Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden Kamuoyuna Saygıyla Duyrulur

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama törenlerine halkın ilgi göstermediği ve Milli Şuuru yok etmek amacıyla hareket edildiği şeklinde yapılan açıklamaların kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik, yaklaşan seçimler öncesinde siyasi kaygı taşıyan ifadeler olduğunu söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ki Kurtuluş Bayramı kutlama törenlerinde ilklerin yaşandığına dikkat çeken Başkanvekili Tanrıverdi, […]

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden Kamuoyuna Saygıyla Duyrulur

20 Şubat 2015 - 18:26A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cemal Tanrıverdi, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı kutlama törenlerine halkın ilgi göstermediği ve Milli Şuuru yok etmek amacıyla hareket edildiği şeklinde yapılan açıklamaların kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik, yaklaşan seçimler öncesinde siyasi kaygı taşıyan ifadeler olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ki Kurtuluş Bayramı kutlama törenlerinde ilklerin yaşandığına dikkat çeken Başkanvekili Tanrıverdi, Kurtuluş Bayramı kutlama törenlerinin halkın katılımı ile coşkulu bir şekilde kutlandığını ifade etti.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimler öncesi böylesine siyasi kaygı taşıyan açıklamaların yersiz olduğunu ifade eden Başkanvekili Tanrıverdi: “Bundan tam 95 yıl önce her türlü modern silahlardan yoksun, işgal altındaki Maraş insanı, döneminin en donanımlı ordularına karşı birlik ve beraberlik içerisinde savaşmış ve bizlere bıraktığı, gururla yâd edeceğimiz unutulmaz şanlı tarihimizi gelecek kuşaklara aktarma gayreti ile kutlama programları ilimiz geneline yayılmıştır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş’ın düşman işgalinde cereyan eden olayların daha iyi anlaşılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bir hafta boyunca süren çeşitli programlar düzenlenmiştir.

Kurtuluş Bayramı kutlama programlarının halk tabanına yaymak adına bu yıl ilk defa; “1. Halk Koşusu” “Yöresel Yemek Yarışması”, “Kahraman Bebekler Yarışıyor”, “Kurtuluş Kupası Futbol Turnuvası” gibi çeşitli etkinlikler düzenlenerek halkın yoğun katılımı sağlanmıştır” dedi.

Bu yıl bir ilki daha gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Tanrıverdi:  “Yine ilk olarak Kahraman tarihinden güç alan Büyükşehir Belediyesi sadece 12 Şubat Kurtuluş Bayramı günü değil bu kutlu zafere giden yolun kilometre taşlarından biri olan “Bayrak Olayı”nın cereyan ettiği 28 Kasım 2014 tarihinde;  ‘Kaleye Hücum ve Bayrak Olayı’ canlandırılması yapılmış ve aynı günün akşamında ise konferans verilmiştir.Maraş Milli Mücadelesinde önemli bir yere sahip olan “Sütçü İmam Olayı” temsili olarak ilk kurşunun atıldığı yerde canlandırılmış, günün anlam ve önemine binaen tarihi Uzunoluk Hamamı önünde 5 bin kişilik süt ikramında bulunulmuştur.

Kurtuluş Bayramı programını halka yaymayı hedefleyen Büyükşehir Belediyemiz bir hafta boyunca dokuz ilçemizde konferans ve konserler düzenlemiştir.

Milli Mücadele ruhunu gelecek nesillere aktarmak adına tüm ilçelerimizde yoğun bir katılımla Tarihçi- Yazar Mustafa Yazgan “İdeal Gençlik ve Maraş Milli Mücadelesi” konulu konferanslar vermiş, konferans öncesi ve sonrasında ise Büyükşehir Belediyesi Bandosu Mehter Konserleri ve ozanlarımızın sunduğu yöremize ait türkülerden oluşan konserlerle halkımızın Kurtuluş coşkusunu doya doya yaşamasına vesile olmuştur” diye konuştu.

Öte yandan Kahramanmaraş Halkının Kurtuluş Bayramı kutlama etkinliklerine sahip çıktığını ve yoğun katılım sağladığını kaydeden Tanrıverdi, 11 Şubat akşamı yağan sağanak yağmura rağmen Kültür Bakanlığı Tarihi Türk Musikisi Mehteran Topluluğu Mehter Konseri, Milli Mücadele’de cereyan eden olayların temsili olarak canlandırılması ve akabinde Mustafa Ceceli konserinin halkın yoğun katılımı ile gerçekleştiğini ve aynı akşam kutlama etkinlikleri dolayısıyla halka 10 bin kişilik sıcak çorba ikramında bulunulduğuna dikkat çekti.

Başkanvekili Tanrıverdi: “12 Şubat günü Milli Mücadelenin öne çıkan olaylarından olan; ‘Bayrak Olayı’, ‘Hürü Ana’, ‘Abdal Halil Ağa’, ‘Sütçü İmam Olayı’ gibi temsiller tiyatral bir gösteri halinde halkımızın beğenisine sunulmuş ve takdir görmüştür.

Bunlara ilave olarak; Delibahar Yarışıyor, Kurtuluş Destanı Tiyatrosu, Klasik Sazlarla Mehter Müziği Konseri, Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci Turgay Güler’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Maraş Milli Mücadelesi ve Kurtuluş Konferansı’, farklı mekânlarda açılan Fotoğraf ve Karma Resim sergileri, beş bin adet basılıp dağıtılan ‘Milli Mücadele Kahramanlarımız’ kitabı ve işyerlerine dağıtılan binlerce Türk Bayrağı ile 1.078.000 hemşehrilerimizin tamamının bu coşkuya ortak olması sağlanmış ve Büyükşehre yakışır bir Kurtuluş Bayramı havası yaşatılmıştır.

Mahalle muhtarlarımıza dağıtılan bine yakın çete kıyafeti ile mahallelerin temsili çeteler çıkarması sağlanmış ve bu bayramın bir ‘Çete Bayramı’ olduğu düşüncesi de unutulmamıştır. Mahalle çeteleri davul ve zurna eşliğinde bayram coşkusunun bütün bir şehre yayılmasına vesile olmuşlardır.

Bu etkinlikleri herkese ulaştırmak için uydudan yayın yapan AKSU televizyonu canlı yayınlar yapmış ve böylece dünyanın dört bir yanında bulunan hemşehrilerimizin bu coşkuya ortak olması sağlanmıştır.

Şunu açıkça ifade etmek istiyorum: Kurtuluş Bayramı tüm Kahramanmaraş halkının bayramıdır. Biz kutlama etkinliklerimizde hiçbir siyasi ayırım gözetmeksizin tüm halkımızın katılımı için gayret gösterdik. Gerek tören alanında gerekse salonlarda düzenlediğimiz etkinliklere halkımızın gösterdiği yoğun ilgiyle bunu da başardığımızı görüyoruz.

Biraz önce de ifade ettiğim gibi siyasi kaygı taşıyan ifadelerle; halkın katıldığı ve sahip çıktığı bir bayramın bile yaklaşan seçimler öncesi siyasi malzeme yapılmasını anlamış değiliz.

12 Şubat onurunu bize yaşatan aziz kahramanlarımız ve şehitlerimiz anısına düzenlediğimiz etkinliklerimize katılan tüm katılımcılara ve kendisine bırakılan değerli mirasa sahip çıkan tüm Kahramanmaraşlılara bir kez daha teşekkür ediyor, saygılar sunarız” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ