Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş Belediye Meclisi 2 Ocak’ta Toplandı

Kahramanmaraş Belediye Meclisi yeni yılın ilk meclis toplantısını 2 Ocak 2014 Perşembe günü yaptı. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda gündemde bulunan maddeler ile gündem dışı maddeler görüşüldü. Meclis Toplantısında açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından gündemin 2. Maddesi Parklara isim verilmesi hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun görüşülmesi ertelenerek Pazartesi günü yapılacak […]

Kahramanmaraş Belediye Meclisi 2 Ocak’ta Toplandı

02 Ocak 2014 - 15:09A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediye Meclisi yeni yılın ilk meclis toplantısını 2 Ocak 2014 Perşembe günü yaptı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı’nda gündemde bulunan maddeler ile gündem dışı maddeler görüşüldü.

Meclis Toplantısında açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin görüşülmesinin ardından gündemin 2. Maddesi Parklara isim verilmesi hakkında Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun görüşülmesi ertelenerek Pazartesi günü yapılacak ikinci oturuma bırakıldı.

Gündemin 3. Maddesinde Belediyemiz ile Doğukent Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında ortak proje yapılabilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi teklifi görüşülerek kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde DOĞAKA’nın hazırladığı “Kent Bilgi Rehberi Oluşturması Projesi”nin, Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunması ve hibe almaya hak kazanılması durumunda, belediyemizi temsile, ilzama, proje belgelerini imzalamaya Başkan Yardımcısı Burhaneddin Türkkahraman’a yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündemin 5. Maddesinde Kurtuluş Mahallesi, Belediye Çarşısı, Bakırcılar-Semerciler Çarşısı, Mazman-Kazzaz Çarşısı ve Saraçhane Çarşılarında yer alan 4 adet işyerlerinde, fonksiyonel değişikliğe gidilmesi ve işyerlerinin ruhsatlandırılması teklifi kabul edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Boş kadrolarda değişiklik teklifi görüşülerek kabul edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı ve Fevzi Gündeşli, Ali Ayhan Karatutlu ve Halit Kaynak Denetim Komisyonu üyeleri olarak seçildi.

Gündemin 8. Maddesinde Abdulhamithan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği’ne ait kütüphanenin zemin katını okuma salonu ve kütüphane olarak kullanılmak üzere, mülkiyeti Abdulhamithan Camii Vakfı’nda kalmak şartı ile intifa hakkını belediyemize, birinci ve ikinci katının ise Kahramanmaraş Abdulhamithan Camii Vakfı adına devri teklifi kabul edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Belediyenin hissedar olduğu 4 adet arsadaki hisselerine satış kararı ve satış işlemleri için encümene yetki verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 12. Maddede isim verilmesi teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem dışı gelen 13. Maddede Eğitim ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün 2 mimar ve 2 mühendisin sözleşmeli olarak çalıştırılmasına ilişkin teklifi görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı gelen 14. Maddede Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün isim verilmesi konusundaki teklifi komisyona havale edildi.

Gündem dışı gelen 15. Maddede Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün, Pazarcık İlçesi Ufacık Köyü İçme Suyu şebekesinin yapılması konusunda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a yetki verilmesi teklifi görüşülerek kabul edildi.

Gündem dışı gelen 16. Maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün kamulaştırma kapsamında takas teklifi görüşülerek karara bağlandı.

Gündem dışı gelen 17. Maddesinde Terminal binasında bulunan 1 nolu işyerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi teklifi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 18. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Yerleşik Alan Sınırı belirlenmesi konusundaki teklifi komisyona havale edildi.

Gündem dışı gelen 119. Maddede İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Karacasu bölgesinde mahallelerde yapılacak çalışmalara ilişkin her mahalle için belirlenen 6 kişilik bilir kişi heyeti kabul edildi.

Gündem dışı gelen 20. Maddede Mezarlıklar Müdürlüğü’nün aile mezarlığı sınırı konusunda en fazla 8 kişi olarak belirlenmesi kabul edildi.

Gündem dışı gelen 21. Maddede meclis katılamayan üyelerin izinli sayılmaları kabul edilerek meclisin 2. Oturumunun 6 Ocak 2013 Pazartesi yapılmasına karar verilerek oturuma ara verildi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ