MHP Elbistan Eski İlçe Başkanı Bayram Şakalar, Çin’de zulümden kaçarak Tayland’a sığınan Müslüman Türklere, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Şakalar, konu hakkında kamuoyuna ve yetkililere yaptığı açıklamalarda, “Ellerinde Türk Bayrakları ile Tayland’a sığınan Müslüman Türkler, Çin’e teslim edilmesi durumunda bunu hayatları kaybederek ödeyecekleri konusunda endişelerimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu olaya duyarsız kalmamalı” dedi.

Bir dönem MHP Elbistan İlçe Başkanlığını görevini yürüten Bayram Şakalar, uzak doğuda yaşanan bir drama ve olabilecek felaketlere değinerek, Çin’den kaçarak, Tayland’a sığınan Müslüman Türklere ve soydaşlarımıza Türkiye Cumhuriyeti Devletinin zaman kaybetmeden sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Şakalar, Dünya medyasına yansıyan haber ve görüntülerde durumun vahim olduğuna işaret ederek konu hakkında kamuoyuna yaptığı çarpıcı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Çin’de Türk uyruklu Müslüman Türklerden 190 kişi, kendilerine yapılan zulüm, baskı ve işkenceden kaçarak ve Türkiye Cumhuriyetine sığınmak için ellerinde Türk Bayrakları ile Tayland sınırları içinde Çin’in baskısıyla alıkonuldular. Dünya basın ve yayın organlarına düşen görüntülerden de anlaşılacağı gibi 190 kişinin tamamı ellerinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ay yıldızlı bayrakları ile devletimizin kendilerine hami olması talebinde ve isteğinde bulundular.

Bu soydaşlarımızın tamamı Tayland tarafından Çin’e teslim edilmesi durumunda idam edileceklerine kesin gözüyle bakılıyor. Çünkü bu konularda benzer olaylar Çin’de sık sık yaşanıyor. Daha önce Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan ve şu anda Başbakanlık görevini ifa eden Sayın Ahmet Davutoğlu’nun haklı olarak Suriye’yi terk ederek Türkiye’ye sığınan yaklaşık 2 milyon mülteciye gösterilen yakın ilginin Türk soydaşlarımıza da göstereceğini ümit ediyor ve bekliyoruz.

2 milyon mülteciye gösterilen ilgi, sahiplik ve yakınlığın bu soydaşlarımıza da gösterilmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde Irak’ta Türkmenlere yapılan mezalime karşı bizde Kobani, Telafer eylemleri içine mi girelim? Hassas konuya karşı Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bir an önce tedbir almasını, girişimlerde bulunulmasını özel ilgi gösterilmesini bekliyoruz.”