Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraşspor Düşmesin

Bu gün futboldaki ilk göz ağrımızdan halen PTT 1. Lig de mücadele veren futbol takımımızdan bahsetmek istiyorum. Yani Kahramanmaraşsporumuzu yazmak istiyorum. Kahramanmaraş’ta futbola gönül veren birkaç güzel insan 21 Şubat 1969 tarihinde bir takım kurarlar. Kurucu heyet takımın ismini Kahramanmaraşspor koyarlar. Rengini ise ‘Dondurma ve Kırmızı Biber’in’ renklerinden esinlenerek kırmızı-beyaz yaparlar. Kulüp 15 yıl boyunca […]

Kahramanmaraşspor Düşmesin

29 Ekim 2013 - 20:24A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bu gün futboldaki ilk göz ağrımızdan halen PTT 1. Lig de mücadele veren futbol takımımızdan bahsetmek istiyorum. Yani Kahramanmaraşsporumuzu yazmak istiyorum.

Kahramanmaraş’ta futbola gönül veren birkaç güzel insan 21 Şubat 1969 tarihinde bir takım kurarlar. Kurucu heyet takımın ismini Kahramanmaraşspor koyarlar. Rengini ise ‘Dondurma ve Kırmızı Biber’in’ renklerinden esinlenerek kırmızı-beyaz yaparlar. Kulüp 15 yıl boyunca deplasmanlı amatör bölgesel kümelerde mücadele eder. 1984 yılında profesyonelliğe geçer.

Amatördeki son yıllarında önce ‘katılma ligi ikinciliğini’, arkasından ‘Türkiye amatör futbol şampiyonluğunu’ kazanır ve ‘İkinci Türkiye Ligine’ adım atar. 1987–1988 sezonunda yer aldığı 2. lig B grubunda şampiyon olarak ‘Türkiye Birinci Futbol Liginde’ oynamaya hak kazanır.

Takımı şampiyon yapan efsane başkan Hüseyin Belli’dir. Efsane hoca Enver Ürekli, efsane futbolcu Şifo Mehmet’tir. Bu üçlü Kahramanmaraşlılar ve Kahramanmaraşspor’lular tarafından hiç unutulmamıştır.

Mütevazı şehrin mütevazı takımı ‘devler Liginde’ ancak bir sene mücadele edebilir. Yaşanan mali krizler bazı olumsuzluklar yüzünden tekrar 2. Lig’e düşer. Sonraki yıllarda düşüş devam eder ve takım 3. Lig’e kadar iner.

Yükselme Devri

01 Mayıs 2011 Pazar günü kulüp binasında yapılan kongrede Kahramanmaraşspor’un ‘Faturavizyon’ isimli şirkete devredilmesine karar verilir. Böylece Sportif A.Ş. olma yolunda ilk adım atılmıştır. Borçları üstlenen kulübün yeni sahibi uzun bir aradan sonra yeniden transferler yaparak, kulübü Süper Lig’e taşıma sözü verirler. Yapılan transferler gerçekten işe yarar ve takım sürekli kazanmaya başlar. 24 Mayıs 2012 tarihinde Belediye Bingölsporu penaltılarla 4–2 yenerek tekrar 2. lig’e yükselir.

2012–13 sezonu itibariyle kulübün isim sponsoru yine ‘Faturavizyon’ olmuştur. Faturavizyon Kahramanmaraşspor olarak yola çıkan kulübün kırmızı-beyaz renkleri ve logosu değişmemiştir. Kahramanmaraşspor, 2012–13 TFF 2.Lig’in bitimine bir hafta kala, deplasmanda oynadığı Tarsus İdman Yurdu maçını kazanarak, TFF 2. Lig şampiyonluğunu ilan etmiş ve PTT 1. Lig’e yükselmeye hak kazanmıştır.

Gerileme veya Düşüş

PTT 1. Lig’e yükselmeye hak kazanmıştır ama maalesef 1. Ligde mücadele edebilecek bir ekip kurulamamıştır. Hatta takımı şampiyon yapan kadro dahi korunamamıştır.

Kahramanmaraşspor bu olumsuzluklarla Lig’e başlar. Birinci hafta yenilir. İkinci hafta Ankaraspor’la 1–1 berabere kalarak 1 puan alır. Üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı, haftalarda üst üste yenilir. Yedinci hafta Karşıyakasporla 0–0 berabere kalarak ikinci puanını alır. Sekizinci hafta yenilir. Dokuzuncu hafta baydır, dinlenir. Onuncu hafta yine yenilir. Dokuz maçta sadece iki puan toplayabilmiştir.

Bu kötü gidişe dur denilemezse ‘tarih yine tekerrür edecek ve Kahramanmaraşspor için çöküş’ yeniden başlayacaktır. Buna, bu çöküşe asla müsaade edilmemelidir.

Yıllardan beri şehrimizi tanıtamıyoruz diye gözyaşı döken bizler PTT 1. Ligde top koşturan takımımıza mutlaka sahip çıkmalıyız. Nasıl mı? Bu sorunun cevabını bu şehrin her türlü nimetinden sonsuzca, sınırsızca istifade edenler bulmalıdır.

Kahramanmaraşlı bürokratlar, siyasetçiler, sanayiciler, işadamları velhasıl- ı kelam atanmışların, seçilmişlerin ve de helalinden kazanmışların’ alayı baş başa vererek bu soruna bir çare bulmalı ve Kahramanmaraşspor’u PTT 1. Ligden düşürmemelidirler. Aksi halde hiç şüpheniz olmasın ki kendileri bu milletin gözünden düşeceklerdir.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ