Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüce “Teşvik Sizlere Yük Getirmeyecek”

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Elbistan’da faaliyet gösteren oda, dernek, birçok sivil toplum kuruluşuna ve işverenlere teşvikleri anlattı. ETSO Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen organizede Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce bizzat sunum yaparken, teşvik projesi ile birlikte hiçbir kuruma, işverene ve iş yerine yük getirilmeyeceğini söyledi. Projenin herkes için önemini anlattı. […]

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüce “Teşvik Sizlere Yük Getirmeyecek”

24 Eylül 2013 - 19:45A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Elbistan’da faaliyet gösteren oda, dernek, birçok sivil toplum kuruluşuna ve işverenlere teşvikleri anlattı.

ETSO Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen organizede Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce bizzat sunum yaparken, teşvik projesi ile birlikte hiçbir kuruma, işverene ve iş yerine yük getirilmeyeceğini söyledi. Projenin herkes için önemini anlattı.

Mesai saati ve iş yoğunluğu nedeniyle katılımın çok düşük toplantıda ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Kutoğlu, ETSO Genel Sekreteri Yüksel Gözüdeli, TSMMOB Elbistan Temsilcisi Mali Müşavir Bedri Cengizler ile kurum ve işyeri temsilcileri yer aldı.

Teşvik Yük 1

Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Yüce katılımcılara yönelik proje ve teşvik bilgilendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Aktif İşgücü Hizmetleri; herhangi bir mesleği olmayan, mesleğini değiştirmek isteyen, mesleğinde yeterli olmayanların niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla düzenlenen meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme eğitimleridir. İşbaşı Eğitim Programı (İEP) katılımcıların mesleki beceri ve deneyim kazanmaları amacıyla yapılır. Beden işçisi, temizlik görevlisi, taşıma işçisi, çaycı gibi vasıf gerektirmeyen işlerde düzenlenemez. İEP programına katılacak adaylar hangi meslekte başvuru yapacaksa son 6 ay içinde o meslekte çalışmamış olduğunu belgelemeleri gerekir.

Genelge şartlarını taşımaları halinde öğretmenlik, mühendislik vb. vasıf gerektiren alanlarda da düzenlenebilir. Genel şartlar; işyerinin geriye dönük son 3 aylık SGK hizmet listesi ortalamasının 1/10 u kadar katılımcı alabilirler. İşveren, işbaşı eğitim programı başlatıldığı tarihten itibaren program süresi boyunca ortalamanın altına düşmemeyi taahhüt eder. Program toplamda en fazla 160 fiili gün kadar yapılabilir.

Program süresi günlük en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 45 saatten fazla olamaz. Alınan katılımcıların son 3 ay içerisinde İEP yapılacak iş yerinde çalışmamış olması gerekmektedir. İşveren İşbaşı Eğitim Programı sonucunda, katılımcıların yüzde 20’sini veya yüzde 50 ’sini en az 60 gün süreyle istihdam etmek zorundadır. Bu proje kapsamında katılımcılara; günlük 25 TL harçlık Genel Sağlık Sigortası İş ve Meslek Hastalıkları Sigorta Primi İŞKUR tarafından karşılanır.

İstihdam garantili kurs açılabilmesi için işyerinden öncelikle o meslek grubuna ait talebin gelmesi gerekir talebin karşılanamayan kısmı için kurs açılabilir. İşveren tarafından eğitim verilecek kurs için Ulusal Meslek Standardına (UMS) uygun modül hazırlanır ve Milli Eğitim Müdürlüğü veya görevlendirdiği bir okul tarafından onaylanır. (Mesleki Eğitim Merkezi) Kurs talebi verilmeden önce İŞKUR’a  resmi yazıyla müracaat edilir. Kurum tarafından yetkilendirilmiş memur işyerinin kursa uygunluğunu tespit eder.

Kurs eğitim programları teorik ve uygulamalı eğitim olmak üzere 2 bölüme ayrılır. 2 eğitim türü de işyerinde verilir. Kurs düzenlenecek meslekteki sınıflar en az 10 en fazla 25 kişilik sınıflardan oluşur.

Kursiyer olarak alınacak kişiler kurs göreceği işyerinde son 1 yıl içerisinde çalışmamış olması gerekir.”

Sıcak ve samimi ilişkiler ile davetlilerle güzel diyaloglar kuran Ali Yüce programın sonunda organizeye katılan davetlilere teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ