Maraşta Haber
Maraşta Haber

KAPAM Kahramanmaraş’ın Sorunlarını Siyasilere Hatırlattı

Kısa Adı KAPAM olan Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikalar Araştırma Merkezi Derneği Başkanı İbrahim Azkara, şehrimizle ilgili gelişmeler ve çözüm bekleyen güncel sorunlara dair bir basın açıklaması yayınladı. Yayınladığı açıklamasına öncelikle, içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nın Türk İslam Âlemine hayırlara vesile olması temennisiyle başlayan, KAPAM Başkanı İbrahim Azkara, kentimiz için önem arz eden birkaç […]

KAPAM Kahramanmaraş’ın Sorunlarını Siyasilere Hatırlattı

02 Temmuz 2014 - 11:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kısa Adı KAPAM olan Kahramanmaraş Ekonomik, Siyasi, Sosyal ve Kültürel Politikalar Araştırma Merkezi Derneği Başkanı İbrahim Azkara, şehrimizle ilgili gelişmeler ve çözüm bekleyen güncel sorunlara dair bir basın açıklaması yayınladı.

Yayınladığı açıklamasına öncelikle, içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nın Türk İslam Âlemine hayırlara vesile olması temennisiyle başlayan, KAPAM Başkanı İbrahim Azkara, kentimiz için önem arz eden birkaç konuya dikkat çekti.

KAHRAMANMARAŞLI SANAYİCİLERİMİZ İLE ÖVÜNÜYORUZ

Açıklamasında Kahramanmaraş’ın ekonomik durumunu da değerlendiren İbrahim Azkara, Kahramanmaraş Sanayisinin kazandığı güç ve ivmenin inkar edilemez bir gerçek olduğunun altını çizerek; “Devletimizin sağladığı imkanlar ve destekler ile Kahramanmaraş’ta reel sektör yatırımlarının artarak devam etmesi tüm kesimlerin dikkatini çekmektedir. Artarak devam eden yatırımlar, sağlanan ihracat gelirleri, istihdam kapasitesi, sanayi enerji tüketimi sıralamasında bulunduğu konum sanayi şehri olduğumuzun en güzel işaretleridir. Bu işaretler semeresini Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında Kahramanmaraş’tan 9 firmanın yer alması ile vermiştir. Bu firmalarımızın başarılarının artarak devam etmesini diliyor, kendilerini tebrik ediyoruz. Umarız ve dileriz ki önümüzdeki yıllarda bu dokuz firmaya yeni firmalarda eklenecektir. Bu konuda emeği geçen herkese Kahramanmaraş adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş’ın Türk Tekstil sektörünün merkezi olduğunun tescilidir”

23-25 Ekim 2014 tarihinde Kahramanmaraş’ta düzenlenecek KTM 2014 fuarı hakkında da görüşlerini açıklayan İbrahim Azkara, konu ile ilgili şunları söyledi; “Reel sektör temsilcilerimizin elde ettiği bu başarılar tekstil makinaları üreticilerinin de dikkatinden kaçmamış olacak ki; Kahramanmaraş ilk kez düzenlenecek olan Tekstil makinaları fuarına ev sahipliği yapacak. Bu fuar Kahramanmaraş’ın tekstil merkezi olduğunun tescil edilmesi anlamı taşımaktadır. 23-25 Ekim tarihleri arasında KAFUM fuar merkezinde düzenlenecek olan fuar yerli ve yabancı çok sayıda tekstil sektörü temsilcisini bir araya getirecektir. İstanbul Tekstil Hammadde ihracatçıları Birliği desteği ile düzenlenecek bu fuarı Kahramanmaraş’ın tekstil alanında ülkemizde ve dünyada geldiği noktayı işaret etmesi bakımından çok önemli buluyoruz.”

‘’Üniversite ve Bünyesinde kurulu olan Teknopark Düzenlenecek Fuarda Aktif Rol almalıdır’’

KTM 2014 fuarının amacına ulaşabilmesi için, fuar toplumun tüm kesimleri ve ortak bileşenleri tarafından desteklenmelidir. Fuara olan ilgiyi artırmak ve arzulanan sonuçlara ulaşmak için, fuar konusuna ve ruhuna uygun düşecek olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın katılımı mutlaka sağlanmalıdır. Bunu yaparken düzenlenecek fuarı ve tekstil sektöründe yakaladığımız ivmeyi fırsat bilip üniversitemiz bünyesindeki teknoparkı yeniden ele almalıyız. Şehrimizde tekstil sektöründe ARGE çalışmaları yeterince yapılamamaktadır. Bu açığın Üniversite bünyesindeki teknopark tarafından kapatılması tekstil alanında uzmanlaşmış teknopark’ın kurularak ARGE çalışmalarına başlaması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Fuarın amacına ulaşabilmesinin bir diğer koşulu da fuardan önce sanayicilerimizin, üniversite öğretim üyelerimizin, milletvekillerimizin, ilgili bürokratların, sektör temsilcilerinin katıldığı panel yada benzeri çalıştay programları tertip edilerek geleceğe yönelik planlamalar, sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin yer aldığı sonuç bildirgesinin hazırlanmasıdır. Bu sayede ilgili birimlere sunulacak bir program  ya da yol haritası elde edebiliriz ki, sektörün geleceği  açısından bu çok önemli bir konudur’’ dedi.

KALEDEKİ TOP ESKİMİŞ YENİSİNİ İSTİYORUZ

Kahramanmaraş’ta sanayi alanında görülen olumlu gelişmelere rağmen Şehrimizin devlet yatırımları konusunda iktidar imkanlarından yeterince faydalanamadığını iddia eden Azkara;  “Artık ne istediğini çok iyi bilen bir Kahramanmaraş var.  Kimse bizden ‘kaledeki top eskidi, yenisini istiyoruz’ dememizi beklemesin. Başta iktidarı ve muhalefeti ile Kahramanmaraş milletvekilleri olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz. Güneş balçıkla sıvanmaz. Kahramanmaraş kabına sığmaz oldu. Kahramanmaraş halkının beklentileri ve istekleri ortada. Bu beklentilerin gerçekleşmesi için sorumluluk sizde” dedi.

TEMMUZ AYINDAYIZ YOL HALA BİTMEDİ!

Kahramanmaraş’ın bitmek bilmeyen yol çilesine de değinen Azkara; “20 Kasım 2012 tarihinde düzenlenen temel atma töreninde Sayın Bakanımız Binali Yıldırım Bey söz vermişti. Normalde 2014 yılı Aralık ayının sonunda bitecek olan Göksun yolu ve Tünelleri 6 ay geriye çekilerek 2014 yılı Temmuz ayında bitirilecekti. 2014 yılının Temmuz ayındayız. Ama ortada hala biten bir şey yok.

Belirsizlikler devam ediyor.

İhalesi zamanın İl özel idaresi tarafından yapılan Kılavuzlu ile Andırın yol ayrımı arasında kalan 12 km’lik yerin nasıl geçileceği bilinmiyor. İhaleyi alan firma yolun nasıl geçileceğine karar verilmediğinden çalışmalarını tamamlayamadı. Şimdi Kahramanmaraşlılar olarak verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz. Akdeniz’in doğusunda çıkmaz bir sokak misali duran şehrimize nefes aldıracak Kahramanmaraş-Göksun yolunun bir an evvel tamamlanıp hizmete açılması çok önemlidir. Bu yol Karadeniz’i Akdeniz’e en kısa şekilde bağlaması açısından stratejik öneme sahiptir. Madem ‘’yol medeniyettir’’ diyoruz o halde halkımızın bu hakkı bir an evvel teslim edilmelidir. Büyükşehir statüsüne geçtiğimiz şu günlerde ilçelerle bağlantımız daha bir önem kazandı. Şehir merkezi ile ilçelerimiz arasındaki ekonomik ve sosyal bağların sağlam temellere oturtulmasını, gelişmişliğimizi ancak bu şekilde tamamlayabiliriz. Bu yatırımlar devam ederken özellikle Kayseri çevre yolunun durumunun ne olacağının bir an evvel ele alınıp çözüme kavuşturulması gerekir. Çünkü Ağcalı çevre yolunun açılması, Kavlaklı Organize Sanayi Bölgesinde kurulu fabrikalar, üniversite kampüsü ve Göksun yolunun tamamlanması ile artacak trafik yoğunluğunu hesap ettiğimizde Kayseri yolu ihtiyaca cevap veremez hale gelecektir.

Yine ayrıca KSÜ Avşar Kampüsü önünde yapımı durdurulan üst geçit inşaatının akıbetinin belirlenmesi elzem hale gelmiştir. Yarım kalan üst geçit inşaatındaki ayaklar şehrimiz için utanç abidesi olmuştur.

Sözün kısası Kahramanmaraş’lı kendi üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Sıra partisine bakılmaksızın siyasi otorite ve diğer yetkililerde. KAPAM olarak bu ve benzer olayları takip etmeye devam edeceğimizin bir kere daha altını çiziyor, Yönetim Kurulumuz adına saygılarımızı sunuyoruz”  diyerek açıklamasını tamamladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ