Maraşta Haber
Maraşta Haber

Göksun’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri

Göksun’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, METEM Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Karayolu Güvenliğinin ve Trafiğin çok önemli ve hassas bir konu olduğunu belirtti. Trafik kurallarının ve kaidelerinin uygulamaya konulması zamanının geçtiğini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti: “Her geçen gün maalesef istenmeyen olaylar ve ölümle sonuçlanan […]

Göksun’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinlikleri

12 Mayıs 2014 - 23:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Göksun’da Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, METEM Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Karayolu Güvenliğinin ve Trafiğin çok önemli ve hassas bir konu olduğunu belirtti.

Trafik kurallarının ve kaidelerinin uygulamaya konulması zamanının geçtiğini ifade eden Pehlivan, şunları kaydetti:

“Her geçen gün maalesef istenmeyen olaylar ve ölümle sonuçlanan kazalar artarak devam ediyor. Her gün haber bültenlerinde ölümlü trafik kazası haberlerini izliyoruz. Yapılan çalışmalar bu kazaların yüzde yüze yakının insanların kusurunda ve kurallara uymamasından kaynaklandığını ortaya koyuyor. Aslında bu kurallar uyulması çok zor kural değil. Yollardan ve altyapıdan kaynaklanan sebepler olabiliyor, ama istatistikler bunun oldukça düşük olduğunu gösteriyor.”

-“Sürücülerin Dikkat Etmesi Kadar Yolarında Trafik İçin Uygun Olması Gerekir”

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ise yaptığı konuşmada, “Belediye olarak yollarımızı ne kadar trafiğe uygun hale getirirsek vatandaşlarımızı da o oranda korumuş oluruz” dedi.

Trafiğin birçok unsuru olduğunu ancak asıl unsurun insan olduğuna dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:

“İnsan, trafik kurallarına, kaidelerine iyi uyması durumunda trafikteki olumsuzlukların yüzde 98’ini bertaraf etme şansına sahip. Onun içindir ki insanlar trafikle ilgili eğitimleri ilkokul çağında alırlar hayatlarının her aşamasında bunu uygulama zorunluluğu hissederler. Trafik dediğimizde aklımıza hemen kaza, kaza dediğimizde ise aklımıza ölüm gelir. Başta araçlarımızı ve kendimizi trafiğe uygun hale getirirsek trafik kazaları ile karşı karşıya kalma oranımız büyük ölçüde azalacaktır.”

Göksun genelinde yaklaşık 600 kilometre yol ağı bulunduğunu belirten Aydın, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Büyükşehirle birlikte yol ağlarının yapım ve bakımları konusunda birtakım farklılarla oluştur. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile iyi bir koordine içinde gerek ilçe merkezimizde gerekse de mahallelerimizdeki yolları trafiğe en uygun şekilde yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yapılan istatistikler ve araştırmalar trafik kazalarında yüzde 98 oranında insan kusurunu ortaya koymakta ancak, sürücüleri ve yayaların dikkat etmesi kadar yolarında trafik için uygun olması lazım. Gerek yol çizgileriyle, gerek yaya geçitleriyle, gerek orta refüjleri ve kavşaklarıyla iyi bir şekilde tesis edilmesi lazım. Belediye olarak görevimizin trafik kurallarına uygun hale getirilmesi olduğunu düşünüyorum ve bu konuda elimizde gelen bütün gayreti sarf edeceğiz inşallah.”

Başkan Aydın, Elbistan yolunda yaklaşık 5 kilometre, Kahramanmaraş yolunda yaklaşık 4 kilometre ve Kayseri yolunda sanayi kavşağına kadar yaklaşık 3 kilometre sıcak asfalt yol yapımı ile orta refüj ve kavşak çalışmalarına başlandığını sözlerine ekledi.

-“Trafikte Saygı Sıfır Kaygı”

İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Güler ise yaptığı konuşmada, Göksun’da özellikle yaz aylarında insan ve araç yoğunluğunun artmasıyla birlikte Trafiğin arttığına dikkat çekti.

Trafik güvenliğinin sağlanması için ciddi tedbirler aldıklarını ve uyguladıklarını dile getiren Güler, şunları kaydetti:

“Tabi ki amacımız çok sayıda trafik cezası yazmak değildir. Amacımız hiç kimsenin kurallarını ihlal etmemesi için gerekli önleyici tedbirleri ortaya koymak, huzur içerisinde trafik güvenliği ortamına ulaşmaktır. Bu sebeple trafik güvenliği konusunda temel düşüncelerimizi birleştirdiğimiz bir sloganı akılda kalması amacıyla geliştirip halkımıza arz ettik. Bu yıl Trafik Haftasının ilçemizdeki sloganı ‘Trafikte Saygı Sıfır Kaygı’dır.”

Konuşmaların ardından Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ