Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mahir Ünal: Cumhuriyetimizin 91. Yılı Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutladığımız bu günde onur ve gururlu olduğumuz kadar şehit haberleri dolayısıyla hüznü de bir arada yaşamaktayız. Bugün Türkiye de vatandaşını düşman ve milleti devletin emrinde gören anlayıştan “Milletin Devleti” anlayışıyla, hizmet odaklı hareket eden bir devlet aklına eriştik. Artık vatandaşlarını kategorize ederek, bu kategorizasyonların çatışması, birbirlerine öfkesi üzerine yönetim anlayışı geride kalmıştır. […]

Mahir Ünal: Cumhuriyetimizin 91. Yılı Kutlu Olsun

28 Ekim 2014 - 23:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutladığımız bu günde onur ve gururlu olduğumuz kadar şehit haberleri dolayısıyla hüznü de bir arada yaşamaktayız.

Bugün Türkiye de vatandaşını düşman ve milleti devletin emrinde gören anlayıştan “Milletin Devleti” anlayışıyla, hizmet odaklı hareket eden bir devlet aklına eriştik. Artık vatandaşlarını kategorize ederek, bu kategorizasyonların çatışması, birbirlerine öfkesi üzerine yönetim anlayışı geride kalmıştır. 76 milyon insanının hepsini hür ve eşit gören devlet anlayışı elbette ki cumhuri yönetime daha uygundur.

Enerjisini kendi içinde tüketen devlet anlayışının da değişmesi ile İnsana “hak ve sorumluluk sahibi yurttaş” sıfatını kazandıran Cumhuriyet, maddi ve manevi kalkınmanın da önünü açmıştır. Çünkü bilimde, sanatta, ekonomide gelişmenin temelinde insanın düşünce gücü ve teşebbüs kabiliyeti yatmaktadır.

Dolayısıyla insanı özgürleştirmek, bir ülkenin her alanda gelişim göstermesinin asgari şartıdır.

Bu noktada Cumhuriyet felsefesinin çağdaş standartlarla ilişkisi son derece önemlidir. Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve evrensel hak ve özgürlük standartlarının yaşatılması, Cumhuriyetin temel hedefleridir. Cumhuriyet bu topraklarda yaşayan herkese içinde bulunduğu coğrafyasında mal, can ve din emniyetlerini sağladığı gibi bunları geliştirebilecekleri emin vatana sahip olmamızda önemli bir değer katmıştır.

Şüphesiz ki Cumhuriyeti çok iyi anmak, büyük törenlerle kutlamak, onu yaşatmaya yetmez. Cumhuriyet yaşatmak için her alanda çok çalışmak, o çalışmalardan verim almak için de hatalarımızla yüzleşerek, ders çıkararak ilerlemek zorundayız. Aksi takdirde bayramlarımız her yeni yıl hamasi avuntuların kısırlığına saplanacaktır.

Cumhuriyet tarihiyle yaşıt, çok önceden aşmış olmamız gereken birtakım sorunlarımız olduğunu göz ardı edemeyiz. Fakat, demokrasi ve çağdaşlık yolunda kararlı bir Türkiye, bu sorunları da halledecek umut, cesaret ve yönetim anlayışını son yıllarda fazlasıyla yakalamıştır.

Dünyanın ve coğrafyamızın denge ülkelesi olan Türkiye kendine güveni, farklılıkların bir arada yaşama kültürü, özgüven, dünya ile irtibatta açıklık, güvenlik, üretim çeşitliliği ve insanının üretim potansiyeli ile bölgesinde müstesna bir yere sahiptir. Bu çizgiyi korursak, milli birliğimize kurulan kumpasları da bertaraf etmemiz kolaylaşacaktır.

Bu muasır medeniyet yolunda, milli birliğimiz ve tarihi, dini, kültürel değerlerimiz ile aşmamız gereken sorunlar elbette olacaktır. Bizleri ümitsizliğe sürüklemek isteyenleri güldürmeyecek, bu durumlarda acılar ve zorluklara karşı ne karamsarlığın ne de duyarsızlığın tuzaklarına düşmeyeceğiz, Çünkü Milletimizin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi yaşatma azmi tüm düşman ve işbirlikçileri yok edecek güçtedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, ‘Muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ çıkararak, dış ve iç tahkir ve tehditlerine karşı koyup, dimdik ayakta duran bir ‘Lider dünya devleti’ haline getirme hedefine ulaştırmak için hiçbir çalışma veya fedakârlıktan çekinmeyen çizgimizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten kutluyorum.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ