Maraşta Haber
Maraşta Haber

KSÜ Rektör Adayı Seçim Tarihi Belli Oldu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör adayı belirleme seçim takvimi belli oldu. KSÜ’ nün resmi web sitesi www.ksu.edu.tr adresinin duyurular bölümünde yayınlanan haberde ‘Rektör adayı belirleme tarihi 30 Ekim 2014 Perşembe’ olarak açıklandı. Ayrıca web sitesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)  tarafından gönderilen ‘Rektör Adaylarının Seçimle Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar’ yayınlandı. Konuya ilişkin olarak kısa […]

KSÜ Rektör Adayı Seçim Tarihi Belli Oldu

10 Ekim 2014 - 18:34A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör adayı belirleme seçim takvimi belli oldu. KSÜ’ nün resmi web sitesi www.ksu.edu.tr adresinin duyurular bölümünde yayınlanan haberde ‘Rektör adayı belirleme tarihi 30 Ekim 2014 Perşembe’ olarak açıklandı.

Ayrıca web sitesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK)  tarafından gönderilen ‘Rektör Adaylarının Seçimle Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar’ yayınlandı.

Konuya ilişkin olarak kısa bir açıklama yapan KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan bugüne kadar 10’un üzerinde aday çıktığını, bunun da Üniversitede ki  demokratik yönetimin bir göstergesi olduğunu dile getirerek; “Rektörlük şartı taşıyan herkes elbette demokratik hak olarak aday olabilir, mesele olan, adayların birbirlerini üzmeden, kırmadan, bilim adamlarına yakışır bir seçim süreci geçirmesi çünkü hepimiz birbirimizi tanıyan, birlikte mesai yapmış ve yapacak olan insanlarız.  Ben demokratik hakkını kullanarak aday olan arkadaşlarımın hepsine başarılar diliyorum” dedi.

İşte YÖK tarafından gönderilen,

REKTÖR ADAYLARININ SEÇİMLE BELİRLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR:

AMAÇ

Madde 1- Bu Usul ve Esaslar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 3826 sayılı Kanunla değiştirilen 13/a maddesi uyarınca devlet üniversiteleri ve yüksek teknoloji enstitülerinin rektör adaylarının seçimle belirlenmesinde uygulama birliği sağlamak amacıyla kabul edilmiştir.

DAYANAK

Madde 2- Bu Usul ve Esaslar 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7/b maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

TANIMLAR

Madde 3- Bu Usul ve Esaslarda geçen:

a) Öğretim üyeleri: 2547 sayılı Kanunun 3/m maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarında görevli profesör, doçent ve yardımcı doçentlerdir.

b)YÖK: Yükseköğretim Kuruludur.

REKTÖR ADAYLIĞI

Madde 4- Rektör adayı olabilmek için profesör unvanına sahip olmak ve 67 yaşını doldurmamış olmak gereklidir.

OY VEREBİLECEK ÖĞRETİM ÜYELERİ

Madde 5-

a) Seçim yapılacak üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde herhangi bir kadroda görev yapan öğretim üyeleri oy kullanabilirler.

b) 2547 sayılı kanunun 40/b maddesi uyarınca kendi üniversitelerinden başka bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne görevlendirilenler sadece kadroların bulunduğu üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde oy kullanabilirler.

c) 2547 sayılı Kanunun 38. maddesi uyarınca görevlendirilenler kadrolarının bulunduğu yükseköğretim kurumunda oy kullanabilirler.

d) 2547 sayılı Kanunun 39. maddesi uyarınca yurtiçi ve yurtdışında uzun süre ile görevlendirilenler oy kullanabilirler.

e) Doçent unvanına sahip ancak akademik başka bir kadroda bulunan öğretim elemanları oy kullanabilirler.

f) Uzun süreli olarak bir başka üniversitede yan dal eğitiminde olan öğretim üyeleri, seçim esnasında üniversitede olmaları durumunda, oy kullanabilirler.

g) Üniversitelerin kadrolu öğretim üyelerinden ücretli veya ücretsiz izinli olanlar seçim günü üniversitede olmaları halinde oy kullanabilirler.

h) Askerlik görevini yapan öğretim üyeleri ile sağlık sebebi ile raporlu öğretim üyeleri de seçim günü üniversitede olmaları halinde oy kullanabilirler.

REKTÖR ADAYLARININ BELİRLENMESİ

Madde 6-

a) Bir devlet üniversitesi veya yüksek teknoloji enstitüsünde rektörün görev süresi sona erdiğinde veya rektörlük makamında herhangi bir nedenle boşalma olduğunda, görev başındaki rektör veya rektör vekili o üniversitedeki öğretim üyelerinin listesini hazırlar, toplantı gününü belirler ve öğretim üyelerini toplantıdan üç gün önce yazıyla toplantıya çağırır. Toplantı ve seçim, rektörlüğün bulunduğu şehirde yapılır. Başka şehir ve kampuslarda görevli öğretim üyeleri rektörlüğün bulunduğu şehre gelerek oylarını kullanırlar.

b) Rektör adaylarını seçimle belirleme toplantısı rektörün, yoksa vekilinin başkanlığında açılır ve yoklamayla yeterli çoğunluğun olup olmadığı tespit edilir.

c) Rektör adaylarını seçimle belirleme toplantısında öğretim üyelerinin en az yarısının hazır bulunması şarttır. İlk toplantıda bu çoğunluk sağlanamadığı takdirde, toplantı 48 saat ertelenir, ikinci toplantıda nisap aranmaksızın seçime geçilir.

SANDIK KURULUNUN OLUŞTURULMASI

Madde 7- Toplantıda üç öğretim üyesinden (tercihen bir profesör, bir doçent ve bir yardımcı doçentten) oluşan bir “Sandık Kurulu” oluşturulur.

OY VERME İŞLEMLERİ

Madde 8-

a) Rektör tarafından hazırlanan listede ismi bulunan her öğretim üyesi kendisine imza karşılığı verilen mühürlenmiş pusulaya, 4. maddede belirtilen bir tek profesör ismini yazarak, mühürlenmiş bir zarf içinde koyar ve seçim sandığına atar. Oylama gizli yapılır, sayım ve döküm ise açık olarak gerçekleştirilir.

b) Rektör, gizli oy verme yerini ve seçim sandığını sağlamakla yükümlüdür.

c) Üzerinde birden fazla aday ismi bulunan ya da seçimin gizliliğini ihlal edecek şekilde işaret olan oylar geçersiz sayılır. Geçerli ve geçersiz oylar sayılarak dökümü yapılır. Geçerli oylara göre en çok öğretim üyesi tarafından aday gösterilmiş olan altı kişi aday olarak seçilmiş sayılır. Adayların eşit oy almaları halinde öncelik sırası kura çekilmek suretiyle belirlenir. Seçim sonucu bir tutanakla tespit edilir.

d) Kullanılmış olan oylar bir torbaya konularak mühürlenir ve tutanakla birlikte rektörlüğe teslim edilir. Tutanak ve aday olarak seçilen altı kişinin özgeçmişleri rektör tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilir.

ADAY BELİRLENMESİNİN TAMAMLANMAMASI DURUMU

Madde 9-

a) Bir üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsünde yapılan rektör adayı belirleme seçimi sonucunda aday sayısı altıdan eksik olduğu takdirde rektör adayı belirleme işlemi tamamlanmamış sayılır. Bu durum YÖK’e bildirilir ve her seferinde en geç bir ay içinde yeni aday seçimi için üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü rektörü öğretim üyelerini tekrar toplantıya çağırır,

b) Rektör ataması yapılıncaya kadar rektör veya vekili görevine devam eder.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ