Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü iken emekliye ayrılan ve sonrasında tekstil sektöründe iş hayatına atılarak adından sıkça söz ettiren RİMSA Tekstil Fabrikası Sahibi Ramazan Saçmalı hafta sonunda ziyaretine gelen dostlarıyla hatıralarını tazeledi.

Güller, laleler, bütün çiçekler solar. Çelik ve demir kırılır ama sağlam dostluk ne solar ne de kırılır.” Diyerek   Nietzsche’nin sözlerine dikkat çeken saçmalı, “Gerçek dostlarımla bir arada olmak bana güç ve kuvvet veriyor, onlarla olmak ve geçmişi yad etmek  moral kazandırıyor” dedi.

Mehmet Akpınar, Halil kayabaşı, Hüseyin Uzun, Selahattin Aksoy, Salih Paksoy, Ökkeş Zıvkara, Mustafa Erdem, Fevzi Gök, İbrahim Fernarlıoğlu ve Yaşar Yazarbozar isimli dostlarını fabrikasında konuk eden Ramazan saçmalı misafirlerine fabrikayı gezdirerek bilgiler verdi. Oldukça anlamlı ve duygu dolu sohbette eski hatıralar anlatılarak geçmişi yeniden yaşadılar.

Karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı bu dostluğun ömür boyu süreceğini vurgulayan Saçmalının misafirlerine ikramı oldu ve bu ziyaret çekilen hatıra fotoğraflarıyla son buldu.