Maraşta Haber
Maraşta Haber

Fatih Erkoç : Hizmetkar Olmaya Geliyoruz

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, mahalle toplantılarını sürdürüyor. Sümbüllü, Oruç Reis ve Piri Reis Mahallesi sakinleriyle buluşan Erkoç, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. İnsanların adına şiir yazıp bağrına bastığı Erkoç, gördüğü manzara karşısında duygulanıp, bu sevgiye tek verecekleri cevabın, özlem duyulan bir Kahramanmaraş’ı inşa etmek olduğunu söyledi. AK Parti […]

Fatih Erkoç : Hizmetkar Olmaya Geliyoruz

24 Ocak 2014 - 20:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç, mahalle toplantılarını sürdürüyor.

Sümbüllü, Oruç Reis ve Piri Reis Mahallesi sakinleriyle buluşan Erkoç, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılandı. İnsanların adına şiir yazıp bağrına bastığı Erkoç, gördüğü manzara karşısında duygulanıp, bu sevgiye tek verecekleri cevabın, özlem duyulan bir Kahramanmaraş’ı inşa etmek olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve teşkilat yöneticilerinin de katıldığı toplantıda yüzlerce vatandaşa seslenen Erkoç, hizmet adımlarının daha da büyümesi için bir kez daha AK Parti’ye destek olunmasını istedi. Deneyimlerini, projelerini ve hayal ettiği Kahramanmaraş’ı semt sakinlerine anlatan Erkoç, “Sizler için gecemizi gündüzümüze katıp hizmet üreteceğiz” dedi.

Dünden örnekler sunup, özellikle dar gelirli vatandaşlara müjdeler veren Erkoç, “Biz asgari ücretli vatandaşlarımızın ne şartlarda olduğunu biliyoruz. Hatırlayın asgari ücret 2002’de 182 TL idi. Ancak yüz dolar civarındaydı. Şimdi bu oran 400 dolara çıktı. Yeterli mi elbette değil. Yeterli olmadığı için AK Parti sizlerden oy istemekte. Sizlere hizmet etmek amacıyla geleceğe koşmakta. İnşallah hedef 25 bin dolar. Peki biz büyükşehir olarak ne yapacağız? Dar gelirli vatandaşımızın, asgari ücretli vatandaşımızın yaşamına destek olacağız. Biz büyükşehir olarak bu kardeşlerimizin yanında olacağız. Ne yapacağız? Şehirde inşallah uydu kentler kuracağız. Burada modern evler inşa edeceğiz. Uygun taksitlerle bu kardeşlerimizi ev sahibi yapacağız. Çocukları o sitenin içinde okullara gidecek. Güvenli ortamlarda yetişecekler. O kardeşlerimiz işe gittiğinde rahat olacak. Onları belediyenin gücüyle en güzel mekanlarda yaşatacağız” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN İKİNCİ VELİSİ OLACAĞIZ

En çok önem verecekleri konulardan birinin de eğitim olduğuna dikkat çeken Erkoç, “Biz insanımız bize nerede ihtiyaç duyarsa orada olacağız. Çocuklarınızın ikinci velisi olacağız. Birinci velisi sizsiniz, ikinci velisi biz olacağız. Çünkü gelir dağılımındaki fark yüksek. Bunu kapatmak için asgari ücretli kardeşimizin, esnaf kardeşimizin çocuklarının doktor, mühendis, kamu yöneticisi olması lazım. Onların en iyi şekilde eğitim görmesi için gayret göstereceğiz. Bu bizim en önemli görevlerimizden birisi. Bunu yaparak birçok kardeşimizin Türkiye’deki gelir dağılımından daha fazla pay almasını sağlayacak aynı zamanda da aziz milletimizi daha donanımlı hale getireceğiz.  Çünkü insanlarımızı eğittiğimizde göreceksiniz ki dünya da rekabet gücümüz daha da artacak. Japonya doğalgaz zengini bir ülke değil ama nitelikli insan gücü ve teknolojisiyle dünyanın en büyük ikinci ekonomisi oldu. Buradaki kardeşlerimize de sahip çıkıp okutacağız” ifadelerini kullandı.

FEDA EDECEK TEK BİR GENCİMİZ YOK

Gençliğe büyük önem vereceklerini dile getiren Erkoç, özellikle kötü alışkanlıkları olan ve suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması için de çalışacaklarını belirtti. Yaşlılar için de projeler hazırlayacaklarını kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:

“Gençlerimiz var. Ailedeki huzursuzluktan madde bağımlısı oluyorlar. Onlara sahip çıkacağız. Bizim milletimizin bir ferdinin heba olmasına gönlümüz razı olmaz. Ne yapacağız rehabilitasyon merkezleri kuracağız. Bu kardeşlerimizi alıp, tedavi edeceğiz, meslek sahibi edeceğiz ve onları toplumumuza kazandıracağız. Spor alanları yapacağız. Biz Kahramanmaraş’ı yeni dönemde sporcu fabrikası haline getirmeyi düşünüyoruz. Şu anda gençlik ve spor bakanlığımızın devam eden yüz milyonluk yatırımı var. İnşallah yeni dönemde bunları da artırarak devam ettireceğiz. Bir çok gencimiz sporda çok iyi yerlere gelerek ekmeğini kazanacak. Yaşlılarımız için dinlenme salonları yapacağız. Düğün salonları da yapacağız. Dar gelirli gençlerimizin evleneceği düğün salonları kuracağız.”

Yaratılanların en şereflisinin insan olduğuna vurgu yapan Erkoç, zengin ya da fakir ayrımı yapmadan toplumun her kesimini kucaklayarak hizmet götüreceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendini “Fatih seni Kahramanmaraş’ın hizmetkarlığı için görevlendiriyorum” söyleriyle aday gösterdiğini belirten Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben de gecemi gündüzüme katacağım ve çalışacağım. Tüm eksikliklerimi gidereceğiz. Şehrimizin güzel insanlarını en güzel mekanlarda yaşatacağız. Birçok alanda projelerimiz var. Örneğin turizm. İnşallah Kahramanmaraş’ı turizm pastasından da en çok pay alan il haline getireceğiz. Bakın birçok kardeşimiz yazın turizm bölgelerine gitmekte. Neden? O bölgelerde yüksek maaşlarda otellerde çalıştıkları için. O imkanları burada oluşturacağız. Nasıl oluşturacağız.? Maraş dünyanın en eski 5 şehrinden bir tanesi. Burada Roma dönemine ait mozaikler var. Ayrıca kaleler ve kaya mezarları var. Selçuklunun, Osmanlının, Dulkadir Oğullarının eserleri var. İnşallah bunları ayağa kaldırıp turizme kazandıracağız. Termal su kaynaklarımız var. Onlar için otel yapılmasını sağlayacağız. Doğal güzelliklere sahibiz. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde bu zenginlikleri turizme açacağız. Termalden dolayı 5 yıldızlı oteller yaptıracağız ve kardeşlerimizin dışarıya gitmesine gerek kalmayacak.”

Kahramanmaraş’a yapılan ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan projelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erkoç’un konuşmasından diğer kesitler şöyle:

“Kahramanmaraş’a 5.2 milyar TL yatırım yapılmış. Klavuzlu barajını bitirdik, kanalın birinci kısmını bitirdik. 220 bin dönüm arazi sulayacak burası. İki ürün yetişecek. Nurhak Çağlayancerit arasına 750 bin dönüm arazi sulayacak Çetintepe barajını kuruyoruz. Her nehrin üzerine baraj kuruyoruz. Yani 2 katrilyondan fazla para harcanmış olacak bittiğinde. Kurak araziler suyla buluşmakta. İşte bu güçlü Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarının eseri. Hep beraber sizlerin geleceğini inşaa edeceğiz.

Lojistik merkezi buraya kuruluyor. Hakkari’den Ağrı’dan bu yana limanlara gidecek malzeme Türkoğlu bölgesine gelecek. İnşallah orada çok büyük tesisler yapılacak. Binlerce insana istihdam sağlanacak. Maraş’ımıza çok büyük zenginlik getirecek. Türkiye de ilk defa çalıştaylar yaptık. Yatırımcı bakanları buraya getirdik. Bakanlara şehri gezdirdik. Problemlerimizi anlattık. Ondan sonra Kahramanmaraş a karayolları 500 milyon TL ihale yaptı. Hastaneler yapıldı. Çevre ve şehircilik bakanlığı da satın almaya 100 milyon TL kaynak ayırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımları yüz milyondan fazla. Bunlar artarak devam edecek.”

Soru cevap bölümüyle son bulurken programda Erkoç, vatandaşlar tarafından alkışlar ve dualarla uğurlandı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ