Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan ve kısa Adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı Kahramanmaraş, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’un çok önemsediğini vurgulaması, her toplantıda dikkat çekmesiyle birlikte okul ve kurumlarda hızlı bir şekilde kullanımı yaygınlaşmaya başladı.

İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri de okullarımızın EBA’ya giriş sıralamalarını haftalık olarak Watsap aracılığıyla duyurması ise EBA Kullanımına olumlu yönden etki ediyor.

EBA yoluyla öğretmenler arasında iletişim daha kolaylaşırken aynı zamanda daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA’ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. EBA’ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu meteryallerden istediği gibi faydalanabilmektedir.

EBA kullanımının Kahramanmaraş’ta yaygınlaşması üzerine, Kahramanmaraş’la ilgili haber ve görsellerde yayınlanmaya başladı. Vitrinde ki dergiler bölümünde İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Bölümünün 2015 ARGE Bülteni yerini alırken, 4 Mart 2016 tarihli haberlerde Osmangazi Ortaokulunda yapıla ”Kitap Okuma Etkinliği” yer aldı.

bültenkapak