Kahramanmaraş Belediyesi öncülüğünde kurulan ve faaliyet gösteren AKMOD (Arama Kurtarma Moral Destek) ekibi ve gönüllü itfaiyecilerden 70 kişilik ekip hafta sonunu Suçatı İzci Kampı ve Ilıca Atlı Dağında geçirdiler.

21 Aralık Cumartesi sabahı kampa ulaşan ekip elemanları, saat 10.30-13.30 arasında Ilıca Atlı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Belediyesi AKMOD ve İtfaiye Gönüllüleri, tırmanış sonrası, Ilıca Kasaba’sında Kaplıcaya girdiler.

22 Aralık Pazar günü programı,  Suçatı izcilik kampında kros ve sabah sporu ile başladı. Eğitim faaliyeti kapsamında, belediyemiz itfaiye müdürü ve AKMOD başkanı Cahit Küçükönder; Disiplin koordinasyon, ekip çalışması gibi konularda bir sunum yaptı. AKMOD gönüllüleri de faaliyet hakkında kampın son derece verimli ve faydalı geçtiğini, aynı birim içindeki arkadaşlarla tanışıp kaynaştıklarını ifade ettiler. Ekip, aynı gün akşam saatlerinde şehre döndüler.

Şehre dönüş yolunda, Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü içersinde orman yangını çıktığı bilgisini alan AKMOD ekibi, yangın mahalline giderek, söndürme çalışmalarına katkı sağladılar.

Kahramanmaraş Belediyesi öncülüğünde kurulan AKMOD ekibi ve gönüllü itfaiyeciler, her yıl üç defa yaz aylarında, üç defa kış aylarında olmak üzere periyodik olarak disiplin-koordinasyon ve dağcılık eğitimi alıyorlar.Söz konusu etkinlikler  , aynı zamanda ekip elemanları arasında moral-tanışma-kaynaşma sağlayarak, takım ruhu oluşmasına katkı veriyor.