Başbakan Erdoğan’ın yerel seçimler öncesinde ilk kez seçim beyannamesini açıklamak için kürsüye yürüdüğü anda Uğur Işılak’ın AK Parti için hazırladığı seçim şarkısı söylendi.

Cengiz Han Marşı olarak bilinen Dombra’nın müziği üzerine yazılan şarkı üzerine Erdoğan duygu dolu anlar yaşarken, şarkının içinde “Göründüğü gibi olan, gücünü milletten alan Recep Tayyip Erdoğan” gibi sözlere yer verildi.

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Belediye Başkan Adayları Tanıtım toplantısında, 30 Mart yerel seçimlerinde kullanılacak şarkıların tanıtımı yapıldı. Seçimlerde ilk kullanılacak şarkının adı “Daima Aşk, Daima Hizmet.” AK Parti’nin seçim müzikleri arasında Kürtçe ve Türkçe seslendirilen parçada yer aldı.

Dombra Nedir ?

Eskiden bir hanın kızı fakir bir delikanlıya âşık olur ve gizli gizli buluşurlar. Bu durumu fark eden han, delikanlıyı öldürtür. Ölen delikanlıdan hamile kalan kız, bir kız ve bir oğlan doğurur. Dedikodudan korkan han, çocukları jalmavuza, yani cadıya öldürtmeyi düşünür. Jalmavuz çocukları gözün görmediği, kulağın duymadığı bir yere götürüp yemyeşil yüksek bir ağacın başına; kızı doğuya, oğlanı batıya doğru çevirip bağlar. Çocukların gözyaşlarının ağaca değdiği yer çürümeye başlar…
Çam ağacının gövdesinden, Kesip de yaptığım kopuzum. Asi tekenin boynuzundan, Tiyek yaptığım kopuzum… Orta Asya Türk toplulukları pek çok alanda zengin bir kültürel kimlik oluşturmuştur. Efsane… ve diğer anlatılar sayesinde de köken bilgilerini günümüze kadar taşımışlardır. Türkler kullandıkları müzik aletlerinin değişik sebeplerle meydana geldiğine ve her aletin kendine ait bir tarihi olduğuna inanmaktadırlar.
Bu manada Kazakistan’da yaygın olarak kullanılan ve hatırı sayılır bir geçmişe sahip olan “Dombıra ve Kopuz”un çıkışı ile ilgili bir çok efsaneden söz etmek mümkündür. Günümüz Kazakistan’ında kullanılan müzik aletleri içinde dombıra ve kopuz, artık müzik yapımcılarımızın sık kullandığı, dizi müziklerimizin vazgeçilmez enstrümanları hâlini almıştır. Telli çalgılar arasında önemli bir yere sahip olan dombıra ile yaylı çalgılar grubuna giren kopuz, en yaygın kullanılan ve üzerine birçok efsaneler yazılarıdır.