Maraşta Haber
Maraşta Haber

Pazarcık İktidarla Buluşuyor

–          AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Pazarcık ve Çağlayancerit ile Düzbağ’daki seçim bürosu açılışlarını gerçekleştirerek yöre halkıyla buluştu. –          Ak kadroları iş başına getirmek ve iktidarla buluşmak için için 30 Mart’ı sabırsızlıkla bekleyen Pazarcıklılar, seçim bürosu açılışında, meydanı karnaval yerine çevirdi. –          AK Parti iktidarları döneminde, onlarca okul, sulama göletleri ve alt yapı hizmetlerine kavuşan […]

Pazarcık İktidarla Buluşuyor

23 Şubat 2014 - 17:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

–          AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, Pazarcık ve Çağlayancerit ile Düzbağ’daki seçim bürosu açılışlarını gerçekleştirerek yöre halkıyla buluştu.

–          Ak kadroları iş başına getirmek ve iktidarla buluşmak için için 30 Mart’ı sabırsızlıkla bekleyen Pazarcıklılar, seçim bürosu açılışında, meydanı karnaval yerine çevirdi.

–          AK Parti iktidarları döneminde, onlarca okul, sulama göletleri ve alt yapı hizmetlerine kavuşan Çağlayancerit halkı, 30 Mart’ta da bir kez daha “AK Parti” diyeceklerinin sinyallerini verdi.

 

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı, ilçelerdeki seçim bürosu açılışlarını Cumartesi günü Çağlayancerit ve Pazarcıkla sürdürdü. Düzbağ kasabasında de seçmenle buluşan AK kadrolar, burada da coşkuyla karşılanıp, yöre halkıyla kucaklaştı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Sıtkı Güvenç, İl Başkanı Metin Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç’un yoğun seçim mesaisinin ilk durağı Çağlayancerit oldu.

İlçe halkıyla sohbet eden AK kadrolar, açılış öncesi esnaf ziyaretleri gerçekleştirip, vatandaşla sohbet etti. Ardından açılışın yapılacağı alana gelen heyet, coşkuyla karşılandı. Eski Belediye Başkanları ve aday adaylarının da yer aldığı açılış, birlik ve beraberlik gösterilerine sahne olurken, 30 Mart’ta alınacak zaferin sinyalleri verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya, iktidarları döneminde yapılan hizmetleri anlatıp, yeni dönemde de bu yatırımların devam etmesi için seçimi kazanacaklarını söyledi. Okulların, hastanelerin, sulama göletlerinin altında AK Parti imzası bulunduğunu ifade eden Çetinkaya, bir kez daha işbaşına gelip bu yatırımları devam ettireceklerini kaydetti.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Üzeyir Kızılseki ise, büyükşehir adayı Erkoç’la omuz omuza verip, modern Çağlayancerit’in inşası için gayret edeceklerini belirtti. Çağlayancerit’in beklentilerini bildiğini söylen Kızılseki, şöyle konuştu:

“Şu anda değeri 15 trilyon olan kanalizasyon hattı yenileniyor. Şu anda Çağlayancerit’teki sentetik çim sahamız birçok ilçemizde yok. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 6 trilyon değerindeki kapalı spor salonu ilçemize kazandırılıyor. Artık Çağlayancerit çok büyük. Buranın bir tane değil 2 tane belediye başkanı var. Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Eksiklerimizi tespit ettik. İçme suyundan tutun ulaşıma kadar, sosyal eksiklerden tutun kültür merkezlerine kadar, sağlık sorunlarına kadar tüm eksiklerimizi biliyoruz. Biz Fatih Mehmet Erkoç’la omuz omuza vererek ilçemizin tüm eksiklerini gidermek, modern Çağlayancerit’i inşa etmek için gayret edeceğim.”

–          ERKOÇ’TAN İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

“Çağlayancerit seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla sözlerine başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Erkoç ise güçlü hedefler ortaya koyarak yola çıktıklarını söyledi. Büyükşehirle birlikte Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinin tek vücut olduğunu kaydeden Erkoç, en önem verdikleri konunun başında ulaşım ve işsizlik geldiğini belirtti. Çağlayancerit yolunun büyük bölümünün tamamlandığını ve diğer bölümün de kısa süre içerisinde ulaşıma açılacağını dile getiren Erkoç, ilçede özellikle meyveciliğin geliştirilmesiyle Çağlayancerit halkının doğduğu yerde doyacağını vurguladı. Erkoç, şunları kaydetti:

“Biz büyük düşünüyoruz. Hem Çağlayancerit’in hem Kahramanmaraş’ın hem de ülkemizin geleceği için büyük düşüneceğiz. Tüm ilçelerimizi büyük projelerle buluşturmak için yola çıktık. Çünkü eksiklerimizi tamamlamak için büyükşehir olduk. Ben biliyorum, Çağlayancerit’ten Şanlıurfa’ya, Diyarbakır’a gidip çalışan kardeşlerimiz var. Adana’ya giden kardeşlerimiz var. Ama yeni dönemde o kardeşlerimiz doğdukları yer olan Çağlayancerit’te doyacaklar. Ailelerini bırakıp, çocuklarını bırakıp gitmeyecekler. Aileler parçalanmayacak. Yeni dönemde burada iş imkanları oluşturacağız. İnsanımız kendi bahçesinde çalışacak. Soğuk hava depoları yapacağız, paketleme tesisleri yapacağız. Çok değerli akademisyenlerimiz var. İnşallah onların araştırmaları ve bizim çalışmalarımızla Çağlayancerit’in cevizini dünyaya duyuracağız. Meyvecilik buranın önemli geçim kaynağı olacak. Merkezdeki yaşam şartlarını burayla da buluşturacağız ve Çağlayancerit yarınlara daha da güvenle yürüyecek.”

Milletvekili Sıtkı Güvenç ise ilçeye yapılan sağlık yatırımları hakkında bilgiler verip, bu çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine vurgu yaptı. Birkaç yıl önce Kahramanmaraş’ta bile diyaliz cihazı sıkıntısı çekilirken, bu gün Çağlayancerit’e dahi diyaliz cihazları gönderdiklerini işaret eden Güvenç, bu tablonun gelişen ve her geçen gün büyüyen Türkiye’nin geldiği noktayı gösterdiğini ifade etti.

–          SAĞLAM: “SİZ HEP HİZMET EDENİN ARKASINDA OLDUNUZ”

Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam ise Çağlayancerit halkının her zaman kendine hizmet eden insanlara destek verdiğini söyledi. 30 Mart’ta da bu durumun devam edeceğine inandığını söyleyen Sağlam, şöyle konuştu:

“19 sene evvel politikaya girip size geldim. O günden bu yana geçen her dönemde siz hep hizmet eden partilerin arkasında oldunuz. Sizi candan kutluyorum. İktidarımız biliyorsunuz 11 yıldır ülkemizin dünyadaki yerini, siyasi istikrar ve ekonomik istikrarla, milletin güveniyle hiç düşünemeyeceğimiz bir noktaya getirdi. Avrupa’nın en büyük 6. Ekonomisi olduk. Dünyanın en büyük 16. Ekonomisi olduk. Türkiye milli gelirini 3 misli artırdı, Türkiye de ortalama kalkınma hızı birçok ülkenin önünde. Türkiye’nin en büyük hastaneleri, kurulmaya başlandı. 3 bin 4 bin yataklı hastanelerle kavuştuk. Bütün şehirler üniversiteyle kavuştu. İnşallah Çağlayancerit’e bile yüksekokul geliyor. Bu yatırımları artırarak devam ettirmemiz için bir kez daha desteğinizi istiyoruz.”

Daha sonra seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren AK Parti heyeti Düzbağ’a geçti. Burada yöre halkının araç konvoyuyla karşılanan heyet, seçim bürosu açılışında belde sakinlerine hitap etti. Demokratik olgunluk çerçevesinde gerçekleşen açılışı diğer partililerde ilgiyle takip ederken, renkli görüntüler ortaya çıktı.

–          PAZARCIK İKTİDARA HAZIR

AK Parti heyeti, günün son bölümünde ise Pazarcık’ta seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. AK Parti’nin gövde gösterisine dönüşen açılışta, binlerce Pazarcıklı meydanı doldurarak, AK kadroları adeta bağrına bastı.

İktidarla buluşma özlemine 30 Mart’ta son vermeyi amaçlayan Pazarcık halkı, büyükşehir adayı Fatih Mehmet Erkoç’u da “Maraş’ın Fatihi” sloganlarıyla karşıladı. Programın açılış konuşmasını yapan Pazarcık İlçe Başkanı İ. Mesut Ganidağlı Pazarcık’ın tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Ganidağlı, “Benim bu coşkudan bu kalabalıktan aldığım mesaj şu, 30 Mart 2014 seçimlerinde inşallah Pazarcık Belediyesi’ne AK Parti’nin bayrağını dikeceğiz. Sizlerin bu coşkusu, bize bu mesajı verdi. Biliyorsunuz Pazarcık Kahramanmaraş’ın diğer ilçelerinden çok farklı bir yer. Gerek kültürü, gerek kozmopolit yapısıyla çok farklı. Biliyorsunuz önceden insanlarımız özellikle 90’lı yıllarda umuda yolculuk adı altında ilçemizden hüzünlü bir şekilde göç ederdi. Allaha şükür 2002 yılından bu yana artık bizim ilçemizin sakinleri umuda yolculuk yapmıyor. Artık bizim de bizim umudumuz var çünkü. O da uzun adam Recep Tayyip Erdoğan. Başbakanımız hem büyükşehir adayımızı hem de ilçe adayımızı size emanet etti. Sizin de bu emanetin gereğini yerine getireceğinizden kuşkumuz yok” diye konuştu.

–          DOĞAN, “30 MART’TA SANDIKLARI DOLDURUP TAŞIRMAMIZ LAZIM”

AK Parti İl Başkanı Avukat Metin Doğan ise, Türkiye’deki istikrarın sürmesi için milletin bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına destek vereceğini söyledi. Doğan, “30 Mart seçimleri yerel seçim olmasının ötesinde Türkiye’nin aydınlık yarınları için bir referandum niteliğindedir. Herkes elini vicdanına koymalı, 11 yıllık AK Parti icraatlarını, Türkiye’nin dünyadaki itibarını düşünerek, gelecekte de bu icraatların, bu itibarın daha da yükselerek devam etmesi için, uzun adama Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermelidir. Recep Tayyip Erdoğan kendisini halkına, ülkesine adamış yiğit bir insandır. Recep Tayyip Erdoğan bütün karanlık güç odaklarına, vesayetçilere meydan okuyan bir insandır. Sizler de dik durarak, onunda yanında olarak, ona destek vermelisiniz. Bu düşüncelerle 30 Mart’ta sandıkları doldurup, taşırmalısınız” ifadelerini kullandı.

–          BOZDAĞ, “İLK ÖNCELİĞİMİZ SU”

AK Parti Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ ise seçim sonrasında hayata geçirecekleri projeleri anlattı. İlk önceliklerinin su olacağını işaret eden Bozdağ, şöyle konuştu:

“Belediyenin asli görevlerinin başında su gelir. Ama Pazarcık Belediyesi suyla ilgili bir kazma bile toprağa vurmamıştır. Su ibadettir, temizliktir, ihtiyaçların en başında gelen sudur. Su olmadığı zaman ibadet de yapılmaz, ağaçta olmaz, temizlikte yapılmaz. Belediye gurbet şenliği düzenliyor. Tabiki eğlenmek güzel şey. Ama gelen vatandaşlarımız su olmadığı için rahat edemiyor. Su içmek için, duş almak için musluğu açtığında musluk öksürüyor. İnşallah bizim birinci önceliğimiz bu. Bizim boğaz köprüsüne mi ihtiyacımız var, kuleye mi ihtiyacımız var suya mı ihtiyacımız var? İnşallah bu tablo ‘30 Mart’ta zafer AK partinin olacak’ diyor. Zafer hepimizin olacaktır.”

–          ERKOÇ, “PAZARCIK’TA DA HAYALLERİ GERÇEK YAPACAĞIZ”

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ise ülkenin 10 yıl öncesi ve bugünü hakkında değerlendirmelerde bulunup, yakalanan bu başarının devam için AK Parti’ye ve ak kadrolara destek verilmesi gerektiğini söyledi. Seçimlerin iki büyük öneminin olduğunu kaydeden Erkoç,

“Bu seçim Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birisi Maraş için. Birincisi artık Maraş büyükşehir. Artık Pazarcık’ın iki belediye başkanı olacak. Artık Pazarcıklılar büyükşehri ve Pazarcık Belediye Başkanını seçecek. Bu büyük bir demokratik reform. Artık büyükşehir yasası ile beraber ilçelerimiz ve merkez omuz omuza. Planlama bütünlüğü var. Büyükşehir beyin vazifesi görecek. Hem Maraş’ın geleceğini inşa edecek, hem de Pazarcık’ın geleceğini inşa edeceğiz. 10 yıldan bu yana çok önemli hizmetler yapıldı. Bakın 10 yıl öncesini hatırlayalım. Büyük bir kargaşa vardı, umutsuzluk vardı, insanımız yarınını göremez hale gelmişlerdi. İnsanlar ceplerinde başka ülkelerin parasını gezdirmekteydi. Sağlık sistemi çökmüştü, insanlar hastanelerde rehine kalmaktaydı. Ama 3 Kasım 2002’de siz demokratik devrimi yapınca artık icraat başladı. Recep Tayyip Erdoğan’la beraber dev hizmetler gelmeye başladı. Artık insanlar şifa bulmak için başka şehirlere gitmiyor. Duble yollar yapıyoruz. Eski düzen tersine döndü. Faize harcanan paralar size aktarılıyor. İşte bundan rahatsız olanlar var. Tefeciler, faizciler bundan rahatsız. 30 Mart’ı da fırsat bildiler. AK Parti’ye kastedip Türkiye’yi yakmaya çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. 30 Mart’ta bunlara en büyük cevabı vereceğiz” şeklinde konuştu.

Pazarcık’ı en kısa sürece doğal kaynak sularıyla buluşturacaklarını söyleyen Erkoç, “Bu iş bizim işimiz. Kahramanmaraş’ta belediye başkanlarımız Andırın’dan Maraş’a su getirdilerse, Afşin ilçemizi buluşturuyoruz. Sıra Pazarcık’ta inşallah. 30 Mart tan sonra Pazarcık’ın da su projesi başlayacak. Kaynak ve kar suyuyla buluşturacağız. Barajın yanında rekreasyon alanları oluşturacağız. Vatandaşımız bize nerede ihtiyaç duyuyorsa orada olacağız. Beraberce omuz omuza vereceğiz, kütüphanelerle, okuma salonlarıyla, yaşlı dinlenme evleriyle hizmetinizde olacağız. İmar planını yeniden gözden geçirip deprem şartlarını da göz önüne alarak çalışmalar yapacağız. Hayalleri gerçek yapmak için geliyoruz” diye konuştu.

Programın son konuşmasını yapan Milletvekili Sıtkı Güvenç de, memleketi olan Pazarcık’ın ak belediyecilikle tanışacağını söyledi. Güvenş “Pazarcık 30 Mart’ta AK Parti iktidarıyla buluşacak. Çünkü Pazarcıklı kardeşlerim, yönetimin 3 dişlisi var. Bunun birincisi merkezi hükümet. O kimde AK Parti iktidarında. İkinci dişli, büyükşehir belediyesi, o kimde inşallah yine AK Parti’de, Üçüncü dilsi ise Pazarcık Belediyesi. Onun da ak kadrolarla buluşma zamanı gelmiştir. 30 Mart’ta Pazarcık ilçemiz aydınlık yarınlar için ak kadrolarla buluşacaktır. Çünkü Pazarcık her şeyin en güzelini hak ediyor. Biliyorsunuz Pazarcık Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevi’siyle, toplumumuzun tüm renklerini bir araya getiren herkesin kardeşçe yaşadığı bir yer. İnşallah bundan sonra da bu zengin mozaiğimizin yer aldığı Pazarcık hizmetlerin en güzeline AK Parti belediyeciliğiyle kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Diğer partilerden AK Parti’ye katılım gösteren vatandaşlara rozetlerinin takıldığı program seçim bürosunun açılışıyla son buldu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 13 14 15

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ