvik kararının Kahramanmaraş Sanayisine can verdiğini belirten Atıf Şirikçi, kentte çelik tencere sektörünün de yoğunlukta olmasına rağmen, tekstilin Kahramanmaraş’ın motor sektörü ve itici gücü olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş tekstile bağımlı

Kahramanmaraş’ın can damarı tekstilde yaşanacak bir krizin Kahramanmaraş’a çok büyük sıkıntı yaratacağını belirten Atıf Şirikçi;  “ Gaziantep’e bakıyorsunuz halı var, tekstil var, gıda var. Adana’ya bakıyorsunuz yine aynı şekilde. Ancak Kahramanmaraş tamamen tekstile bağımlı bir  şehir haline geldi” dedi.

Kahramanmaraşlı sanayici yatırımı istihdama yapar

Şirikçi, Kahramanmaraşlı sanayicinin özelliklerine de dikkati çekerek, “biz sadece işimize yatırım yaparız.’ Onun haricinde ‘gidelim İstanbul’da, Bodrum’da yat alalım, yazlık alalım, kat alalım’ değil. Biz burada ‘bir işçi daha nasıl çalıştırırız’onun hesabını yapıyoruz. Bizim sanayiciye K.Maraş’ta bağ evi yeter” diye konuştu.

Maaş ödemelerimiz şehir ekonomisini canlandırıyor

Kahramanmaraş ve Kayseri’deki fabrikalarında 3 bin işçi çalıştırdığını belirten Şirikcioğlu Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Şirikçi, üç vardiya halinde 24 saat çalıştıklarını, diğer firmalardan öne çıkan özelliklerinden birisinin de yüzde 100 kapasite ile çalışabilmeleri olduğunu söyledi.

“Dededen, babadan sanayici değiliz”

Kahramanmaraş’ta babadan ya da dededen sanayiciye çok rastlanmadığını anlatan Şirikçi, şöyle devam etti:

“Bizler Kahramanmaraşlı sanayici olarak 2-3 kişi haricinde ilk göbek sanayiciyiz. Adana’da da insanların birçoğunun  babası sanayicidir, dedesi sanayicidir. Bizim babamız, dedemiz sanayici değildi esnaftı. Biz  ilk kuşak sanayileriz. Herkes babadan sanayici doğmadı. Buradaki insanlar tırnaklarıyla sanayici olmaya çalıştılar. Kahramanmaraş bu ivmeyle devam ederse 2.kuşakta bu işi severse Adana ya da Gaziantep gibi oluruz” dedi.

Sosyal sorumluluk

Kurumların sosyal sorumluluk projelerinin önemine de dikkati çeken Şirikçi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kayseri’de bakıyorsunuz sosyal sorumluluk projelerinde çok güzel şeyler yapılmış.  Kahramanmaraşlı da,  Başbakan’a 2005  ve 2006 yıllarında geldiğinde, 11 tane okul sözü verdi ve bu okulları yapıp teslim etti. Gelecek yıllarda çok daha fazlasını yapacaktır. Bizler de bu arada 2 yılda bir sağlık ocağı ile 24 derslikli bir okul yaptırdık. Sosyal sorumluluk alanındaki hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecektir.”

Kahramanmaraş’ta üç yıldan beri en büyük vergiyi veren 3 firma arasında olduklarını kaydeden Atıf Şirikçi, “ Kazandığımız parayı paylaşıyoruz. Yanımızda 3 bin kişi çalışıyor. 3 bin aile. Bunu da 3’le çarpsanız 9 bin kişi eder. Ay başlarında dağıtımız maaşlar Kahramanmaraş’ta ekonomiyi canlandırıyor. Tekstil bu nedenle Kahramanmaraş’ta çok hassas bir nokta. Ürettiğimiz kumaşlarımızla İstanbul’daki konfeksiyonlarda çalışan binlerce insan, ülkemiz dışına yaptığımız ihracatın memleketimize dönüşünü de hesaplarsanız, ortaya çıkan katma değerin büyüklüğü daha iyi anlaşılır” dedi.

Kurtuluşun yolu üretimden geçiyor

Türkiye’de inşaat sektöründeki hareketlilik yaşandığını ancak insanların daha iyi şekilde yaşamasının yolunun üretimden geçtiğini hatırlatan Atıf Şirikçi; “İnşaatlara verdiğimizin daha fazlasını fabrikalara yatırım için sağlamak zorundayız. Çünkü kurtuluş üretimdedir. Lüks bina yapabilirsiniz. Daha lüksünü yapabilirsiniz. Bunun sınırı yoktur. Ancak üretim olmadan, insanlara kazanç kapıları sağlamadan inşaat yapmanın anlamı olmaz.”  diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ