Maraşta Haber
Maraşta Haber

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek’ten 2015 Müjdeleri

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçede görev yapan 128 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek 2014’ün değerlendirmesini yaptı. Geride kalan yılı birbirinden güzel çalışmalarla tamamladıklarını ifade eden Mahçiçek, 2015 için de müjdeler verdi. Yeni yılda saatte 200 ton üretim kapasiteli asfalt plentinin hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Mahçiçek, Onikişubat ilçesine yakışır bir belediye binasının da temellerinin […]

Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek’ten 2015 Müjdeleri

23 Aralık 2014 - 19:54A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçede görev yapan 128 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek 2014’ün değerlendirmesini yaptı. Geride kalan yılı birbirinden güzel çalışmalarla tamamladıklarını ifade eden Mahçiçek, 2015 için de müjdeler verdi.

Yeni yılda saatte 200 ton üretim kapasiteli asfalt plentinin hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Mahçiçek, Onikişubat ilçesine yakışır bir belediye binasının da temellerinin atılacağını söyledi. Mahçiçek, “Aşkla, şevkle, elbirliğiyle hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Liva Düğün Salonu’nda düzenlediği değerlendirme toplantısıyla 128 mahalle muhtarıyla buluştu. Onikişubat Belediyesi’nin geride kalan dönemde hayata geçirdiği projeleri anlatan sinevizyon gösterisiyle başlayan toplantıda konuşan Başkan Mahçiçek, mahalle muhtarlarını “Mesai arkadaşlarım” diyerek nitelendirdi.

Milletin oylarıyla göreve gelen muhtarların kendileri için büyük değer taşıdığını ifade eden Mahçiçek, elbirliğiyle Onikişubat ilçesine hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. Geride kalan 8 aylık sürede çok güzel çalışmalar yaptıklarını dile getiren Mahçiçek, “Daha da iyi şeyler yapacağız. Ben inanıyorum ki Onikişubat ilçesi içerisinde olan mahallelerimiz şanslı. 91 yılda yapılamayanı 90 günde yapmışız. Fiziki olarak yollardaki gerçekleştirmemiz yüzde 80’ler civarında. Bir milyon 550 bin metrekare yol ihale edeceksiniz. Bunun üç ayda yüzde 80’nini yapacaksınız. Allah için bu bir rekor. Ama inşallah Onikişubat belediyesi daha çok rekorlar kıracak. Yakın bir gelecekte göreceğiz” diye konuştu.

Muhtarlara iki de yeni müjde veren Mahçiçek, “Bakın asfalt plentimizle ilgili bürokratik işlemler aşağı yukarı tamamlandı. Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nden izin aldık. Karayollarından aldık, Elektrik Üretim AŞ.’den aldık. İnşallah yakın bir zamanda saatte 200 ton üretim yapabilecek, asfalt plentimizi kuracağız. Bahardan itibaren de nereyi derseniz orayı asfalt yapacağız. Yeni belediye binamızla ilgili de işlemler sürüyor. Biliyorsunuz binayı yapacağımız yerde Devlet Su İşlerine ait 40 tane lojman var. Kısa sürede onları yapıp vereceğiz. Ve DSİ oraya bize devredecek. Onun da izinleri 3 gün önce çıktı. Yakın bir gelecekte yeni bir belediye binamız, Onikişubat ilçemize yakışır bir belediye binasına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

“BİZLERİ SEVGİ VE MUHABBET BİR ARAYA GETİRİYOR”

Onikişubat Belediyesi’nin elde ettiği başarının temelinde sevgi ve muhabbet bulunduğunu vurgulayan Mahçiçek, şunları söyledi:

“Bütün bunlar sizler ve bizim gayretimizle oluyor. Bu başarıda, muhtarlarımızın, teşkilatımızın, belediye meclis üyelerimizin ve belediye personelimizin büyük gayretleri var. Yani bu başarı hepimizin. Bizleri bugün bir araya getiren şeyse aramızdaki gönül köprüsü ve muhabbet. Eğer sizlerin bize muhabbeti ve sevgisi olmasa bizim de size sevgimiz muhabbetimiz olmasa bu birliktelik, kardeşlik olmaz. Bu muhabbet ve sevgi bizleri bir araya getiriyor. Onun için karşılıklı olarak bu muhabbetimiz devam edecek. Onikişubat Belediyemiz sizlere çok daha fazla hizmet etmek için gayret edecek.”

Özellikle köy ve beldelerden mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerine yönelik hizmetlerin de hız kesmeden devam edeceğini işaret eden Mahçiçek, şöyle devam etti:

“81 tane köy ve beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerimiz var. Hadi beldeleri çıkalım 71 tane mahallemiz var. Bunların yarısında yaşlılarımız için oturma alanları ve gençlerimiz için parklar yapacağız. Yarısında ise nişan ve taziyeler için kullanılabilecek kapalı alanlar yapacağız. Takdir edersiniz ki 71 mahalle de bunları bir çırpıda yapma imkanımız yok. Ama ikiye böldüğümüzde yarısında oyun takımları parklar yapalım. Yarısında da kapalı alanlar yapalım. İnşallah 2015 ve 2016’da bunları yaptığımız zaman çok fazla bir ihtiyaç kalmayacak. Bu mahallelerimizin alt yapı ve ana arter yollarını da büyükşehir belediyemiz yapacak. Göreceksiniz ki büyükşehir olma farkı çok net olarak görülecek.”

“BÜYÜKŞEHİR OLMANIN FARKINI GÖRÜYORUZ”

AK Parti’nin 2002 yılından bu yana birbirinden önemli reformlara imza attığını anımsatan Mahçiçek, bunlara son katılan örneğin büyükşehir modeli olduğunu kaydetti. Mahçiçek, “Eskiden de devletimiz vardı şimdi de var. Ama biraz önce ifade ettiğimiz gibi böyle hızlı bir şekilde hizmetler yapılamıyordu. Emin olun ki bu büyükşehir farkı. Bir düzenleme yaptı hükümetimiz bizleri büyükşehir kapsamına aldı ve çok daha iyi hizmetler görmeye başladık” şeklinde konuştu.

 

“İNAT SİYASETİ KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMAZ”

Kahramanmaraş’ın 2000 yılında büyükşehir olduğunu ancak, muhalefet belediyesi olunması nedeniyle bu hakkın teslim edilmediğini hatırlatan Mahçiçek, inat siyasetinin de kimseye bir şey kazandırmayacağının altını çizdi. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

“1999-2002 arasında bizimle çalışanlar bilir. Biz bu memleketi sene 2000’de büyükşehir yapmıştık. Ama o günkü belediyemiz maalesef muhalefet belediyesiydi. Muhalefet belediyesi yaptı diye o hakkımızı elimizden aldılar. Yahu dedik ki ‘bu belediye tamam muhalefet belediyesi ama memleket bizim. Çok büyük kaynaklar gelecek dedik. Tabiri caizse üst lige çıkacağız’ dedik. Ama anlatamadık maalesef. Hatta mahkemelere gittik yine olmadı. Aradan 14 sene geçti ve bu hakkı AK Parti iktidarı yeniden verdi. Ama bu 14 sene de bizim çok ciddi kayıplarımız oldu. Çok büyük parasal kayıplarımız oldu. Siyaseti inat üzere yapmayacağız. Siyaseti inat üzerine yapmak bize bir şey kazandırmaz. Dediler ki ‘Kahramanmaraş büyükşehir olursa bu memlekete daha çok para gelecek, Hanefi Mahçiçek daha çok hizmet yapacak, onu bir daha indiremeyeceğiz’ dediler. Hanefi Mahçiçek gitti ama memleket burada. Çok basit hesaplar yaptık, maalesef katrilyonlarca zararımız var. İşte o inat siyaseti, o küçük kafa siyaseti 14 sene kaybımıza neden oldu. Ama inşallah bugüne kadar olan kayıplarımızı telafi edeceğiz. Hep beraber el birliğiyle çok daha güzel şeyler yapacağız. Gönül birliğiyle aşkla şevkle bu memleketi model ve modern yapacağız.”

Birlik ve beraberlik görüntülerinin sahnelendiği programa AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Burhanettin Türkkahraman ve Nihan Büyükdereli ile Onikişubat Belediye Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı.

DSC_8768 copy DSC_8787 copy DSC_8807 copy DSC_8817 copy DSC_8946 copy DSC_8976 copy DSC_9518 copy

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ