İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Başkanlığında bir araya gelen merkez ilçe, köy ve kasaba İlkokul müdürleri 2013-2014 Eğitim-öğretim döneminin 1. Dönemini değerlendirdi.

20 Aralık 2013 Cuma günü saat: 10.00’da Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Başkanlığında, Milli Eğitim Müdürlüğü M. Sait Kırmacı Toplantı Salonu’nun da, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, ve Şube Müdürü Eyüp Karataş’ın katılımı ile bir araya gelen merkez ilçe, köy ve kasaba İlkokul müdürleri ile 2013-2014 Eğitim-öğretim döneminin 1. Dönemini değerlendirdi.

Orta Öğretime Geçiş Sistemi, İlkokullarda yapılacak çalışmalar, okulların temizliği, eğitimin insan hayatındaki önemi, görülen eksiklikler ve başarılar konusunda ilkokul müdürlerine konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan daha sonra şu ifadelere yer verdi.

“ Öğrenciler annesinden, babasından çok sizinle vakit geçiriyor. Çocuğa en büyük katkıyı sağlayacak sınıf öğretmenleridir. Sadece akademik başarıya odaklanmak doğru değildir. İlkokul öğrencilerimizi sınav stresine sokma hakkımız yoktur. Test çözmeyi kaldıralım, çocuklarımız öğretmenin derste verdiği konuları takip ettiği sürece başarı kendiliğinden gelecektir. Okumayı sevdiriniz ve okuma alışkanlığı kazandırmak için çaba gösterin, öğrencilerin artan zamanlarını sosyal faaliyetlerle değerlendirin. Aile ziyaretlerinizi artırın başarıda büyüt etken olacağını unutmayın.

Her şeyden önce iyi insan yetiştirmeyi hedeflemeliyiz. Çevresiyle uyum sağlayan, üretken, paylaşımcı, ailesinin ve toplumun memnun olduğu bireylere ihtiyacınız var, işte bu bireyleri sizler yetiştirmelisiniz, bunu asla ihmal etmeyelim.

Okullarınızın yönetici, memur ve diğer bölümlerinde pencere, kalorifer peteği, sehpa v.b. yerlerde çiçek, kuş, yedek giysileri kesinlikle bulundurmayınız, bu alanların temiz ve düzenli olmasına dikkat ediniz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın bu konuşmasından sonra söz alan okul müdürleri karşılaştıkları problemler ve gerçekleştirdikleri olumlu çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptılar.