Maraşta Haber
Maraşta Haber

CHP’li Ünal Ateş, Çeçen Kültür Derneğini ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ali Zabun ve il teşkilatı ile birlikte Çeçen Kültür Derneğini ziyaret etti. Yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Adayı Ünal Ateş, Çeçen Kültür Derneğini ziyaret etti. Onikişubat Belediye Başkan […]

CHP’li Ünal Ateş, Çeçen Kültür Derneğini ziyaret etti

12 Ocak 2014 - 20:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, Onikişubat Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ali Zabun ve il teşkilatı ile birlikte Çeçen Kültür Derneğini ziyaret etti.

Yerel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Adayı Ünal Ateş, Çeçen Kültür Derneğini ziyaret etti. Onikişubat Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ali Zabun ve İl teşkilatından bazı isimlerin bulunduğu ziyarette, Çeçen Kültür Derneği Başkanı Murat Demirci ve dernek üyeleri hazır bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında,”Ülkemizin en büyük kanayan yaralarından birisi, faili meçhul cinayetlerdir. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda faili meçhul bir cinayete kurban giden Medet Ünlü’yü bir kez daha rahmetle anıyorum. Başta Medet Ünlü olmak üzere, yaşanan bütün faili meçhul cinayetlerin biran önce aydınlatılması bekliyorum.”dedi.

Ateş,”Bugün burada projelerimizi anlatmak için sizlerin karşısına çıktık. Bu memleketin doğru düzgün idare edilmediğini düşündüğümüz için bu görevlere talip olduk. Bilindiği üzere, şehrimiz bazı sektör sıralamasında, ilk 10 içerisinde yer almakta. Tekstil sanayi’de Türkiye’de 7. sırada, Ayakkabıcılık, Kuyumculuk Çelik tencere imalatı, Kâğıt sanayi gibi sektörlerde ise ilk sırada yer almakta. Ortalamaya vurduğunuz zaman Kahramanmaraş Türkiye’nin en büyük 7. ekonomisine sahip bir şehir. Fakat istatistik kurumunun yaptığı yaşanabilir şehirler sıralamasında Şehrimiz 81 il içerisinde 67. sırada yer almakta. Bu durumda bir yanlışlık, bir tutarsızlık var.Türkiye’nin en büyük 7. ekonomisine sahip olan bir şehir, yaşanabilirlik sıralamasında 67. sırada yer alamaz. Bu durum Kahramanmaraş’ta ciddi anlamda sorun ve sıkıntıların olduğunu gösteriyor.Mevcut arkadaşların bu sorunları çözme konusunda başarılı olamayacağını gördüğümüz için, şuan karşınızdayız.”dedi.

Şehrimizin en büyük sorunlarından biri de trafik sorunudur diyen Ateş,”Trabzon caddesinde özellikle akşam saatlerinde yaşanan trafik çilesi hepimizin mağlumu. İnsanımız bu durumdan oldukça şikayetçi. Mevcut arkadaşlar herhangi bir plan, proje yapmaksızın kendi kafalarına göre bir çözüm ürettiler. Sola dönüşleri yasakladılar. Çözüm oldu mu? Hayır. Bu arkadaşların düşünemedikleri nokta, bir aracı trafikte ne kadar fazla tutarsan, trafik o kadar kilitlenir.Bu arkadaşlar bunu düşünemediler ve trafiği felç noktasına getirdiler.Adaylığımızın açıklandığı günden bu güne, tecrübeli ve deneyimli,  geniş bir teknik ekiple bu kentin sorunlarını çözmeye yönelik projeler üretiyoruz.Otuz’a yakın projemiz şuan hazır durumda. Örneğin Trafik sorunun çözümüne yönelik düşündüğümüz bir projemiz, valilik arkasındaki oto park ile özel idare’nin arka bölümünü birleştirereki bu alana çok katlı otopark inşa etmek. Yapılacak bu küçük çalışma bile trafiği yüzde 30 rahatlatacaktır.Ayrıca ASS ve EDS sistemlerini şehrimize kazandırıp, trafik sorununu, ortadan kaldıracağız.”dedi.

1996 YILINDA SÖYLEMİŞTİM

Ateş,”1996 yılında Üniversite’yi bitirip Kahramanmaraş’a dönmüştüm..Düzenlenen bir toplantıda, Aksu köprüsü’nden Kılavuz’lu köprüsüne bir yol açalım.Bu bölgeye sosyal tesisler yapalım. Adana üzerinden gelen araçlar bu çevre yolunu kullansın. Diye bir görüş bildirmiştim. Aradan 18 yıl geçti. 18 yıl sonra Belediye’nin aklına geldi bizim o yıllarda söylediğimiz bu önerimiz. Şimdi yapılması planlanıyor. Biz o projeyi bir adım ileriye götürüp  Kapıçam’dan Aksu köprüsü’ne, Aksu köprüsü’nden Kılavuz’lu köprüsü’ne yeni bir çevre yolu açacağız. Bu çevre yolunu şehirler arası seyahat eden araçların hizmetine tahsis edeceğiz. Mevcut Kayseri yolunu ise şehir içi trafiğinin rahatlaması için kullanacağız.Kayseri yolu üzerindeki Fabrikalarımıza ise 10 yıl süre tanıyarak, onları mağdur etmeden, gerekiyorsa Belediyemiz tarafından ücretsiz alan tahsis edilerek başka bölgeye kaydıracağız.”dedi.

AKSU NEHRİNİ TEMİZLEYECEĞİZ

Ateş,“Türkiye’nin her yerinde, en verimli, en gözde yerler su kenarındaki yerleşim yerleridir.Belediyeler su ve baraj kenarlarını güzelleştirirken, biz 11 sene Aksu nehri’nin kenarına çöp döktük.Bu durumun ne kadar doğru olduğunu halkımıza bırakıyorum.Hemşerilerimizin takdiriyle görev bize verilirse, Aksu köprüsü’nden Kılavuz’lu köprüsüne uzanan  o alanı cennet haline getireceğiz.Sosyal ve kültürel donatılarla o bölgeyi Kahramanmaraş’ımıza kazandırıp,.Şehrimizin en güzel ve en gözde yerleşim yeri haline getireceğiz.”diye konuştu.

MAHALLE MECLİSLERİ KURACAĞIZ.

Ateş,”Mahalle Meclisleri kuracağız. Hemşerilerimize danışmadan hiçbir adım atmayacağız..Her çalışma öncesi mutlak surette bir anket çalışması yapıp, halkımızın görüşünü alacağız..Halkımız neyi istiyorsa, onu yapacağız.Halkımızın istemediği hiçbir projeyi gerçekleştirmeyeceğiz.”dedi.

KAPATILAN BELDE BELEDİYELERİNİ AÇIK TUTACAĞIZ

Belde Belediyelerini açık tutacağız diyen Ateş,” Yapılan en büyük yanlışlardan biride belde belediyelerinin kapatılmasıdır. Belde belediyesi demek yerinde hizmet demektir. Vatandaşın sorununu kısa sürede çözüme kavuşturmak demektir. Bu yüzden belde belediyelerini açık tutağız. O beldelere müdürler tayin edeceğiz. Bu müdürler, yolsuzluk ve de rüşvet gibi olaylara isimleri karışmamış, bölge insanın istediği kişiler olacak. Beldelerde ki araç ve gereçler aynı şekilde vatandaşa hizmet için kullanılacak, böylece belde de yaşayan vatandaşa yerinde ve hızlı hizmet götüreceğiz. Ayrıca şunun bilinmesini isterim ki,tüm ilçelerimiz için projelerimiz mevcut. Örneğin Nurhak için, Hayvancılık ve Balıkçılık projemiz, Türkoğlu ilçemiz için lojistik merkezi projemiz, Andırın için, Kale turizmi ve Tarımsal faaliyetlerin geliştirileceği projelerimiz var.”ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Onikişubat Belediye Başkan Adayı Ülkü Eren,”Kahramanmaraş’ın yerlisiyim. Yıllarca, Parti içerisindeki siyasi çalışmalarda aktif görevler aldım. Şehrimize hizmet için yola çıktık, Kahramanmaraş’ın güzel insanlarına hizmet vermek istiyoruz.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Ali Zabun ,”1962 yılında divanlı mahallesi’nde doğdum.30 yıldır inşaat sektöründe hizmet vermekteyim. Kendim için değil, kentim için çalışacağım diyor, teşekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

Çeçen Kültür Derneği Başkanı Murat Demirci ise,”Projelerini bizlerle paylaşan başta Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ünal Ateş olmak üzere tüm adaylarımıza ve teşkilat üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Anlatılan projelerin Kahramanmaraş’ı kalkındıracak  projeler olduğuna inanıyor, Desteklediğimizin bilinmesini istiyorum.”dedi.

Toplantı, Ateş ve diğer adayların, dernek üyelerinin sorularını cevaplamasıyla sona erdi.

IMG_0513 IMG_0485 IMG_0451 11

IMG_0518

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ