Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mehmet Ali Kulat İle Gündeme Dair

MAK Danışmanlık yönetim kurulu başkanı, stratejist Mehmet Ali Kulat elbistanolay.com’un ülke gündemine dair sorularını yanıtladı.   Mehmet Ali Kulat Bey sizi hemşehrileriniz zaten tanıyorlar ama yine de özet bir şekilde kendinizi okuyucularımıza tanıtır mısınız?  Ben Elbistanlıyım. İlkokulu Tepebasi ilkokulunda, ortaokulu GMKO Okulunda, liseyi Elbistan Ticaret Lisesinde okudum. Ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans, Selçuk Üniversitesinde […]

Mehmet Ali Kulat İle Gündeme Dair

11 Ekim 2014 - 16:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MAK Danışmanlık yönetim kurulu başkanı, stratejist Mehmet Ali Kulat elbistanolay.com’un ülke gündemine dair sorularını yanıtladı.

 

Mehmet Ali Kulat Bey sizi hemşehrileriniz zaten tanıyorlar ama yine de özet bir şekilde kendinizi okuyucularımıza tanıtır mısınız? 
Ben Elbistanlıyım. İlkokulu Tepebasi ilkokulunda, ortaokulu GMKO Okulunda, liseyi Elbistan Ticaret Lisesinde okudum. Ardından Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans, Selçuk Üniversitesinde Yüksek Lisans, Ankara Üniversitesinde Doktora eğitimi aldım. Nevşehir ve Zonguldak’ta Öğretmenlik, Malatya İnönü Üniversitesinde 10 yıla yakın öğretim üyeliği yaptım.

28 Şubat sürecinde ayrıldığım Üniversite sonrası bir süre Eğitim faaliyeti ve bürokratlık sonrası, Ankara da siyasi danışmanlık ve analiz çalışmaları yürüttüm.

Akabinde kurduğum MAK DANISMANLIK sosyo kültürel analiz ve kamuoyu araştırmaları başta olmak üzere çoklu iş kollarında faaliyet gösteren bir Anonim Şirkettir.

Başta iktidar partisi Ak Parti olmak üzere, CHP, MHP, BBP gibi partiler yanında pek çok siyasetçi ve kurumla çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Bu süreçte kurduğumuz ArGeDeM Strateji Enstitüsü’nün de kurucu başkanıyım. Ayrıca pek çok STK da yöneticilik ve üyeliğim bulunmaktadır.

Pek çok Ulusal Tv kanalında stratejist olarak görüşleri alınan biri olarak; “Ülkemizde son dönemde yaşanan olayları yorumlar mısınız?” 
Öncelikle IŞİD bir başlangıç  değil sonuçtur. Ortadoğu coğrafyasında yaşanan başta ABD, İsrail, Rusya ve İngiliz DEVLET TERÖRLERİNİN ve bu coğrafyalardaki ESED benzeri katil idareciler eliyle oluşan ve yüzbinleri katleden terörün bir VELED-i ZİNASIDIR IŞİD. Bu zulüm oldukça dün ismi başka, bugün ismi Işid yarın başka isimle tepki merkezli bir terör örgütü hep oluşur. 
KOBANİ bahanesiyle ülkemizde estirilen TERÖRÜN NİYETİ nedir? 
Kobani’ye gelinceye kadar SURİYE’de son üç yılda katil ESED eliyle katledilen 300 bin Türkmen, Kürt ve Arap’ı beraber düşünmek lazım. Ve bu katliama karşı duran en azından mağdurlara sahip çıkan TÜRKİYE’ dir. Bunu iyi okumak lazım. Birileri KOBANİ üzerinden KÜRTLERİN SAFLARINI SIKLAŞTIRMA derdindedir. PYD, PKK, IRAK ve Türkiye’deki Kürtleri birleştirerek coğrafyamızda bir kaos ortamı hedeflenmekte, TÜRKİYENİN EKONOMİK VE SOSYAL BİR ANAFORA KAPILMASI HEDEFLENMEKTEDIR.

Hükümetin gelişmeleri değerlendirme kabiliyetini nasıl görüyorsunuz?
T.C. Tarihinde ilk halk oylamasıyla seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOGAN’ın seçilmesi çok önemliydi. Bu demokrasinin taçlanmasıydı. Bunu sindiremeyen güçler sırasıyla GEZİ PARKI, 17 ve 25 ARALIK olaylarını tezgâhladılar. Milletimiz ferasetiyle bu oyunu bozdu. Kısa sürede hem cumhurbaşkanı hem başbakan ve yeni kabine kuruldu. Bu sürede 49 elçilik mensubumuzda rehin alınmıştı. Hükümet son derece akıllı bir stratejiyle bu süreci her anlamda yönetti ve olası bir kaosa fırsat vermedi. Şimdi de tüm tahriklere rağmen sağduyulu ve dengeli aktif dış politika yürütüyor.

Yurt içindeki olaylar?
Uluslararası güç odaklarının maşası gariban çocuklarının kandırılmasının eseri… Devlet bir süre sonra gereğini yapacaktır. Gezi parkı sosyetenin varoş eylemi, bu olaylarda GEZİYE DESTEK VERMEYEN PKK nın diyet ödeme eylemleridir. Bu süreç elbette kimse tarafından onaylanmaz. Ama Cumhurbaşkanlığı sürecinde sempati toplayan BDP ve S.Demirtaş’ın sempatik üslubunun kuzu postlu kurt olduğu anlaşılmış ve ilk seçimde %10 u aşabilir denirken tekrar %5 lere inivermiştir.
K.Maraş Büyükşehir statüsüne geçince Elbistan’da bir kısım sorunlar oldu? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih bey de Elbistan Belediye Başkanı Durmuş beyde yakından tanıdığımız dinamik ve başarılı arkadaşlar. Yerel seçimlerde ciddi bir teveccühle seçilen arkadaşlarımız. Büyükşehir Yasası bir adaptasyon süreci ile faydalı hale gelecektir. Ülkenin büyümesine gelişmesine paralel yapısal bir düzenlemedir. Biraz zaman tanımak gerekir. Siyasi iradeyi elinde tutan arkadaşlarında eleştiri, tenkit ve değerlendirmelere açık olmaları önemlidir.

Son olarak Ak Parti Grup Bşk Vekili Mahir ÜNAL’ın çalışmalarını nasıl değerlendirirsiniz?
Mahir Ünal sizinde sorunuzda belirttiğiniz gibi iktidar partisinde Grup Başkan Vekilliği gibi önemli bir görev üstlenen değerli bir arkadaşımdır. Siyasetçinin notunu analistler değil seçmenleri verir,  vermelidir. Sadece şu kadarını söyleyeyim ki iktidar partisi grup başkan vekili böylesine değerli bir arkadaşmış Kahramanmaraş için dolayısıyla Elbistan için de yararlanılabilirse ciddi bir şanstır.

Son olarak hemşehrilerinize bir mesajınız olur mu? 
Her vesileyle hemşehrileri olmakla onur duyduğum hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunar, dualarında unutmamalarını dilerim.

Mehmet Ali KULAT
MAK DANIŞMANLIK YÖn. Kur. Bşk.
ANKARA

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ