Maraşta Haber
Maraşta Haber

Akgemci; Bu Şehri Bize Emanet Edin

MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, AKSU TV’de Erol Öner’in hazırlayıp sunduğu Gündem Programının konuğu oldu. Öner’in sorularını yanıtlayan Akgemci, izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Yüz ağartan yüz projeden 5 projesinin yıldız proje olduğunu söyleyen Akgemci, eğitimden sağlığa, turizmden ekonomik yapıya kentin bütün meselelerine değindiği bir buçuk saat süren programdan bazı […]

Akgemci; Bu Şehri Bize Emanet Edin

04 Şubat 2014 - 20:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci, AKSU TV’de Erol Öner’in hazırlayıp sunduğu Gündem Programının konuğu oldu.

Öner’in sorularını yanıtlayan Akgemci, izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Yüz ağartan yüz projeden 5 projesinin yıldız proje olduğunu söyleyen Akgemci, eğitimden sağlığa, turizmden ekonomik yapıya kentin bütün meselelerine değindiği bir buçuk saat süren programdan bazı notlar ise şöyle.

Erol Öner’in ilk sorusu Cumartesi günü şölen havasında gerçekleştirilen binlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışı oldu. Bir ilke imza atıldığına dikkat çekerek, böyle bir açılış fikrinin nasıl oluştuğunu sordu.

Öncelikle açılış programına katılanlara teşekkür eden Akgemci; “Halkımızın yoğun ilgisi yönetimle ilgili iddiamızı güçlendirdi. Bizi daha da heyecanlandırdı.

Trafik sorunu nedeniyle araç konvoyu düşünmedik. Halkımızın mehteran sevgisini bildiğimiz için mehteran eşliğinde yürüyüş düzenledik. Geleneğimiz olan nohutlu etli pilav dağıttık, Kuran-ı Kerim okundu. Kurban kestik.

Dikkatimi çeken şey ise; bütün partilerden katılım oldu. Halkımız böyle seviyeli açılışlara susamış. Herkesin gözlerinde bir mutluluk ifadesi vardı, sanki seçim kazanılmış kutlama yapılıyor gibiydi. İnşallah seçim kutlamasını da hep birlikte yapacağız” dedi.

Erol Öner: Öğrencileriniz de açılışa gelmişti. Pankartlarla; “Tahir Baba öğrencilerin arkada”, “Maraş Sevdası bizi hocamızdan etti” şeklinde yazılar vardı. Neler hissettiniz?

Prof. Dr. Akgemci; “Elbette ki çok güzel bir duygu. Konya’dan, Gaziantep’ten, Osmaniye’den gelen öğrencilerim vardı. Hepsi bana destek oluyor sağ olsunlar. Aynı zamanda eğitimci arkadaşlarım beni yalnız bırakmıyorlar. Her fırsatta benimle çalışarak bana yardımcı olarak geçiriyorlar. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.”

Öner’in; “Seçim çalışmalarınızda daha çok kadınlara önem veriyorsunuz en çok desteği onlardan bekliyorsunuz. Bu bir pozitif ayrımcılık mı?” sorusuna ise Akgemci’nin cevabı şu şekilde oldu:

HANIMLAR HUZURLUYSA ÜLKE HUZURLUDUR

“Evet. Pozitif ayrımcılık. Kadının yeri dinimizde de geleneğimizde de en üst seviyededir. Hanım huzurluysa ev huzurludur, ev huzurluysa şehir huzurludur, şehir huzurluysa ülke huzurludur.

Buradan şunu da belirtmek isterim; Kadınlarımız Belediye Meclisinde de söz sahibi olacaklar.

Kadınlarımızı sosyal hayata kazandıracağız. Kadının elinin değmediği hiçbir işten hayır gelmez. Hayatımızın her alanında var olan kadınlarımızı ekonomik, sosyal, sağlık, spor her alanda destekleyeceğiz” dedi.

Erol Öner: Üç aşamalı Eylem planı diyorsunuz? Bunu biraz açar mısınız?

3 AŞAMALI EYLEM PLANI İLE

5 YILDA MARKA ŞEHİR OLACAĞIZ

Akgemci; “Biz bu işe talibiz demeden önce ilimizin stratejik analizini yaptık. Ekonomik, kültürel, eğitim, sağlık, sanayi, turizm vs. mevcut değerlerimiz nelerdir baktık. Bu analizin ışığında Marka Şehir olma yolunda, kısa, ota ve uzun vadede olmak üzere üç aşamalı eylem planımızı oluşturduk.

Kısa vadede; gün yaşantımızdaki sorunları çözeceğiz. Trafik, eğitim, ulaşım sağlık vs.

Orta vadede; Kısa vadede yaptığımız iyileştirmeleri, kalıcı hale getireceğiz. Yani kökten çözüm.

Uzun vadede ise; İftihar edeceğimiz, aranılan, sorulan, gelip gidilen Marka Şehir olacağız.

Günlük problemleri çözmediğiniz yerde, isterseniz tersten şelale akıtın. Neye yarar. Çözülmeyen sorunlar yenilerini getirir kördüğüm olur, içinden çıkılmaz bir hal alır.”

Erol Öner; “Destan yazacağız” dediniz. Bundan kastınız nedir?

Prof. Dr. Tahir Akgemci; “Bu sloganı şiirsel bir motif katarak kullandık. Destan yazacağız derken, biz hizmetlerimizle, eserlerimizle bu şehirde iz bırakacağımızı iddia ediyoruz” dedi

Sosyal medyayı da çok iyi kullandıklarını ifade eden Akgemci; “facebook, twitter adresimi kendim kullanıyorum. Her fırsatta yazanlara cevap veriyorum. Aynı zamanda www.tahirakgemci.com şahsiz web sitemde takipçilerim var.

Halkımızın direk ulaşabildiği bir adayım. Sizin için sizden biri diye boşa demiyoruz” diye konuştu.

1 AY SU BEDAVA OLACAK!

Kahramanmaraş halkının çok mütevazı olduğunun da altını çizen Akgemci; “Bir eve ziyarete gitmiştik. Orada bir hanım kardeşimiz dedi ki; yılda 15 gün su parası almasınız da bizde rahat rahat halılarımızı yıkasak.” Bizde 15 gün değil 1 ay bedava dedik bahar temizliğini gönül rahatlığı ile yapsınlar.

Halkımızın en büyük şikayetlerinden birisi suyu çok pahalı içmek ve katı atık bedeli ödemek.

İnşallah seçilirsek buna çözüm bulacağımız. Çünkü bizim halkımız erdem sahibi. En iyi hizmeti hak ediyor” dedi.

Erol Öner; eğitimle ilgili çok büyük bir projenizin olduğu konuşuluyor, bahseder misiniz?

10 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Prof. Dr. Tahir Akgemci; “Evet ben bir eğitim sevdalısıyım. Eğitimler ilgili bir projem var. Ancak bu seçim projesi değil. Yarıyıl tatili biter bitmez, 10 bin öğrencimize sanal dershane yardımı yapacağız. 600 bin TL’lik bir maliyeti var. Vereceğimiz aktivasyon kodu ile sanal dershanede öğrencilerimiz tamamen canlı dershane ortamına bağlanacak ve sorusunu soracak cevabını alacak. Bu sayı ilerde artacak.

Özellikle kırsal yerleşim alanlarında kız çocuklarımız okutulmuyor. İmkânları el vermiyor. Bunları görünce içim yanıyor. Kız çocuklarınızı okutun. Kız çocukları okuyunca hem size bakar hem de ülkeye bakar.

MAHALLELERE ETÜT MERKEZLERİ KURACAĞIZ

Belediyeyi aldığımızda ise; eğitime desteğimiz kat kat artacak. Ailelerimiz çocuklarının ders çalışacağı ortamın olmamasından yakınıyorlar: bütçeleri de yok. biz de düşündük mahallelerime öğrencilerimizin ders çalışabileceği etüt merkezleri kuracağız. Bunlar yapılması çok kolay şeyler.

Hanım kardeşlerimizin de isteği dini vecibelerini yerine getirebilecekleri yerler. Onlara da bu imkanı sunacağım” dedi.

Erol Öner: Katılımcı ve birlikte yönetimden bahsediyorsunuz. Bu nasıl olacak anlatır mısınız?

BÜYÜKŞEHİR KENDİ BÜTÇESİ İLE GELİYOR

Prof. Dr. Tahir Akgemci; “Birlikte yönetim yani yönetişim. Büyükşehir yasasında temel özellikte bu. Toplumdaki tüm dinamikleri dikkate alan bir yönetim ve şeffaflık.

Büyükşehir yasası çok önemli bir yasa. Gittiğimiz her yerde anlatıyoruz. Büyükşehir bütçesi tüm Kahramanmaraş il sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların ödediği gelir vergisinin % 6’sından oluşuyor. Birde belediyenin kendi gelir kaynaklarını eklersek buna çok büyük muazzam bir bütçe oluyor.

Halktan topladığınız parayı halka harcayacaksınız. Bu parayı da nereye, nasıl, harcadığınız bilinecek. Şeffaflık ta budur.

Halkı yönetime katmış oluyorsunuz. Yani yönetenleri halkın sorgulaması hali.

Büyükşehir bütçesi gerçekten işin uzmanı tarafından yönetilirse kentin hiçbir sorunu kalmaz” dedi.

MAHALLE KONAKLARI YAPILACAK

Yüz ağartan yüz projesinin arasında Mahalle Konakları da kurmak olduğunu söyleyen Akgemci; “Mahalle konağı ismi vereceğimiz bu mekânlar çok fonksiyonlu olacak. Özellikle kadınlarımıza hitap edecek.

Diğer yandan evinde bakıma muhtaç engelli çocuğu kardeşi bulunan vatandaşlarımız. Engelli yakınını gönül rahatlığı ile belirli aralıklarla uzman kişilere bırakıp kendilerine vakit ayırabilecek.

Hanım kardeşlerimizin meslek edinmelerini, kişisel gelişimlerini tamamlayabileceği hizmetler de sunulacak.

HASTA KONUK EVLERİ

Mesela ilçelerimizden hastası olan vatandaşlarımız buraya hastaneye geldi. Yakını hastanede kalacak. Kendisi ya otelde ya bir yakınında kalmak zorunda. Bu imkanları da yok o vatandaşlarımız ne olacak? İşte bu yoldan çıkarak, hastane ile iş birliği içerisinde hasta yakınlarını bu evlerde konuk edeceğiz” dedi.

Projelerini bundan sonraki süreçte halka açıklayacağını söyleyen Akgemci; ilçeleri de unutmadı.

Her ilçeyi kendi tarihi, ekonomisi ve dinamikleriyle cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

İnternete Kahramanmaraş diye arama yapıldığında Maraş otu ve Maraş katliamının çıkmasının en acı olay olduğuna dikkat çeken Akgemci; “Ne yazık ki Kahramanmaraş’ımız karanlıkta bırakılmış değerleri gün yüzüne çıkarılmamış. Yıllarca en çok oy veren iller arasında yer almış fakat karşılı hizmet olarak değil adeta ceza olarak dönmüş. Bu gerçekleri artık görmek lazım.

Ben söz veriyorum. 5 yılda bu şehri marka şehir yapacağım” dedi.

Akgemci; “bu şehrin bütün sorunlarını biliyorum. Sevdam Kahramanmaraş. Karşılıksız da kalmadı. Kahramanmaraşlı sevdama göz kırptı. Verdiğim sözlerin arkasındayım. Beni sorgulasınlar. Yine söylüyorum hep birlikte bu şehirde destan yazacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

1 2

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ