Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 12 Şubat Kahramanmaraş’ın 95. yıl kurtuluş gecesi etkinliği düzenlendi.

Dörtyol’da bulunan 4 yıldızlı Fourway Otel’de düzenlenen, Kur’ân-ı Kerim tilavetinin okunması ve dualarla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını ve gecenin ev sahipliğini yapan Dörtyol Kahramanmaraşlılar Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Cuma Sarıkaya Dörtyol’lu Kahramanmaraşlılar olarak, temel amaçlarının dayanışma ruhunu geliştirmek, hemşehrilik bağlarını güçlendirmek, yaşadığımız yerdeki toplumla uyum içerisinde kendi kültürüyle yaşayarak deyim yerindeyse onlarla has komşu olmaktır” dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’da, Türkmen şehri Dörtyol, Sütçü İmamın ve Rıdvan Hocanın torunlarıyla bütünleşerek, 19 Aralık 1918’de Milli Mücadelede İlk Kurşunu atan Yiğit Dörtyollular ve Sütçü İmam ve Rıdvan Hocalarla birlikte Türk Milletinin bağımsızlık birlik ve beraberliğinin en büyük örneklerini ortaya koymuşlardır” dedi.

Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç ise, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde siz değerli hemşerilerimle birlikte Kahramanmaraş’ımızın 95. kurtuluş yıldönümde bir arada olmaktan ötürü guru duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasında Vatanımızın bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Geceye, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, İl  Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç, Dörtyol İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil Canbolat, ADSM Başhekimi Dt. Zafer Terzi, MHP Dörtyol İlçe Başkanı Şerif Türker, Osmaniye Kahraman Maraşlılar Dernek Başkanı  Cengiz Biber, AK Parti Hatay Milletvekili  Aday Adayı Av. Mustafa Özbolat, AK Parti Hatay İl yöentim Kurulu üyesi Ali Türkoğlu, CHP Afşin İlçe teşkilat mensupları, Erzin, Payas, Osmaniye ve Kahraman Maraş’tan gelen çok sayıda kurum müdürü ve Kahramanmaraşlılar yoğun katılım gösterdiler.

Geceye Göksun Belediyesinin halk dansları ekibinin folklor gösterileri damgasını vurdu.

Kaynak: Dörtyol Kahramanmaraşlılar Dernek