Anadolu Öğretmen Lisesi, Avrupalı Misafirlerini Ağırladı

Anadolu Öğretmen Lisesi, Avrupalı Misafirlerini Ağırladı
Comenius projesi kapsamında  8 Avrupa ülkesinden 24 öğrenci ve 21 öğretmen olmak üzere toplam 45 kişilik bir grup, Onikişubat Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ev sahipliğinde ilimize geldi.Avusturya, Belçika, Danimarka, İskoçya, ...

Comenius projesi kapsamında  8 Avrupa ülkesinden 24 öğrenci ve 21 öğretmen olmak üzere toplam 45 kişilik bir grup, Onikişubat Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ev sahipliğinde ilimize geldi.

Avusturya, Belçika, Danimarka, İskoçya,  Letonya, Polonya, Romanya ve Portekiz’den gelen toplam 24 öğrenciyi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden 24 öğrenci, beş gün boyunca evlerinde misafir ettiler ve Türk konukseverliğini onlara tanıttılar. 21 öğretmen ise, bir otele yerleşti.

İlk gün okulun konferans salonunda açılış töreni ve okulun tanıtımı yapılarak, misafirlere okulun bölümleri gezdirildi. Misafirler, bir sınıfta akıllı tahta ve tabletlerle ders işlenişini gözlemlediler. Daha sonra okul müzik korosu, Müzik öğretmeni Münir DEDEOĞLU yönetiminde müzik odasında konuklara müzik dinletisi sundu.

Öğle sonu ise konuklar,  İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiler. İl Milli Eğitim Müdürü sayın Mesut ALKAN, yabancı konuklara Türk Milli Eğitim sistemi hakkında bilgi verdi ve Avrupa Birliği projelerinin önemine değindi.  Konuşmanın sonunda soru faslına geçildi. Romanya’dan gelen bir okul müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü’ne akıllı tahtalar ile tabletlerin nasıl temin edildiğini, bir vakıf aracılığı ile mi, yoksa velilerin desteğiyle mi olduğunu sordu.  Müdür Mesut ALKAN, bu projenin tamamının devlet bütçesiyle karşılandığını söyledi.

İkinci gün Gaziantep gezisi yapıldı, üçüncü gün ise “Kahramanlar Off Road Spor Kulübü”ne ait 20 araç, yabancı misafirleri Yedi Kuyular, Ahırdağı sırtları ve Karagöl bölgesine götürerek onlara heyecanlı dakikalar yaşattılar. Akşam ise konuklar Türk hamamına götürüldü.

Beşinci gün ise Paris düğün salonunda her ülkenin öğrencileri kendi yörelerine ait folklor gösterilerini sergilediler ve aynı yerde öğle yemeği yediler. Bir öğrenci velisi olan Paris Düğün Salonu sahibi Durdu KAZANCI, bu hizmet karşılığında hiçbir ücret talep etmedi.  Öğle sonu ise sertifika töreni yapıldı. Törenin ardından konuklar, duygu ve düşüncelerini ifade eden konuşmalar yaptılar. Okul proje ekibi sahneye çıktığında tüm konuklar beş gün boyunca gördükleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı  okulun proje ekibini ayakta alkışladılar.

Öğle sonu ise, kapalı çarşı ve AVM’lerde  yöremize ait hediyelik eşya alı-verişi yapan konuklar, beş günün sonunda Cumartesi günü duygulu anlar yaşayarak ilimizden  ayrıldılar. Okul idaresi konukların her birine yöremize ait birer hediye paketi sundu.

DSC_0111 DSC03791