Maraşta Haber
Maraşta Haber

Başkan Okay, Artık Kar Eğlencesi Vatandaşımıza Uzak Değil

Kahramanmaraş’ın saklı güzelliklerinden biri olan Yedi Kuyular Mevkisini tanıtmak ve vatandaşa farklı bir aktivite sunmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘1. Yedi Kuyular Kar Festivali’ne vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Necati Okay, bu etkinlikle vatandaşın tüm kar eğlencelerini denediğini ifade ederek, gelecek yıl için geniş kapsamlı programlar olacağı müjdeledi. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bu yıl ilkini […]

Başkan Okay, Artık Kar Eğlencesi Vatandaşımıza Uzak Değil

09 Şubat 2015 - 17:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın saklı güzelliklerinden biri olan Yedi Kuyular Mevkisini tanıtmak ve vatandaşa farklı bir aktivite sunmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘1. Yedi Kuyular Kar Festivali’ne vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Belediye Başkanı Necati Okay, bu etkinlikle vatandaşın tüm kar eğlencelerini denediğini ifade ederek, gelecek yıl için geniş kapsamlı programlar olacağı müjdeledi.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Kar Festivali’ne vatandaşın ilgisi yoğun olurken, bu ilgi şehir merkezinden Yedi Kuyular’a kadar araç kuyruğu oluşmasına neden oldu.

Kayak merkezi yapılması gündemde olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından proje aşamasına getirilen Yedi Kuyular Mevkisini tanıtmak ve Kahramanmaraş halkını kar eğlencesiyle buluşturmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından organize edilen Kar Festivali, bir dizi etkinlikle Pazar günü gerçekleştirildi.

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği etkinliklere katılan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşlarla halay çekti. Kar motosikletine binen, vatandaşla karsambaç yiyen Başkan Okay, öncelikle trafikte yaşanan aksamadan dolayı vatandaştan özür diledi.

İlginin beklenenin çok üzerinde olduğunu anlatan Başkan Okay, Kahramanmaraşlı için artık kar eğlencesinin uzak olmadığını kaydetti.

1 copy

Şehir Merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Yedi Kuyular mevkisinin Kahramanmaraşlı vatandaşların yoğun ilgi göstereceği kış turizm merkezlerinden olacağını anlatan Başkan Okay, bunun için çalışma yapacaklarını kaydederken, festivallerin de devam edeceğini müjdeledi.

Başkan Okay, bu gibi aktivitelerle bölgeyi tanıtacaklarını ve turizme açacaklarını hatırlatarak şunları söyledi: “ Kahramanmaraş’ımızda ilk defa Yedikuyular mevkiinde böyle bir organizasyon gerçekleşti. Katılım çok güzel oldu. Doğrusu bu denli bir katılımı bizde beklemiyorduk. Bu yoğun katılımdan dolayı araç trafiğinde bir takım sıkıntılar yaşandı ancak an itibariyle bu sorunlar da çözüldü. Bu tür sıkıntılardan dolayı vatandaşlardan özür diliyoruz. Ancak burada ki atmosferi iyi bir şekilde tanıtıp çevre illerden de ziyaretçileri ağırlamayı planlıyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi’nin kayak tesisi projesinin olduğunu ifade eden Başkan Okay, bu projenin önümüzdeki kış tamamlanacağını söyledi. Başkan Okay , “İnşallah önümüzde ki yaz bu etkinliğin alt yapı çalışmalarını yapacağız. İlk defa böyle bir etkinlik düzenlememiz hasebiyle birçok aksilik yaşandı. Ancak vatandaşlarımız bu aksiliklere rağmen yoğun bir katılım gösterdiler. 5 bin civarında hemşerimizin etkinliğimize katılım göstermesi bizi fazlasıyla memnun etti. Bu katılım da bize gösterdi ki bu bölgeyi iyi bir alt yapı çalışmasıyla vatandaşlarımız için güzel bir faaliyet alanı yapacağız. Bu yıl birincisi düzenlendi. İnşallah her yıl bir önceki yıldan daha organizeli bir şekilde bu etkinliği düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu tip organizasyonların sık sık yapılacağını vurgulayan Başkan Okay, “Yabancı olan bu kayak ve kar motoru gibi tatil imkânları artık Kahramanmaraşlılara yabancı gelmeyecek. Tüm hemşerilerimiz kışın burada hoşça vakit geçirecekler. Piknikler için ve kar sporu dediğimiz bu faaliyetler için burayı tercih edecekler. Yedi kuyular Kahramanmaraş’ımızın gündemine karıyla ve doğal güzellikleriyle kış aylarında oturacaktır. Gerek Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu kayak tesisleriyle ve gerekse bizim düzenleyeceğimiz amatör kayak, piknik vesaire gibi şenlikleri çok farklı organizasyonlarla zenginleştireceğiz. Gerekli alt yapı çalışmalarını yapacağız. Yol ile ilgili bir sıkıntı oldu. Hemşerilerimizden özür diliyoruz. Bu kadar yoğun bir ilgi ve alakayı bizde beklemiyorduk. İnşallah bu yolun standardını yükselterek hazır hale getireceğiz. Özellikle de bu tür faaliyetlerin olduğu günlerde araç trafiğini tek yönlü olarak Yedikuyular’a yönlendirip şehre dönüş yolunu da Turnalı istikametini yönlendirerek bu sorunu çözeceğimize inanıyorum” dedi.

Kar Festivali’nde doyasıya eğelenen vatandaşlarda Başkan Okay’a memnuniyetlerini anlattı. Televizyon ekranlarında izledikleri kış eğlencelerini Yedi Kuyular’da Kar Festivali ile yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, gelecek yıl için istedikleri etkinlikleri Başkan Okay’a öneri olarak sundu.

Etkinlikte Kahramanlar Offroad Kulübü mini parkurda vatandaşları heyecanlandıran şovlar gerçekleştirirken, KADAK ekibi tarafından Kayseri’den getirtilen kar motosikletleri de bu heyecana ortak oldu.

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren kayak takımları tepelerden görsel şölen oluşturarak kayak yaparken, vatandaşlarda kendi imkanlarıyla kayak heyecanı yaşadı.

Sucuk ekmek ikramının da yapıldığı festivalde, vatandaşın her türlü ihtiyacı en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü bildirildi.

NST_0013 copy NST_0028 copy NST_0039 copy NST_0198 copy NST_0251 copy NST_0274 copy NST_0280 copy NST_0283 copy NST_0360 copy NST_0398 copy NST_0448 copy NST_0713 copy NST_9995 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ