Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mustafa Özsoy : Milletin Efendisi Değil, Hizmetkarı Olacağım!

‘Milletin Efendisi değil, Hizmetkarı olacağım’ sloganı ile yola çıkan ve seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ak Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, seçim çalışmaları kapsamında esnaf gezsilerine devam etti. Menderes Mahallesi ve Trabzon Caddesinde ki esnaf ve iş yerlerini ziyaret eden Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, esnaf […]

Mustafa Özsoy : Milletin Efendisi Değil, Hizmetkarı Olacağım!

17 Kasım 2013 - 21:57A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

‘Milletin Efendisi değil, Hizmetkarı olacağım’ sloganı ile yola çıkan ve seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ak Parti Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, seçim çalışmaları kapsamında esnaf gezsilerine devam etti.

Menderes Mahallesi ve Trabzon Caddesinde ki esnaf ve iş yerlerini ziyaret eden Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, esnaf ve vatandaşların sıcak ve samimi ilgisiyle karşılaştı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde Özsoy, esnafların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerini bir bir not aldı.
Gerçekleştirdiği Esnaf ziyaretlerinin ardından açkılamalarda bulunan Özsoy, Dulkadiroğlu İlçesinin öncelikli ve en ciddi problemleri arasında yer alan işsizlik problemine değindi.
Özsoy, göreve gelmesi halinde, hem Dulkadiroğlu İlçesindeki işsizlik oranının azaltılması hem de esnaf, iş yeri ve fabrikaların yetişmiş nitelikli ve kalifiye personel eksiğinin giderilmesi için Sosyal Belediyecilik adına girişimcilik kursları ve eğitim seminerleri düzenleyeceklerinin altını çizdi.
Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde işsizliğe yönelik girişimcilik eğitimlerine çok büyük önem vereceğini vurgulayan Özsoy, eğer halkımız teveccüh gösterip bani yerel seçimlerde Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı olarak göreve getirirlerse piyasada sertifikalı ve yetişmiş nitelikli kalifiye personel açığını kapatacaklarını ve böylece Dulkadiroğlu İlçesinde büyük derece de işsizliği önleyerek istihdam sağlayacaklarını ifade etti.

 

DSC_0082 copy
GENÇLERİMİZE ÖNEMLİ DERECEDE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ!
İşsizliğin, Dulkadiroğlu için önemli bir sorun olmaya devam ettiğini ve özellikle gençlerin istihdamı için girişimcilik kurslarına çok büyük önem verdiğini dile getiren Özsoy;’Biz mahalle gezilerimizde esnaf ziyaretlerimizde yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Burada halkımız bizi güler yüzle karşılıyor. Hatta ikramda bile bulunmaya çalışıyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Bu işsizlik konusunda Dulkadiroğlu Bölgesi’nde büyük eksiklik var. Belediye bünyesine alacağınız işçide bir çözüm değil. Çünkü Belediyede çalışacak işçi sayısı sınırlı olacaktır. Bu nedenle işsizlerimize iş kapısı bulunması gerekiyor. İş kapısını da girişimcilik konusu ile çözeceğiz.’ Dedi.
İŞSİZLİĞİ ÖNLEMEK ADINA, İNSANLARIMIZA İŞ SAHASI SAĞLAYARAK, ONLARI MESLEK SAHİBİ YAPACAĞIZ!
Özsoy; ‘’Her gittiğim yerde de söylüyorum. Belediye zaten yolu, suyu, altyapıyı yapmak mecburiyetindedir.  Ancak bizim milletimizin, insanlarımızın rahat bir yaşam ortamı bulabilmesi için bir iş kapısı lazım. Evine ekmek getirmesi gerekiyor. Çocuğunun rızkını bulması gerekiyor. Bu da girişimcilik ile olur. Belediye önderliğinde bir girişimcilik kursu açılır. Bu kursa katılanlara belge verilir. Bu belgeyi alan gençlerimizi, bayanlarımızı, erkeklerimizi Belediye olarak da, Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB iş birliği vasıtası ile yapacakları işe göre piyasada istihdam edilmeleri sağlanabilir.  Bu sayede sadece gençlerimiz değil bayanlarımız da kendi işini kuracaklar, çalışacaklar, evlerini geçindirecekler ve çocuğunun çoluğunun rızkını temin etmeye çalışacaklar. Bunları yaparken belediye öncülük yapacak. Belediye öncelik yapmadığı takdirde bunu birilerinin yapması mümkün değil. Biz bu girişimcilik konusuna gerçekten önem vereceğiz. İnsanlarımıza iş sahası bulacağım. O gençlerimizi sokaklardan, kahvehanelerden, internet kafelerden çekeceğiz. Onları meslek sahibi yapmaya çalışacağız.’’ Dedi.
MAKAM BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL HALK ODAKLI BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ!
Menderes Mahallesi ve Trabzon Caddesinde ki esnaf ve iş yerlerini ziyaret eden Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Özsoy, buradaki esnaf ve vatandaşların teveccühü ile karşılaşırken birde esnaflar kendisinden özel bir istekte bulundu. Esnaflar Özsoy’a sadece seçimden seçime değil her zaman hatırlayan ve ziyaret eden bir Belediye Başkanı olmasını konusunda isteklerini ilettiler.
Özsoy’da, seçildiği takdirde koltukta oturan değil, halk ile iç içe bir belediyecilik yapısını benimseyeceğini ve belediyenin kapılarının sonuna kadar her kese açık olacağını söyledi.

DSC_0051 copy  DSC_0085 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ