Bakanlıktan Vatandaşlara Hibe Desteği Başladı!

Bakanlıktan Vatandaşlara Hibe Desteği Başladı!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteği verileceğini ve başvuruların başladığını açıkladı. İşte konuya ilişkin merak edilen her şey…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, engelli ve eski hükümlülere hibe desteği verileceği müjdesini verdi. Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, engelli ve eski hükümlülere verilecek hibe desteği için müracaatların dün (18 Eylül) başladığını ve 6 Aralıktarihine kadar devam edeceğini açıkladı.

Engellilerin iş yaşamında daha aktif yer almalarına imkân vermek için yeni düzenlemeye gittiklerine vurgu yapan Işıkhan, 2024’te hibe desteğine ilişkin müracaatlarda otizmli kişilerin çalışma hayatına katılımına katkı sağlayan projelere öncelik vereceklerini ifade etti.

img-4631.jpeg

KİMLERE, NE KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLDİ?

Engellilerin "kendi işini kurma hibe desteği", "mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları", "destek teknolojileri, engellilerin işe yerleştirilmesi ve işe uyum", "korumalı iş yeri" projelerinden yararlanabileceklerinin altını çizen BakanIşıkhan, eski hükümlülerin ise "kendi işini kurma hibe desteği" projelerinden faydalanabileceklerini söyledi.

Bakan Işıkhan, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı: "2014 yılından itibaren 2 bin 746 eski hükümlü vatandaşımıza 109 milyon 968 bin 815 lira hibe desteği verdik. 3 bin 608 engelli vatandaşımıza 183 milyon 198 bin 277 lira hibe desteği verdik. 7 bin 237 projeye toplam 385 milyon 897 bin 77 lira kaynak sağladık."