Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Eğitim-Sen’den Kobani Eylemi

Eğitim-Sen Kahramnmaraş Şubesi tarafından IŞİD’in Kobani saldırısıyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Eğitim-Sen üyesi bir grup tarafından Özel İdare İş Merkezi önünde Kobani’ye yapılan IŞİD saldırısıyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Ellerinde pankartlar taşıyan ve sloganlar atan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç şunları söyledi. Ortadoğu`da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen eli […]

Kahramanmaraş’ta Eğitim-Sen’den Kobani Eylemi

09 Ekim 2014 - 20:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Eğitim-Sen Kahramnmaraş Şubesi tarafından IŞİD’in Kobani saldırısıyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Eğitim-Sen üyesi bir grup tarafından Özel İdare İş Merkezi önünde Kobani’ye yapılan IŞİD saldırısıyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Ellerinde pankartlar taşıyan ve sloganlar atan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç şunları söyledi.

Ortadoğu`da yıllardır emperyalistler tarafından desteklenen eli kanlı IŞİD çetelerinin Kobanê`ye yönelik saldırıları yoğunlaşmış, binlerce insan yeni bir katliam tehlikesi ile karşı karşıya bırakılmıştır.

Yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşayan farklı kimlik, inanç ve mezhepten halkları karşı karşıya getirme politikalarının somut bir ürünü olarak ortaya çıkan IŞİD, bugüne kadar yüzlerce insanı canice öldürmüş, mazlum halkları kıyımdan geçirmiş, kendisine biat etmeyen herkesi katletmiştir.

IŞİD, günlerdir Rojova`nın Kobanê kantonuna tanklar, füzeler ve ağır silahlarla saldırmaktadır. Kobanê`ye yönelik bu saldırı, sadece Kobanê halkına yönelik değildir. IŞİD, aynı zamanda Kobanê`de kürdüyle, Türkmeniyle,Arabıyla,Müslümanıyla,ezidisiyle,süryanisiyle yaratılan demokratik, eşitlikçi ve özgürlükçü değerlere saldırmaktadır.

Halkların kendi kaderini belirleme hakkına karşı yapılan her saldırı, her katliam, açıkça insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suçtur. Bölgede yıllardır sürdürülen ayrımcı ve mezhepçi politikalardan güç alan IŞİD çetelerinin herhangi bir dış destek almadan bu kadar hızlı ilerlemesi, Türkiye sınırlarına dayanması mümkün değildir. Bugüne kadar katliamcı IŞİD çetelerini besleyip, destekleyenlerin, Ortadoğu`da yaşanan ve önümüzdeki günlerde yaşanması muhtemel katliamların ve acıların bir numaralı sorumlusu olduğu açıktır.

Türkiye`de günlerdir emek ve demokrasi güçleri Kobanê`de yaşanan insanlık dramına dikkati çekmeye çalışmakta, kamuoyunu yeni bir katliama karşı uyarmaktadır. AKP hükümetinin bütün dünya tarafından bilinen IŞİD`e desteği ve sempatisi, son birkaç gün içinde ülke çapında yapılan IŞİD protestolarına yönelik devlet şiddeti ile bir kez daha onaylanmıştır. Faşist – ırkçı güçler, Hizbullah ve IŞİD yandaşları, dün Türkiye`nin dört bir yanında Kobanê direnişine sahip çıkan halka silahlarla, satırlarla ve gaz bombaları ile saldırarak 23 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olmuştur.

Demokratik eylemlere karşı uygulanan sistematik devlet şiddetini gizleme gayretleri ise dikkat çekicidir. Hükümetin Kobanê`yle dayanışma eylemlerini kendisi için bir “iç tehdit” olarak görmesi ve sokağa çıkan, sesini duyurmak isteyen yurttaşlara saldırmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz.

Kürt sorununun demokratik ve barışçı yöntemlerle çözümündeki umutlar, Türkiye`nin Kobanê politikası ile tamamen bitirilmek istenmektedir. Bunun anlamı Türkiye`nin siyasi iktidar eliyle yeni bir kaos ortamına sürüklenmek istenmesidir. Bu kaostan en çok zarar görecek olanlar Türkiye`deki emekçiler, halklar ve tüm ezilenler olacaktır.

Bugün ağır bir saldırı altındaki Kobanê`yi savunmak, sadece vahşeti temsil eden IŞİD barbarlığına karşı olmayı değil; aynı zamanda emperyalist güçlerin savaş ve işgal planlarına karşı halkların kardeşliğini ve demokratik geleceğini savunmak anlamına gelmektedir.

IŞİD`in ve siyasi destekçilerinin giderek şiddetlenen saldırıları ve sokak ortasında işlenen cinayetler karşısında sessiz kalmak, yaşananları onaylamak anlamına gelmektedir. IŞİD saldırıları ve katliamları karşısında tüm insanlık yeni bir sınavla karşı karşıyadır. Günlerdir insanlık için, halkların geleceği için direnen Kobanê halkı, hepimiz için, tüm insanlık için direnmektedir. Kobanê`nin savunulması, aynı zamanda insanlığın en temel değerlerinin, eşitlik, özgürlük, barış ve kardeşliğin savunulması demektir.

Eğitim ve bilim emekçileri olarak Kobanê`de yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Bizler kobane’de kürt Solingen’de Türk İsrail’de Arap olmalıyız. Bir savaş’ta sadece insanlar ölmez, insanlık’ta ölür. Bizim safımız insanlıktır. Sadece Kobanê`yi değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz.

IŞİD barbarlığına ve emperyalist planlara karşı tüm eğitim ve bilim emekçilerini, halkların kardeşliği için seferberlik ruhuyla dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ