Maraşta Haber
Maraşta Haber

Eğitim-Bir-Sen KSÜ Şubesinde Hasan Furkan Güven Tazeledi

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Üniversite şubesi 2. Olağan kongresine, önceki dönemde de başkanlık yapan Hasan Furkan, delegelerin oy kullanmasıyla ikinci döneminde de başkanlığa getirilerek güven tazeledi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bahçelievler kampusu spor salonunda yapılan kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. İstiklal marşının ardından divan kurulunun belirlenmesine geçildi. Verilen teklif üzerine Divan Kurulu oluşturuldu […]

Eğitim-Bir-Sen KSÜ Şubesinde Hasan Furkan Güven Tazeledi

10 Kasım 2014 - 16:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Üniversite şubesi 2. Olağan kongresine, önceki dönemde de başkanlık yapan Hasan Furkan, delegelerin oy kullanmasıyla ikinci döneminde de başkanlığa getirilerek güven tazeledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Bahçelievler kampusu spor salonunda yapılan kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. İstiklal marşının ardından divan kurulunun belirlenmesine geçildi. Verilen teklif üzerine Divan Kurulu oluşturuldu ve başkanlığa Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Yağcı, Prof. Dr. Ertan Bülbüloğlu ve Yar. Doç. Dr. Mücahit Paksoy seçildi.   

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Tevfik Yağcı yaptığı konuşmada kongrenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Eğitim-Bir-Sen kongresinde tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeleyen Hasan Furkan, burada yaptığı selamlama konuşmasına merhum kurucu genel başkan Akif İnan’ı anarak başladı. Eğitim-Bir-Sen’in 76 milyonun kardeşliğini hedeflediğini de sözlerine ekleyen Furkan, Eğitim-Bir-Sen’in özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletin hak ve menfaatlerini, insanın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilat olduğunu belirtti.

Sadece üyelerin sorunlarını değil, ülkenin ve insanlığın problemlerine de duyarlı, kıblesi sabit, dümeni sağlam bir teşkilat olduklarını sözlerine ekleyen Hasan Furkan, “Şubemizde 741 üye sayımızla hem yetkili hem de etkiliyiz. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde şubemizde üye sayımızı 437’den 741’e çıkararak 304 artış sağladık. Gecesini gündüzüne katan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Eğitim-Bir-Sen’in üstlenmiş olduğu sendikal misyon ve yürüttüğü çalışmalar tarifi mümkün olmayan bir önem arz ediyor. Bu misyonun, sendikal çalışmaların takdiri, rakip sendikalarca değil, üyelerimiz ve milletimizin teveccühüyle ölçülmektedir. Bugün Türkiye ileri demokrasi diye cümle kuruyorsa, geçmişin yanlışlarından arınıyorsa, millete rağmenciler kaybediyor, sessiz çoğunluk sesini yükseltiyor, darbe muhtıra girişimleri eskisi kadar başarılı olamıyorsa, bunda Eğitim-Bir-Sen’in Memur-Sen’in omurgalı ve dik duruşunun çok ama çok önemli payı vardır. Demokrasiye karartma, millet iradesine kapatma girişimlerinde ortaya çıkan ve 100 binlerin katıldığı “Ortak akıl” mitingleri ile sesini yükseltenler bizlerdik. Vesayetten arınmanın en önemli eşiği olan Anayasa değişikliği referandumunda “Toplu sözleşmeye de, Toplumsal sözleşmeye de Evet” diyenler, yüzde 58’i oluşturan ve omuzlayanlar bizlerdik. Gezi’de kral çıplak diye bağıran, 17 Aralık küresel operasyonunda duruşunu bozmayan ve zamanla haklı çıkan yine biziz” diye konuştu.

Türkiye’nin küresel tezgâhların ameliyat masası olmadığını da belirten Başkan Furkan, “Bizler istiyoruz ki eski Türkiye eskide kalsın, Yeni Türkiye’nin resmi ortaya çıksın” şeklinde konuştu.

Başkan Furkan konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bu ülkenin en birikimli, en entelektüel kesimi olan çalışanları olarak üzerimize düşeni, tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizler sorunlardan beslenmiyoruz, çözümle güçleniyoruz. Sorunları alt alta sıralayarak insanları şarj etmek kolaydır. Doğru olan çözümleri sıralamaktır. Biz kolay olanı değil, doğru olanı yapıyoruz. Üyesinin, ülkesinin ve insanlık aleminin sorunlarına duyarlı, hedefi ve çalışmalarıyla tutarlı bir sendika olarak nerede gözyaşı ve nerede feryat varsa oraya kulak kabartıyor, el uzatıyor, insan ve Müslüman olmanın gereğini yapıyoruz” Dedi.

Memur-Sen Genel merkezi aracılığıyla yaptıkları çalışmaları anlatan Furkan, düşünen üreten e ve erdemli bir davanın mensupları olduklarını belirterek yapacağımız ve yapmamız gereken daha çok iş olduğunu söyledi.

Çalışanların hakkını ve hukukunu korumaya daha fazla dikkat edeceklerini de sözlerine ekleyen Hasan Furkan, eğitim çalışanlarına özel kazanımlar üretmeye devam ettikçe, inşallah daha büyük başarılara da imza atacağız diye konuştu. Mesuliyet ve yüklerinin ağır olduğunu da belirten Başkan Hasan Furkan kendisini yalnız bırakmayan bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından faaliyet ve denetleme kurulu raporları okunarak ibra edilmesi ile birlikte oy verme işlemi başladı.

Yeni Yönetimde şu isimler yer aldı. Doç. Dr. Hasan FURKAN (Şube Başkanı), Şaban SÖZBİLİCİ (Başkan Vekili), Mahmut KILIÇKIRAN (Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Ali DAĞ (Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı), Zülküf AYDEMİR (Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı), Ela Bahşude GÖRÜR (Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı), Gülderen ASLAN (Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı)

(Haber:Ahmet GÜNEÇIKAN)

DSC05316 copy DSC05446 copy IMGP7432 copy IMGP7435 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ