Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Akılcı İlaç Uygulamaları Eğitim Toplantısı 

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği ile Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, Akılcı İlaç  Kullanımı Paneli 12.07.2014 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Binası Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya sağlık kuruluşlarının yöneticileri ve aile hekimleri katıldı. Söz konusu toplantıya Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi […]

Kahramanmaraş’ta Akılcı İlaç Uygulamaları Eğitim Toplantısı 

15 Temmuz 2014 - 2:19A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği ile Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, Akılcı İlaç  Kullanımı Paneli 12.07.2014 tarihinde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Binası Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya sağlık kuruluşlarının yöneticileri ve aile hekimleri katıldı.

Söz konusu toplantıya Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin YILMAZ, İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği Başkanı Pfor. Dr. İsmail BALIK, KSÜ Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hasan UÇMAK, ,İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği Başkan YardımcısıProf. Dr. Ahmet AKICI, İl Sağlık Müdürü Dr. M.İlker ÇİTİL, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet YENER, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Abdülkadir GÖĞREMİŞ, Sağlık Yöneticileri, aile hekimleri, eczacılar ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlaç Bilincini Geliştirme Ve Akılcı İlaç Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail BALIK açılış konuşmasını yaparak Akılcı İlaç Kullanımı hakkında bilgi verdi.

Ardından Kürsüye Gelen Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr.M.İlker ÇİTİL ise şöyle konuştu. “Sağlıklı insan gelişmişliğin en önemli göstergesidir. Sağlıklı insan ise ancak sağlıklı çevre ile mümkündür. Doğru ilacın doğru zamanda kullanılması, temiz su, temiz hava ve sağlıklı yaşam koşulları kadar sorumluluk taşımamız gereken özelliklerdendir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur.

Yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımı çeşitli boyutlarda sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenlerden dolayı dünyada çeşitli çözüm yolları üretilmeye, geliştirilmeye çalışılmıştır. Bu bağlamda dünyada aynı zamanda ülkemizde de “Akılcı İlaç Kullanımı (AİK)” çalışmaları başlatılmıştır. Ayrıca akılcı ilacın sağlık ekonomisiyle ilgili çalışmaların bir parçası olduğu da bilinmelidir. Ekonomik olarak ilaç giderlerinin minimum seviyeye düşürülmesi için akılcı ilaç kullanımı hem sağlık politikası hem de toplumsal politika kabul edilmelidir.

Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması konusunda farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılmasında hekim, eczacı,  hemşire, diğer sağlık personeli öncelikli sorumluluk sahibi taraflar olarak sayılabilir. Bu bilincin artması ve “Akılcı İlaç kullanımın sağlanması için düzenlenen bu programa İl Sağlık Müdürlüğü olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Daha sonra, Sağlık Bakanlığı Türkiye  İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı  Dr. Hüseyin YILMAZ bir Konuşma yaptı.

Arkasından  Akılcı İlaç  Kullanımı ve Tedarik Yönetim Dairesi Eczacısı Mesil AKSOY, İlaç Bilincini Geliştirme ve Akılcı İlaç Derneği Başkan YardımcısıProf.Dr.Ahmet AKICI kürsüye davet edildi.

İlgiyle takip edilen Akılcı İlaç Uygulamaları Eğitim Toplantısı, kendi alanlarında uzman olan   Endokrinoloji ilaçlarında Yard.Doç.Dr.Dilek TÜZÜN, Fizik Tedavi Romatolojide Yard.Doç.Dr. Gözde YILDIRIM, Gastroenteronolojide  Yard.Doç.Dr. Kadir GİŞİ, Göğüs Hastalıklarında Yard.Doç.Dr. Hasan KAHRAMAN, Kardiyolojide Yard.Doç.Dr.  İdris ARDIÇ ve Enfeksiyon Hastalıklarında Yard.Doç.Dr.  Selma ATEŞ GÜLER kendi dallarıyla ilgili hastalıklarda Akılcı İlaç Kullanımını slayt eşliğinde anlattılar.

Toplantı, Medyada Akılcı İlaç Kullanımı konusunu anlatan Yard.Doç.Dr.  Mustafa Haki SUCAKLI’nın sunumuyla sona erdi.

Sunumların sona ermesiyle Bakanlık Temsilcileri , İlaç Bilincini Geliştirme Ve Akılcı İlaç Derneği,ilimizin Sağlık Yöneticileri,Eczacılar Odası tarafından verilen iftar yemeğinde buluştular.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ