Eğitim Denetmenleri OGS’yi Tanıtıyor

Eğitim Denetmenleri OGS’yi Tanıtıyor
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Eğitim Denetmenleri Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi OGS’yi anlatmaya devam ediyorlar.Eğitim Denetmeni Orhan Yıldırım, ...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Eğitim Denetmenleri Ortaokul 8. Sınıf öğrencilerine, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi OGS’yi anlatmaya devam ediyorlar.

Eğitim Denetmeni Orhan Yıldırım,  Ahmet Bayazıt Ortaokulu (Serhan Çalık Ortaokulu) 8. Sınıf öğrencilerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi OGS’yi anekdotlar eşliğinde anlattı.

“Öğrenci, öğretmen ve okul ilişkisini güçlendirmek, başarı değerlendirmesini sürece yaymak, eğitim sürecinde öğretmenlerin ve okulun rolünü daha etkin kılmak, ülke çapında müfredatın eş zamanlı uygulanmasını sağlamak, öğretmenin meslekî performansını artırmak, öğrencilerin okula devamsızlığını en aza indirmek, okul dışı eğitim kurumlarına yönelik ihtiyacı azaltmak, telafi imkânı sağlayarak tek sınavdan kaynaklanan olumsuzlukları azaltmak, sınav kaygısını sürece yayarak azaltmak, öğrenci kazanımlarını objektif bir şekilde izlemek ve değerlendirmek, orta ve uzun vadede ders dışı sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikleri değerlendirmek amaçlarını gerçekleştirmek için Ortaöğretime geçiş sistemi yenilendi.” Diyen Yıldırım ilgili konuları örnekler vererek anlattı.

Yıldırım, anlatımına daha sonra şu ifadeleri kullandı;

“Temel Eğitimden Ortaöğretime geçişteki yeni uygulamalar, öğrencilerin okullarında girmekte oldukları yazılılardan bir tanesinin daha denetimli bir şekilde ortak yapılmasından ibarettir. Öğrenci başarısının anlık performansa dayalı olarak değil geniş bir zaman dilimine yayılarak belirlenmesini sağlayan bu uygulama; telafi imkânının sağlanması, merkezî ortak sınavların iki okul gününde yapılması, ortak sınavların, sınav gününe kadar işlenen konuları kapsayacak olması, merkezi sınavların süresinin bir yazılı süresi kadar olması, yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi, merkezî sınavların ilerleyen zamanlarda açık uçlu soruları da içerecek olması, her öğrencinin sınavlara kendi okullarında girebilmesi gibi yenilikleri içermektedir.

Merkezi ortak sınavlar 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş “temel dersler” olan Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinden yapılacaktır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi Talim ve Terbiye Kurulunun belirlediği temel dersler arasında bulunmakla beraber, Anayasada da zorunlu ders olarak yer almaktadır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almayan öğrencilerin sayısı çok olmamakla birlikte (2012-2013 eğitim öğretim döneminde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersini almayan öğrencilerin sayısı 376’dır.) bu dersi almayan öğrenciler Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersinden merkezi değerlendirmede muaf olacaktır. Bu öğrencilerin yerleştirmeye esas olacak puanı üzerinde 5 temel dersin etkisi olacaktır. Ayrıca bu durum diğer öğrencilerimiz açısından bir sorun teşkil etmeyecektir.” Dedi.

Eğitim Denetmeni Orhan Yıldırım, Telâfi sınavına kimler girebilecek?, 8.sınıfta puanlama sistemi nasıl olacak? Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemi nasıl yapılacak?, Yanlış cevaplar doğru cevapları etkileyecek mi?,  Puan eşitliği halinde yerleştirme nasıl yapılacak?  Gibi soruları cevaplandırdı.

IMG_9710 IMG_9713 IMG_9714 IMG_9716 IMG_9721

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.