O Nurhak’ın İdari Tarihi

Nurhak’ta yaşayan ve kendisine “Efsane Muhtar” yakıştırması yapılan 82 yaşındaki Derviş Duman, ilçenin ve bölgenin özel değerleri arasında yer alıyor. Tam 35 yıl muhtarlık yapan ve girdiği seçimlerde bir kere bile olsun sırtı yere getirilemeyen ihtiyar delikanlı aynı zamanda Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş’un can dostlarından biri.

82 yaşında olmasına rağmen oldukça dinç ve sağlıklı görünen Efsane Muhtar Derviş Duman, Nurhak merkezde tam 35 yıl muhtarlık yaparak kırılması imkânsız bir rekora imza atmış durumda. Renkli kişiliği, sempatik tavırları, sevecen ve sempatik yapısı ile Derviş Duman kendisini “Nurhak’ın İdari Tarihi” olarak kabul ettirmiş durumda.

Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş’un babası merhum Yusuf Akkuş ile yıllarca yaşam ve can yoldaşlığı yapan Derviş Duman, anılarını arkadaşının oğlu ile yâd ediyor. 12 yıl önce muhtarlığı bırakarak emekli olan “Efsane Muhtar” Derviş Duman, dolu dolu yaşamı, anıları, birikimi ve güzel değerleri ile her anlamda “Nurhak’ın İdari Tarihi” olmayı hak eden biri olarak oldukça saygın bir konuma sahip.