Yaklaşık 2,5 yıldır Kahramanmaraş’ta görev yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan’ın tayini çıktı. Bakanlık bünyesine alınan Alkan’ın yerine ise Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt atandı.

     Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamı, Sebahattin Akgül’den sonra dikiş tutmadı. Müdürlük koltuğu 3,5 yılda 3’cü sahibini buldu. Kahramanmaraş’ta 6 yılı aşkın görev yapan hatta alınıp alınmaması konusunda  Milletvekillerinin de arasını açan Sebahattin Akgül’ün tayininin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna Samsun İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tahsin Nas atanmıştı.. Nas’ın yaklaşık 1,5 yıl görevinin ardından bu kez Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı.

   Taşıdığı iyi niyet ve projelerle Kahramanmaraş’ın eğitimine katkı yapan alkan ise buradaki 2,5 yıllık görevinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine atandı.

     Kahramanmaraş Milletvekillerinin birlikte karar aldığı toplantıda ise Alkan’ın yerine Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un atandığı öğrenildi.

     Kilis’te yaklaşık 4 yıldır görev yapan Akkurt 2011 yılında Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmıştı. Yaklaşık Sinop’ta 3 yıldır görev yapan Mehmet Emin Akkurt’un buradaki görevine başlamak üzere veda turlarına başladığı öğrenildi.

 

      Milli Eğitim Müdürünün ardından Milli Eğitim Müdür Yardımcıları kadrolarında değişiklik oldu. Müdür Yardımcısı  İbrahim Özdemir görevlerinden alınarak yerlerine Doğukent TOKİ Duran Karabugaş Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Yılmaz ve Pazarcık eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Şirikçi, daha önce görevlendirme ile şube müdürü olarak görev yapan Zekeriya Kahveci ve Ertan Göl atandı.

 

Merkez İlçelerden Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen yerini korurken, Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Türkoğlu- Kılılı Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı atandı.

Haber: Mustafa Kılınç (Manşet Gazetesi)