Kahramanmaraş'ın 94. yıl coşkusu meydanlara sığmadı

Kahramanmaraş'ın 94. yıl coşkusu meydanlara sığmadı
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü törenlerle kutlandı.Müftülük Meydanı’nda gerçekleştirilen törenlerin onur konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oldu.Kültür ve Turizm Bakanı Ömer...

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Müftülük Meydanı’nda gerçekleştirilen törenlerin onur konuğu Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Şükrü Kocatepe, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, askeri araçla halkın bayramını kutladılar.

Kahramanmaraş’a Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilen Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası’nın Belediye Başkanı Mustafa Poyraz tarafından Şanlı bayrağımıza takılmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal marşı okundu.

BAYRAM11111111111111

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, göreve geldikleri günden bu yana Kurtuluş coşkusunu tüm ülkeye ve dünyaya yayma gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek: “‘Kahraman’ tarihin en esaslı malzemesidir. Milletlerin tarihi, kahramanla yükselir.

Millet vardır, onun tarihi, tek sütun üzerine oturtulmuş bir kemer gibi, tek bir kahramanın etrafında örgülenir.

Millet de vardır, onun tarihi, yüzlerce kubbesi olan bir ma'bed gibi, binlerce sütuna dayanıp yükselir. İşte! Türk milletinin tarihi böyledir.  Maraş savunması da Türk milletinin şanlı tarihinin can damarlarından biridir.

Kurtuluş mücadelemizde, ne kahramanları saymak, ne de isimlendirmek mümkün değildir. Belki ona bütünüyle 'Kahramanlar tarihi' demek daha uygundur.

Çünkü bu topraklar, kurtuluş mücadelesinde hasım ülkelerin askerleri karşısında yerinde müdafaasıyla, o kadar çok kahraman çıkarmıştır ki; Sütçü İmam desen, arkadan Arslan beyin kükreyişi duyulur. Rıdvan hoca desen Senem Ayşe’nin sesi yükselir. Abdal Halil Ağa desen bütün bir Maraş inler; Yörük Selimin sesi işitilir...

Tarihinde, her hanesinin önünde bir kahraman bekleyen ikinci bir yurt göstermek oldukça zordur. O sebeple Birinci Meclis kurtuluş mücadelesindeki yiğitliğinden, kahramanlığından dolayı İstiklal Madalyası’nı Ayşe’ye, Mehmet’e değil bütün bir şehre vermiştir. O sebepledir ki bu gün Kahramanmaraş’ta İstiklal Madalyası taşımayan tek bir fert bile yoktur…

Büyük bir iradenin, yüce gayretlerin tomurcuklaşmasıdır 12 Şubat.

Emeğin, cehdin, ızdırap ve sancının petekleştiği noktadır 12 Şubat” diye konuştu.

12 Şubat’ın sadece Maraş’ın kurtuluşu olmadığına işaret eden Başkan Poyraz: “ 12 Şubat Maraşlı için sadece düşman işgalinin sona erdirilmesi anlamını taşıyan bir başarı değil, özgürlüğün ve bağımsızlığın temelidir.

12 Şubat, Kahramanmaraş’ta doğan ve kendini Kahramanmaraşlı gibi hisseden her Maraşlının göğsünde gururla taşıması gereken bir madalyadır. Bizde son 11 yıldır, bu haklı gururu her daim hemşehrilerimize hatırlatmayı gayret edinerek, düzenlediğimiz Kurtuluş Bayramı etkinlikleriyle bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştık.

Tam 11 yıldır, 12 Şubat coşkusunu Kahramanmaraş’la birlikte tüm yurda hatta tüm dünyaya yayma içerisinde olduk .

Kahraman Maraşlılar,

Tarihi doğru okuyamayanlar, geleceği kuramazlar. Bu gerçekten hareketle ecdadımızın bizlere bıraktığı bu şehri, tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşıma gayretindeyiz.

94 yıl önceki mücadelesiyle dünyada başka hiçbir şehre nasip olmayan “Kahraman” unvanını alan bu şehir, bugün ise ecdat yadigârı kültürel değerleri geleceğe taşıyan modern kent anlayışı ile Türkiye’nin en gelişmiş illeri arasında yerini alıyor.

Tam 11 yıldır Kahramanmaraş’ı her yönüyle "Marka Şehir " yapabilmek için kafa yorduk, proje ürettik.

Emaneti devraldığımız günden itibaren, bu şehrin gündemini meşgul eden, gerçekten Kahramanmaraş için öncelikli ihtiyaç olan ne kadar proje varsa, hemşerilerimizin olmasını hayal ettiği ne kadar hizmet varsa, bu şehrin rüyalarına giren ne kadar yatırım varsa hepsine omuz verdik, gerçekleşmesi için gayret gösterdik ve nihayetinde Allah’a hamd olsun ki başarılı olduk.

Kahramanmaraş, alt ve üst yapısıyla, sosyal, kültürel ve sportif donatılarıyla artık Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinin başında geliyor. Artık bir marka kent olan Kahramanmaraş yarınlara güvenle bakıyor.

Sevgili hemşehrilerim,

Bu şehre, bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmek bir onurdur. Bu hizmeti bize lütuf eden Yüce Rabbime hamd ediyor, tüm Kahramanmaraşlılara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Sözlerimin sonunda bu vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun “ dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maraşlı insanının tarih kitaplarında yazandan ve bilinen yönlerinden daha çok yönleri olduğuna işaret ederek: “ Maraşlı tarih kitaplarında yazan ve bizim bildiğimizin dışında daha fazla edelerin diyarının olduğu yerdir. Dahası Maraşlılar, Abdullah Çavüş’la Selahaattin Eyyübi arasındaki köprüdür. Fırat’ın duasını Tuna’ya ulaştıranlardır.

BAYRAM111111111111

Bu toprakları kanları ve canları pahasına koruyan şehitler ve gazilerdir.

Maraşlılar Milli Mücadelede sadece kendi şehirlerini kurtarmakla kalmamış, aynı zamanda bütün Anadolu’nun, ve hatta İslam Alemi’nin kurtuluşu için bir vesile olmuşlardır.

Abdal Halil Ağa bize şunu öğretmiştir. Kahramanlık ünvanı sadece Maraş’ı değil, bütün Anadolu coğrafyasını, Türkiye coğrafyasını ve hatta İslam coğrafyasını temsil ediyor.

Maraş’ta doğmak, hele de madalyalı doğmak apayrı bir onur ve gururdur. Maraşlı bu gururla ne kadar övünse de azdır.

Burada toplanan bu güzel insanların bu kahraman insanların, benim bakanlığımla ilgili konularında elimden gelen gayreti göstereceğime buradan söz veriyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ile milletvekilleri ve valilerden gelen telgraflar okundu.

Ardından temsili gösterilere geçildi ve sırasıyla; Abdal Halil Ağa Olayı,  Fransızların gelişi, Arslanbey’in Toplanma Olayı, Kalede Dans Olayı, Sütçü İmam Olayı, Bayrak Olayı, Aşıklıoğlu Hüseyin Olayı, Şehit Evliya Efendi’nin Şehit edilmesi, Senem Ayşe Olayı gibi olaylar temsili olarak canlandırıldı.

BAYRAM11111111111

BAYRAM22

BAYRAM1111

Temsili olayların gerçekleşmesinin ardından Stilize Halk Dansları Gösterisi sunuldu.

Daha sonra Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi tarihi Mehteran Takımı bir gösteri sundu.

Geçit Resminde ilimize civar illerden gelen Kuvayi Milliye dernekleri, mahalle çeteleri, okullar ve esnaf kuruluş temsilcileri sırasıyla resmigeçidi tamamladılar.

Törene; Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akgemci ve diğer ilgililer katıldı.

BAYRAM1111111111111111

BAYRAM

1654190_10202080012695257_1897678074_n 1780849_10202080011415225_1324162569_n

923472_754940137852027_385894737_nBAYRAM1

BAYRAM111111111

BAYRAM2   BAYRAM111111 BAYRAM11111111  BAYRAM1111111111    BAYRAM111111111111111