Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt başta olmak üzere İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, yönetici ve personelleri “ Sağlık için hareket edelim, hastalıklara Veda edelim” sloganıyla sağlık yürüyüşü gerçekleştirdi.

 Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı tarafından 2014 yılı “Obezite’yle mücadele” yılı ilan edilmiş, bu kapsamda çeşitli kurumlar Halk Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliği yaparak bu projeye destek vermeye başlamışlardı. Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü sağlık yürüyüşüne daima destek veren kurumlar arasında her zaman yerini aldı.

Yürüyüşe Binevler’de bulunan Şairler Parkından başlandı. Sağlıklı Yaşam yürüyüşüne katılanlara yürüyüşün sonunda elma ve su dağıtılarak sağlıklı beslenmeye dikkat çekildi.

Yürüyüşe Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Maarif Müfettişleri başkanı Fevzi Küçük, Müdür yardımcısı Ahmet Akküncü, Zekeriya Kahveci, Mustafa Yılmaz Sıddık Şirikçi, şube müdürleri; Ali Tiyek, Duran Doğan, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü şefleri, okul müdürleri, öğretmenler, personeller ve Halk Sağlığı görevlileri katıldı.

Yürüyüşe katılan il Millî Eğitim Müdürlüğü personelleri ellerinde “Dengeli Beslen Hareket Et, Obeziteyi Yok Et, Sağlık İçin Hareket Et ,Sağlıklı Yaşam İçin Adım At,  Adım At sağlığına Yardım Yap,Sağlık için Hareket Edelim, Hastalıklara Veda Edelim v.b.  Gibi pankartlar taşıyarak çevredekilere mesaj verdiler.

HABER: MSK

FOTOĞRAFLAR: MİKAİL TOSUN