Maraşta Haber
Maraşta Haber

Harita Mühendisi Fahri Yiğitoğlu sahaya iddialı indi

Kahramanmaraş Belediyesinin çeşitli birimlerinde yönetici olarak görev yapan Ak Parti’nin Onikişubat’taki en güçlü ismi Harita Mühendisi Fahri Yiğitoğlu sahaya iddialı indi. İlk toplantısını Kürtül’de kalabalık halk topluluğu ile yapan Yiğitoğlu’nun projeleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Görkemli bir şekilde yaptığı aday adaylığı müracaatından sonra sahaya inerek çalışmalarını hızlandıran Yiğitoğlu’nun, beldeler arasında ilk durağı Kürtül Beldesi oldu. […]

Harita Mühendisi Fahri Yiğitoğlu sahaya iddialı indi

01 Kasım 2013 - 18:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Belediyesinin çeşitli birimlerinde yönetici olarak görev yapan Ak Parti’nin Onikişubat’taki en güçlü ismi Harita Mühendisi Fahri Yiğitoğlu sahaya iddialı indi. İlk toplantısını Kürtül’de kalabalık halk topluluğu ile yapan Yiğitoğlu’nun projeleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Görkemli bir şekilde yaptığı aday adaylığı müracaatından sonra sahaya inerek çalışmalarını hızlandıran Yiğitoğlu’nun, beldeler arasında ilk durağı Kürtül Beldesi oldu. Kürtül Celilli Camii önünde Belediye Başkanı Mehmet Uzun’la birlikte kalabalık halk topluluğu tarafından karşılanan Yiğitoğlu; “İlimizin içme suyu projesi olan Karasu’nun çalışmalarında bu bölgeyi yakinen biliyorum. Biz belediyeciliğe 30 yılımızı verdik, hangi projenin ne olduğunu, nerede nasıl uygulanacağını biliyoruz. Kürtül beldesi 12 tepe üzerine kurulmuş dağınık coğrafi özelliklere sahip bir yerleşim birimimiz. Sır Barajımızın eşsiz güzelliğiyle daha da büyülü hale gelen Kürtül’ün uygun projelerle cazibe merkezi olmaması için hiçbir sebep yok” dedi.

AK PARTİ HERKESE KUCAK AÇAN BİR PARTİ

Yiğitoğlu’nu karşılayan kalabalık bir grupla karşılayan Kürtül Belediye Başkanı Mehmet Uzun; “2014 yerel seçimleri ile ilgili seçim atmosferine girmiş bulunuyoruz. Bununla ilgili her aday arkadaşımız bugünden köy, kasaba, mahalle ayrı ayrı geziyorlar. Karasu Projesi’nde çalışan ve bölge insanı tarafından tanınan harita mühendisi arkadaşımız Fahri Yiğitoğlu kasabamızı ziyaret ettiler. Fahri Yiğitoğlu arkadaşımıza başarılar diliyorum. İlk olarak bizim kapımızı çaldı. Biz bunlardan sevinç mutluluk duyuyoruz” dedi.

SİZLERE DAHA GÜZEL BİR YAŞAM STANDARDI SAĞLAMAK

Havanın biraz soğuk ve toplantının yatsı vaktinde olması büyük bir kalabalığın oluşmasına engel olmadı. 12 tepe üzerine kurulu Kürtül’e en iyi şekilde hizmet götürmek için elinden gelen gayreti göstereceği sözünü vererek konuşmasına başlayan Yiğitoğlu Ak Partinin izlediği politika ile Türkiye’yi içte ve dışta getirdiği noktayı değerlendirdi. Asrın en büyük projelerinden biri olan Büyükşehrin Kahramanmaraş’a getirilerini de sıralayan Yiğitoğlu teknik belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel belediyecilikle bu kenti hizmet maratonuna başlatacaklarını söyledi.

MART SEÇİMLERİ TÜRKİYE’NİN ŞAHLANIŞI OLACAKTIR

Yiğitoğlu; “Belde Belediyelerinin birçoğunda teknik personel yok, iş makineleri yok, kaynak sıkıntısı var. Büyükşehirle birlikte ben inanıyorum halkımıza daha kaliteli hizmet gelecek. Burada takibi belde belediye başkanlarımız imkânları ölçüsünde ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiler. Beldemizin altyapısını Belediye Başkanımız yapmış, inşallah bize ise üst yapısını yani yollarını, caddelerini ve kaldırımlarını yapmak kalır. Elbette ki sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Hizmetinde en güzeline layıksınız. Elbette bir insanın vücudunda damarlar nasıl önemliyse yollar da çok önemli. Sizler gibi değerli insanlarımıza da sizler gibi bu mevcut yolları ıslah edip, Belediye Başkanımızın bıraktığı yerden emaneti alacağız ve ondan sonra hep beraber Allah’ın izniyle sizi daha güzel bir yaşam standardına çıkartacağız. Biz buna inanıyoruz. Biz sizler için bu zahmete, bu zorluğa seve seve razıyız. Önce Rabbimiz sonra Partimiz izin verirse bu görevi yapmak istiyoruz.” Dedi.

Ak Partinin gönül partisi olduğuna dikkat çeken Yiğitoğlu şöyle konuştu; “Bizim partimiz gönül partisidir. Hakikaten biz burada gönül yapmaya geldik, gönül kırmaya değil. Hepiniz bizim için mübareksiniz, kutsalsınız. Görüşünüz ne olursa olsun, belediye başkanı olduğumuz zaman hepinize eşit mesafe de hizmet getireceğiz. Dolayısıyla şu partili, bu partili ayrımı yapmayacağız. Gönlümüz hepimizin bir nokta da birleşmesini istiyor. Tek bir çatı altında partimizin daha da güçlü olmasını istiyoruz. Çünkü biliyorsunuz, şu anda Dünya klasmanında Türkiye’nin gelişmesinde rahatsız olan büyük Siyonistler var. Yahudiler bir taraftan hücum ediyor, Amerika bir taraftan hücum ediyor. İngiltere bir taraftan hücum ediyor. Dolayısıyla Sayın Başbakanımız büyük bir mücadele ediyor. Buradan fertler olarak bize düşen bu hizmetlerin daha da güzel gelmesi için devletimizin güçlü olması gerekiyor. Sesimiz gür çıkıyorsa bu da gücümüzdendir. Bu gücü Cenab-ı Hak bize nasip etti. Türkiye’de 80 sene sonra böyle bir imkân geldi. Biz bu imkânlarımızı birleştirerek bu fedakâr insana daha çok omuz vermemiz gerekiyor. Sayın Başbakanın da söylediği gibi ben kefenimi giydim de yola çıktım. O zaman bize düşen o kefeni giyen mücahide destek olmak, omuz vermek ve dolayısıyla Dünya’nın sayılı güçlerinden olan Türkiye’ye bayrağı kaldırtmamız gerekiyor. Biz bu Dünya’da bin yıldır İslam’ın sancaktarlığını yapmış bir milletiz. Dolayısıyla da o sancaktarlığı, o bayraktarlığımızı şu anda kıskananlar var. Bu Mart seçimleri Allah’ın izniyle bu bayrağın şahlanışı olacaktır. Allah’ın izniyle Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Dolayısıyla da gerek Kürtül’ümüz olsun, gerek diğer ilçe ve beldelerimiz olsun, çok daha mükemmel hizmetler onların ayaklarına serilecektir.  Bu nedenle sizlerde bizlere beldenizin, mahallelerinizin sıkıntılarını bize aktarırsınız, onlara da açığız onları da not alacağız.

HERKES BİZİM İÇİN EŞİTTİR

Bunun içerisinde de sizlerin öncelikli ihtiyaçları içerisinde öncelikle gündelik ihtiyaçları projeye aktaracağız. Burada Kürtül Kasabamız da yaşayan vatandaşlarımızın mevcut durumunda mağduriyetine yer verilmesin. Mevcut yaşam şartları daha da güzelleştirilsin, daha da iyileştirilsin ama insanlar yerinden kopartılmasın. Olduğu haliyle kendi yerinde kendi yaşam standartlarında bu insanlarımızın huzur içinde yaşaması bizim görevimizdir. Bunu yaşatmak zorundayız. Ya bu belediyeye talip olmayacağız, ya da bu siyaseti sonuna kadar sizin yararınıza çalışacağız. Allah’ım inşallah utandırmaz. Elimizden geldiği kadar bir kardeşiniz olarak bütün imkânlarımızı, bütün belediyemizin imkânlarımızı yasaların el verdiği ölçüde sizlerin ayağınıza sereceğiz. Cenab-ı Hak insanı kutsal olarak yaratmıştır. Cenab-ı Hak’ın birer temsilcisi olarak bu memleketin sahipleri olarak bizde Cenab-ı Hakk’ın verdiği nimetleri burada sizin ayağınıza hakkıyla getirebilmek bizim vazifemiz olmalıdır. Hz. Ömer Efendimizin de söylediği gibi Fırat’ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa ilahi adalet onun hesabını Ömer’den sorar diyor. Hz. Ömer (R.a) efendimiz bir halife, bir devlet başkanı Mekke’de oturuyor, Fırat’ın kenarındaki bir kuzunun hesabını vereceğini düşünüyor. Biz bunu düşünmek zorundayız. Yöneticisiysek kul hakkını düşünmek zorundayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını düşünmek zorundayız. Fakirin hakkını kullanmak zorundayız. Herkes bizim için eşittir. Yaratının yanında herkes kutsaldır. Biz ona hizmetkâr olarak bu işe talip olacağız. Dünya’da devletler şartlarına göre bir yer tutuyor.

BÜTÜN EKİPLERİMİZ SİZİN İÇİNİZDE OLACAK

Biz bazı arkadaşlar, çevremizdeki yöneticiler şöyle diyor: Fransa’da kaldırımlar şöyle, yollar şöyle, Rusya’ya gittik 300 metre uzunluğunda yollar, herkesin kendine göre bir imkânı olur. O imkânına göre de üzerine bir elbise giyer. Binasını ona göre yapar. Yolunu ona göre yapar. Bizler Kurtuluş Savaşı’ndan çıkmış bir milletiz. Dolayısıyla 80 yıl bizim belimizi doğrultmamışlar. 80 yıl elimizden her şey alınmış ama bugün o küllerin içerisinde yeni yeşeren bir devlet, gücüyle, iradesiyle Dünya Müslümanlarına da sahip çıkacak hale gelmiştir. Dolayısıyla hamd edeceğiz ve daha ilerisine gitmek içinde el birliği yapacağız, güç birliği yapacağız. Bu memleketleri hak ettiği yerlere beraber getireceğiz. Bu memleket, bu semtin ileri gelen akil insanları ile bir ekip kuracağız. Yerinde yöneteceğiz. Onlardan kendi muhitlerinin sorunlarını tek tek yazıp vermelerini isteyeceğiz. Biz orada sıcak köşklerde oturup da burada belediye ne olmuş demeyeceğiz. Her zaman sizinle beraber birer kardeşiniz olarak bütün birimlerimiz, bütün ekiplerimiz sizin içinizde olacak. Başkanında yaptıklarına bakıp onun yarım bıraktığı projeleri devam ettireceğiz. 5 yıl çok uzun bir süre değil. İnsanın ömründe büyük uzun süre ama eğer boşa geçerse biliyorsunuz çok kısa bir sürede bu süre geçer. 2009 seçimleri dün gibiydi. Bugün yine bir Mart seçimleri var. Göreceksiniz bu da çabuk geçecek. Birileri başkan seçilecek ve zaman çok kısa bir sürede geçecek.

5 YIL SONRA KÜRTÜL KASABASINI NEREDE GÖRECEĞİMİZİ BUGÜNDEN GÖRMEMİZ GEREKİYOR

Bu işler ekip işidir. Bu işleri ustaya vereceksiniz, ustanın yapacağı işlerdir. Yoldan anlamayan, parktan anlamayan, kaldırımdan anlamayan, suda n anlamayan insanlar gelip size hizmet etmeyi öğreninceye kadar 5 yıl geçiyor. Biz bu nedenle bu göreve talip olduk. Rabbim isterse göreceksiniz buralar cazibe merkezi olacak. Sizlere çok güzel projelerimiz var. O projeleri tek tek sıralayacağız. Şu anda sizin mevcut yapınızı imara hazırlayacağız. Ondan sonra da kademe kademe açılımını yapacağız. Burada fikir birliğine varacağımız projeler bizim altındaki programımızı belirleyecektir. 5 yıl sonra Kürtül Kasabasını nerede göreceğimizi bugünden görmemiz gerekiyor. Allah’ın izniyle bunların hepsini zamanı geldiğinde açıklayacağız. İnşallah geride kaldığımızı konuşmayacağız. Programı aslına uygun, ayağı yere basan projelerle çıktığımız zaman inşallah ne zaman kaybımız olacak ne de maddi kayıplarımız olacak. Çünkü buraya harcanan her bir paranın hesabını hem burada hem de öte tarafta adama sorarlar. Bu nedenle bizim yapboz tahtamız yok. Bir kere yapacağız. O yapılan ama asfalttır, ama kaldırımdır, ama parktır, ama değişik projelerdir, onların hepsi kalıcı olacaktır. Kalıcı olması gerekiyor. Vakti geldiğinde bizden sonraki nesillere devrettiğimiz zaman onlar bize dedelerimiz buraları neden böyle perişan etmiş demeyecekler. Planlı projeli işi sağlam şekilde yürütmemiz gerekiyor. Rabbim inşallah bu imkânı verir. Her ferdimizin sorunu neyse karşınızda mutlaka bir muhatap bulacaksınız. Kapılarımız 24 saat sizler için açık olacak.”

DSC_1477 DSC_1504 DSC_1510 DSC_1525

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ