Mesut Dedeoğlu, Öğrenci Yurdu Konusunda Hükümeti Uyardı

Mesut Dedeoğlu, Öğrenci Yurdu Konusunda Hükümeti Uyardı
Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  öğrenci yurtlarındaki sorunlardan bahsederek "Kahramanmaraş’ın öğrenci yurdu problemi çözülmeli" dedi !Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili...

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  öğrenci yurtlarındaki sorunlardan bahsederek "Kahramanmaraş’ın öğrenci yurdu problemi çözülmeli" dedi !

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  öğrenci yurtlarındaki sorunlar tüm Türkiye'de olduğu gibi yine Kahramanmaraş'ta da yaşandığını belirterek, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini dönem başında kazanan öğrencilerimiz yurt bulmada büyük bir zorluk ve sıra gelmeme anlamında çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Kahramanmaraş ilimize gerektiği kadar kız ve erkek öğrenci yurtları derhâl yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükûmet, öğrencilerin yurt ve barınma problemlerine yönelmesi gerektiğini kaydederek, bu konuda, yaşanan eksikliklerini ortadan kaldırma konusunda kapsamlı bir çalışmaya gidilme gerektiğini vurguladı.

Denetim ve Hesaplaşma

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulacak olan Rehberlik ve Denetim Başkanlığı’nın iyi niyetlerle öğrencilere hizmet etmesi gerektiğine dikkat çekti. Kurulacak olan bu başkanlığın yurt konusunda bir hesaplaşma başkanlığına dönüştürülmemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, “Denetimler, bir hesaplaşmaya dönüşmeden, öğrenciler zarar görmeden ve incitilmeden yapılmalıdır; aksi hâlde Hükûmet, öğrenci sorunlarını ortadan kaldırmak yerine yeni sorunlara yol açacaktır.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler Problem Yaşıyor

Ülkemizde yurt problemleri özellikle üniversite öğrencilerinin karşılaştıkları en önemli problemlerden biri hâline geldiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Türkiye'de devlet yurtları yetersizdir. Çok sayıda öğrenci öğrenim döneminde, açıkta kalmaktadır. Uzun süre yedek listelerde bekleyen üniversite öğrencileri kendilerine devlet yurtlarında yer bulmada zorlanmaktadırlar. Açıkta kalan bu öğrenciler ya evlere ya da ailenin ekonomik ve sosyal durumuna göre özel yurtlara yerleşmektedirler.” dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, evlerinden ve yurtlarından uzaklaşarak gurbette okumaya gelen binlerce öğrencinin her yıl yurt konusunda hayal kırıklığı yaşadığını da ifade ederek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ailelerine yük olmak istemeyen öğrenciler okurken çalışmayı ya da karşılıksız özel burs bulmayı tercih etmemelidirler. Bu nedenle Hükûmet ülke genelinde yurt ve burs konusunda yaşanan sıkıntıları kısa sürede çözüme kavuşturmak için büyük gayret göstermelidir.

Ortak Kullanım Alanları

Yurtlar da banyo ve tuvalet gibi ortak kullanım alanları öğrenci odalarına yapılmalıdır. Her odada buz dolabı gibi günlük ve hayatta sık kullanılan elektronik araçlara mutlaka yer verilmelidir. Yurtlardaki yemek ve beslenme konusunda verilen hizmetler sübvanse edilerek çok uygun fiyatlarla öğrencilere sunulmalıdır.

Öğrenci yurtları öğrenciye ve ailesine yük olmaktan çıkartılmalı. İşletmeci zihniyetinden uzak bir şekilde güven içinde hizmet ön plana çıkartılmalıdır. Öğrenci yurtları güvenli ve ders çalışmaya elverişli hâle getirilmelidir.

Elverişsiz yurtlarda kalan öğrenciler problem yaşamakta ve derslerinden geri kalmaktadır. Ülkemizde öğrenci yurtları ve içinde bulunduğu kötü şartlar mutlaka iyileştirilmelidir. Kimsenin beğenmediği, işe yaramaz binalara öğrenci yurdu yapmaktan da artık vazgeçilmeli özel projeli yurtlara yönelmelidir.”