Alkan,Sendika Temsilcileri ve MEM Yöneticileriyle Toplantı Yaptı

Alkan,Sendika Temsilcileri ve MEM Yöneticileriyle Toplantı Yaptı
İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Kahramanmaraş’ta bulunan eğitim iş kolunda faaliyet gösteren Sendika başkanlarıyla ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileriyle yemek yiyerek yeni eğitim-öğretim yılı öncesi çok önemli...

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan Kahramanmaraş’ta bulunan eğitim iş kolunda faaliyet gösteren Sendika başkanlarıyla ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileriyle yemek yiyerek yeni eğitim-öğretim yılı öncesi çok önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

“2013-2014 eğitim-öğretim yılının hemen başlangıcında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yönetici kadrosunda ve ilimizde eğitim iş kolunda faaliyet gösteren sendika başkanlarımızla bir araya gelerek , ilimizin eğitimde yapması gereken ve geçmişte yaptıklarımızın muhasebesini yapıp, yeni eğitim-öğretim yılında yapacağımız ve bakanlığımız tarafından yapılmış yenilikleri birlikte değerlendirmek için sezonun ilk toplantısının ev sahipliğini Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz yaptık.” Diyen İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan daha sonra konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Biliyorsunuz bu toplantımızı geçen seneler mutat aylık olarak yapıyorduk. Her ay bir sendika başkanı arkadaşımızın şubesinde , diğer sendika başkanlarımızla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğümüzü misafir ediyor hep birlikte Kahramanmaraş eğitimi ile ilgili değerlendirmeler yapıyorduk. Araya duraklamalar girdi, yaz sezonu geçti ama , bu çalışmaları tekrar canlandırmak istiyoruz.

Biz bu çalışmayı çok önemsiyoruz, öncelikli olarak Kahramanmaraş’ta ayrılığımızın , gayrlığımızın olmadığını, Milli Eğitime gönül vermiş Kahramanmaraş Milli Eğitiminin başarısını arttırmak ve en iyiyi yakalamak için hepimizin bir amaç birliği içerisinde olduğunu göstermek, aynı zamanda yapılan işlerde aklımıza takılan, belki temelini bilmediğimiz , ya da zaman zaman yanlış yapıldığı kanaatine vardığımız konularda konuşarak bunların nasıl yapıldığını, doğrularını doğru olarak aktarmak, varsa yanlışlar tespit etmek  ve onları tekrardan düzeltmek bizim görevimizdir.

Biz bunları önemsiyoruz dedik, çünkü arkadaşlarımız, mensubu olan sendika üyesi ya da sendikasız öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim çalışanlarımız bu işin mutfağından gelmektedirler. Onların görüşleri, fikirleri, önerileri bizim için çok önemlidir. Biz onların fikir ve önerilerini alıp değerlendireceğiz ve Kahramanmaraş’ı eğitimde hak ettiği noktaya taşıyacağız.

Elbette her bir sendikamızın farklılıkları farklı düşünceleri olacaktır. Farklılıklar bizim zenginliğimizdir, biz bunlara saygı duyarız. Her birimiz diğerinin görüşüne de saygı duyduğunu bu vesileyle göstermiş oluyor.

Başka bir ilde bu tür çalışma yapılıyor mu ? Bilmiyorum. Ama ben Kahramanmaraş’ta böyle bir çalışmayı önemsiyorum, arkadaşlarımızda önemsediklerini daha önce ifade etmişlerdi. Biz bunu farklı mecralarda konuşma yerine, yüz yüze, bizzat konuşarak eksik gördüğümüz yerleri varsa telafi ederek, ya da karşı tarafın yanlış anlayışını ortadan kaldırarak çözüm getirmeyi amaçlıyoruz.

2013-2014 eğitim-öğretim dönemi birçok yeniliklerle başladı. Toplumda SBS kalktı yerine ne gelecek düşüncesi hakimdi. Millî Eğitim Bakanlığımız “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi” diye yeni bir sistem getirdi. Bunu birazdan sizlere sunu eşliğinde anlatacağım. Ortaöğretim Kurumlar Yönetmenliği ve İlköğretim Kurumlar Yönetmenliği değişti. Bunları vb. değişiklikleri sizlerle ele alacağız ve sizlerde gittiğiniz ortamlarda bunları anlatacaksınız.

Ortaöğretimde devamsızlık 10 güne indirildi. Hatta üst üste 2 gün mazeretsiz devam etmeyen bir öğrenci disiplin kuruluna sevk edilmek suretiyle neden gelmediği kendisine sorulacak. Burada veli çocuğunun devamı konusunda daha duyarlı olacak buda çocuğun okula devamını sağlamış olacak. Ayrıca   “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi”nde de devamsızlık çok çok önemli hale geldi.Bir çocuk bir veya iki derse katılmadığı zaman kaçırmış olduğu oradaki ünitelerden, o konulardan yarın kendisine çıkacak sorulardan bir kaybı olduğunu bilecek ve devamsızlık yapmamaya özen gösterecek.

Daha önce ortaöğretimde geçme notu 45 iken 50’ye çıkarıldı, çocuk 49,99 alsa bile sınıfını geçemeyecek, mutlaka 50 alması gerekecek. Yine önceki sistemde ortalama yükseltme sınavı varken bu sistemde ortalama yükselme sınavı ortadan kalktı, her bir  sınıfta borçlu geçmede bir sınıfta 3 dersten ve 2 sınıfta toplam 6 dersten ancak borçlu geçiyor. Bu borçluluk sınavı da bir komisyon marifetiyle yapılıyordu komisyonda ortadan kaldırıldı, ders öğretmeni bu sınavı yapacak.

Yine bir öğrencinin geçebilmesi için 2 dönem ortalamasının 50 olması gerekirken ancak mazeret dolayısıyla 1 dönem notu almışsa o öğrencinin en az notunun 70 olması gerekiyor. 70’ten aşağı alırsa sınıfta kalacağı belirtiliyor. Yani sınıf geçmenin kolay olmadığı bir sistem. Birazdan bu ve benzeri konuları konuşacağız, değerlendireceğiz varsa tereddüt ettiğimiz konuları tespit ederek Bakanlığımıza görüş sunacağız.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, biz birlikte olduğumuzu, bir bütün olduğumuzu, kişisel meseleler yüzünden bu işin baltalanmamasını rica ediyorum dedi. Üyelerinin hakkını savunmak sendikalarımızın elbette hakkıdır, ama bunları savunurken kırıp dökmeden, yanlış yapmadan, büyük zararlara uğratmadan yapmalıyız. Sendikalı ve sendikasız bütün öğretmenlerimizin hepsi zaten bizim personelimizdir ve biz başarıyı hep birlikte yakalayacağız. Bu dönem gerek SBS’de gerekse LYS’de önemli başarı yakaladık bu başarı işin mutfağında olan öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin ve hepimizin başarısıdır. Biz bunu bir ekibin başarısı olarak alıyoruz ve ekip çalışmasını çok önemsediğimizi burada bir kez daha tekrarlıyorum ve hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan sunu eşliğinde “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi” ve farklı değişiklikler hakkında bilgiler aktardı. Sendika temsilcilerinin de görüşlerini alarak Kahramanmaraş eğitimi adına önemli bir toplantıyı gerçekleştirdiler.

Toplantıya Adnan Alagöz (Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı), Hüseyin Koruma (Eğitim-Sen Şube Başkanı), Mustafa Gökhan (Türk-Eğitim-Sen 1. Nolu Şube Başkanı), Numan Çelik (TEMSEN Şube Başkanı), Canan Nacar(TEÇSEN Şube Başkanı),  Ahmet Kürtül (Eğitim-İş Şube Başkanı), Mehmet Güler (Eğitim Denetmenleri Başkanı),   Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Eğitim Denetmenleri Başkan Yardımcısı katıldı.

Sendika başkanlar yaptıklar açıklamada ortak olarak şu mesajı verdiler:

“2013-2014 eğitim-öğretim yılının hem öğretmenlerimize, hem öğrencilerimize , hem de eğitim çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Özellikle Milli  Eğitimde işin mutfağında çalışan idareci arkadaşlarımızla , işin dışarıdan takipçisi olan sendikaların bir araya gelerek istişare etmeleri, eğitim öğretimi değerlendirmeleri bizim açımızdan da önemlidir. Geçen yılda bu tür toplatılırımız olmuştu, bu gün burada yeni dönemin toplantısını yapıyoruz, sorunlara inşallah ortak çözüm bularak ilimiz eğitimine katkı sağlarız, bizi bir araya getiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Alkan Bey’e de teşekkür ederiz” dediler.

IMG_5095

IMG_4989 IMG_5000 IMG_5001 IMG_5004 IMG_5006 IMG_5010 IMG_5057 IMG_5058 IMG_5060 IMG_5061 IMG_5062 IMG_5063 IMG_5068 IMG_5080 IMG_5086 IMG_5087 IMG_5091 IMG_5092