Maraşta Haber
Maraşta Haber

KSÜ Tekstil Mühendisliği’ne KMTSO Desteği !

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde bulunan Tekstil Mühendisliği bölümüne “Tekstilin Merkezinde Tekstil Eğitimi” sloganıyla büyük destek sağladı ! Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Tekstil Bölümü, tekstil sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis talebinin karşılanması amacıyla eğitim sisteminde büyük değişiklikler yaptı. Kısaca KSÜ Tekstil Mühendisliği  ! Kahramanmaraş […]

KSÜ Tekstil Mühendisliği’ne KMTSO Desteği !

07 Temmuz 2014 - 20:30A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde bulunan Tekstil Mühendisliği bölümüne “Tekstilin Merkezinde Tekstil Eğitimi” sloganıyla büyük destek sağladı !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi Tekstil Bölümü, tekstil sanayisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli mühendis talebinin karşılanması amacıyla eğitim sisteminde büyük değişiklikler yaptı.

Kısaca KSÜ Tekstil Mühendisliği  !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Tekstil Mühendisliği bölümü ilk öğrencilerini 1996 yılında alarak eğitim-öğretime başlamıştır. İlk mezunlarını 2000 yılında veren bölümüm, 2002 yılından bu yana lisansüstü eğitim vermektedir. 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi itibariyle de yüksek lisans ve doktora programı, Gaziantep Üniversitesi ile ortak yürütülmektedir.

Bölüm Çift ana dal programı ile fakültede yer alan diğer bölümlerden sadece fark derslerini alarak 2 ayrı mühendislik diploması imkanı KSÜ Tekstil Mühendisliği bölümü tarafından sunulmaktadır.

Erasmus Programı dahilinde yurtdışı üniversiteleri ile ikili anlaşma yapılarak öğrencilerin 1 veya 2 yarıyıl süresince öğrenimlerini yurtdışında sürdürmeleri sağlanmaktadır. Ayrıca öğrenciler zorunlu yaz stajlarını da bu program dahilinde yurtdışında yapabilmektedir.

Avşar Yerleşkesinde, Üniversite Sanayi Kamu İş Birliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinde (ÜSKİM) bulunan tekstil laboratuvarlarında çeşitli test-analiz hizmeti verilmekte ve büyük bütçeli tekstil Ar-Ge projeleri yürütülmektedir.

Ksü Haber (6) copy

Öğrencilere Zorunlu İngilizce Dil Eğitimi

Tekstil Mühendisliği bölümünde 2014-2015 eğitim-öğretim yılından  itibaren Zorunlu İngilizce Hazırlık Eğitimi verilecektir. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO), hazırlık sınıfında ilk 3’e giren öğrencilere İngiltere veya Malta’da 1 ay dil kursuna gönderecektir.

Bölümüde hazırlık sonrası 1. Sınıfta temel bilimler ve bölüme giriş dersleri verilmektedir. 2. ve 3. sınıfta makine ve tekstil mühendisliği ile ilgili temel ve ayrıntılı bilgiler içeren dersler verilmektedir, bu sınıfların sonunda 1 aylık zorunlu yaz stajları yapılmaktadır. Beşinci, altıncı ve yedinci yarıyıllarda öğrenciler uzmanlaşmak istediği alana yönelik seçmeli dersleri alarak eğitimine devam etmektedir.

Ksü Haber (5) copy

Başarılı Öğrencilere Burs İmkanı !

KMTSO, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından başlamak üzere LYS’de  Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde Tekstil Mühendisliği bölümünü ilk 20 kişi içerisinde kazanan öğrencilere, hazırlık da dahil olmak üzere, 5 yıl ve yılın 8 ayı, 300 TL/ay burs verecektir. Bu burs miktarı yıldan yıla artış gösterecektir.

Tekstilde Uygulamalı Mühendislik Eğitimi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencileri, uygulamalı mühendislik eğitimi ile iş ortamında eğitim-öğretim olanağına kavuşurken, tekstil sanayisinin ihtiyaç duyduğu daha nitelikli mühendis talebi de karşılanmış olacak.

Ksü Haber (2) copy

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, Tekstilde Uygulamalı Mühendislik Eğitimi’ne (TUME) 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında başlayacak. TUME, öğrencilerin öğrenimlerinin son dönemini işletmede çalışarak geçirmeleri esasına dayanan bir program. Uygulama, bölgede bulunan tekstil işletmelerini ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun durumunda bulunan son sınıf öğrencilerini kapsıyor. Bu program, Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmeyi, işletmenin nitelikli eleman teminini ve mezunların istihdamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

İşte KSÜ Tekstil Mühendisliği’ndeki Yeniliklerin Tanıtım Filmi !

Tekstil Mühendisi Nerelerde Çalışır ?

Tekstil mühendisleri tekstil fabrikalarında;üretimde (iplik, kumaş, boya-terbiye, konfeksiyon)  mühendis ve yönetici olarak, satış ve pazarlama bölümünde bölge temsilcisi ve yöneticisi olarak çalışabilmektedir. Ayrıca, tekstil ürünleri ve makinaları ile ilgili müşteri temsilciliklerinde, ürün geliştirme (Ür-Ge) ve araştırma-geliştirme (Ar-Ge) departmanlarında, kamu kurum ve kuruluşlarında araştırmacı ve yönetici olarak çalışabilmektedir. Bunlara ek olarak, Sanayi Odaları, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı, Diğer Bakanlıklarda da tekstil mühendisi olarak görev alabilmektedirler.

Ksü Haber (4) copy

teks3

Ksü Haber (1) copy  Ksü Haber (3) copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ