Maraşta Haber
Maraşta Haber

Nezihe Öksüz Sağlık Meslek Lisesinde Sertifika Töreni

Kahramanmaraş-Onikişubat İlçesi Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık meslek Lisesinden 20 öğrenci 9 Kasım – 6 Aralık 2014 tarihleri arasında Almanya’da hemşirelik stajını başarıyla tamamladıkları için sertifikalarını düzenlenen törenle törenle aldılar. Törenin sunuculuğunu Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık meslek Lisesi Hemşirelik Öğretmeni Ali Demir’in yaptığı Necip Fazıl Kültür Merkezinde ki sertifika töreni , saat 13.30’da başladı. . Saygı duruşu ve […]

Nezihe Öksüz Sağlık Meslek Lisesinde Sertifika Töreni

30 Aralık 2014 - 20:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş-Onikişubat İlçesi Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık meslek Lisesinden 20 öğrenci 9 Kasım – 6 Aralık 2014 tarihleri arasında Almanya’da hemşirelik stajını başarıyla tamamladıkları için sertifikalarını düzenlenen törenle törenle aldılar.

Törenin sunuculuğunu Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık meslek Lisesi Hemşirelik Öğretmeni Ali Demir’in yaptığı Necip Fazıl Kültür Merkezinde ki sertifika töreni , saat 13.30’da başladı. . Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesine müteakiben  açış konuşmasını Nezihe Öksüz Anadolu Sağlık meslek Lisesi Müdürü Mehmet Akarsu yaptı. Akarsu konuşmasında şunları söyledi:
“Öncelikle projenin hazırlanmasında büyük emeği olan okulumuz meslek dersi öğretmeni Ali Demir’i ve projeyi uygulayan okulumuzun 20 güzide öğrencisini tebrik etmek istiyorum. Öğrencilerimiz her türlü övgüye mazhar olarak projeyi başarılı bir şekilde uyguladılar ve staj yaptıkları hastane ve yaşlı bakım evlerinde ait oldukları kültürü en güzel şekilde temsil ettiler.
Almanlar, işlerindeki ciddiyet ve disiplinle tanınan bir millet. Oradaki ilk gözlemimiz de gerek iş hayatlarında, gerekse sosyal hayatlarındaki tavizsiz disiplin. Öğrencilerimiz ilk etapta acaba bu iş disiplinine ayak uydurabilir miyiz, tedirginliğini yaşadı. Ancak birkaç gün içerisinde bu disipline uyum sağlayıp, çalıştıkları kurumdan övgüler almaya başladılar. Stajın son gününde ise çalıştıkları kurumlarda öyle bir iz bıraktılar ki, Almanlar bu genç Türk evlatlarını hediye ve gözyaşlarıyla uğurladılar. Bu tablo da bizleri gururlandırdı. Öğrencilerimizin yetişmesinde emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara ben huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Ben işin Almanya ayağına çok girmek istemiyorum. Onu, uygulamanın bizzat içerisinde olan öğrencilerimiz sizlerle paylaşacaklar. Ancak bir hususu dikkatlerinize sunmak istiyorum. Öğrencilerimizin staj yaptıkları yerleri bizler de öğretmenleri olarak zaman zaman ziyaret ettik, hastane yetkilileriyle görüştük. Bunlardan Elisabeth Krankenhaus Hastanesi Müdürü Michael Buse bizlere şu bilgiyi verdi: “Almanya hızla yaşlanan bir nüfusa sahip. Genç nüfus gittikçe azalıyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Almanya genelinde 400-500 bin civarında hemşire ihtiyacı ortaya çıkacak. Alman hükümeti Almanya’ya en kolay entegre olacak Türkiye’den bu ihtiyacı karşılamak istiyor. Fakat bunun gerçekleşmesi için hemşirelik eğitimindeki programlarımızın uyumlu olması lazım, sağlık eğitiminde işbirliği yapmamız lazım. Biz bu noktada Türkiye ile işbirliğine hazırız.” Şeklinde bir bilgi paylaşımında bulundu.
Burada iki hususu göz ardı etmememiz lazım. 1-Sağlık eğitiminde yabancı dil olarak Almanca’nın okutulması. 2- Hemşirenin görev tanımının Almanya’ya göre yapılması. Bunu şunun için söylüyorum. Türkiye ile Almanya’nın hemşireye yüklediği görev tanımları birbirinden birazcık farklı. Orada hemşire tedaviden ziyade bakım elemanı olarak görev yapmakta. Bizdeki gibi refakatçi ya da hasta bakıcısı yok. Hastanın tüm bakım işlerini hemşire yapıyor.
Bu noktada gerek üniversitelerimize gerekse Bakanlığımıza önemli görevler düşüyor. Avrupa’yla entegre bir sağlık eğitim sistemi gerçekleştirildiğinde yeni durumdan hem Türkiye kazançlı çıkacak, hem Almanya. Temennimiz bunun bir an önce gerçekleştirilmesi.
Sözlerime son verirken, gençlerimize fırsat vererek onların mesleki eğitimine katkı sağlayan Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansa da teşekkür ediyorum. Davetimize icabet edip programımıza teşriflerinizden dolayı hepinize bir kez daha şükranlarımı arz ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.
Akarsu’nun konuşmasından sonra öğrenciler proje ile ilgili sunumlarını yaptılar. Almanya’nın çeşitli şehir ve hastanelerinde staj yapan öğrenciler bu tecrübelerini ve kazanımlarını katılımcılarla paylaştılar.
Öğrencilerin sunumundan sonra bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr.İlker Çitil, Türkiye’deki hemşirelik ve yaşlı bakımının tarihi seyrinden bahsetti. Dr.Çitil, Avrupa’dakine eş, Türkiye’de de sağlık alanında önemli hizmetler verildiğini, özellikle evde bakım hizmetinin memnuniyet verici noktaya geldiğini söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt da yaptığı konuşmada, bu projeyi hazırlayan öğretmenlere teşekkür ettiğini, bu tür projelerin mesleki anlamda öğrencilere çok şey katacağını ifade etti. Akkurt, gençlere de nasihatta bulunarak, yurt dışı projelerinin bir şeyler öğrenmek kadar kendi kültürünü tanıtma bakımından da önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin çalışmalarını çok beğendiğini ifade eden Akkurt, bunun yaygınlaştırılmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmalardan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İl Sağlık Müdürü Dr.İlker Çitil ve İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Ahmet Yener’e teşekkür plaketi verildi.
Hatice Doğan, Gülistan Akkurt, Kübra Yorulmaz, Merve Meryem Solak, Rabia Demircioğlu, Nurçiçek Optur, Kübra Bağcı, Esme Fırtına, Meltem Toplu, Nuran Tekerek, Hatice Bozğeyik, Huriye Kevser Şıngıl, Sevda Çetinkaya, Semra Demirci, Melike Topuz, Nuriye Arslansoy, Leyla Köse, Hatice Demirel, Şeyma Balaban isimli öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından kokteyle geçildi. Kokteylle birlikte tören sona erdi.

IMG_1078 copy IMG_1084 copy IMG_1102 copy IMG_1103 copy IMG_1106 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ