Maraşta Haber
Maraşta Haber

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Kuran Kursu Açılışı Yapıldı

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğünden Aynı anda iki açılış birden gerçekleştirildi Müftü Gevher; “Ciddi Anlamda Hurafe Yaygın” Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğü tarafından Hz. Yunus Camii altında bulunan mekâna; “Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu” ile Kuran eğitimi verecek Olan “Müftü İsmet Karaokur” Kuran Kursu yapılan görkemli bir törenle açıldı. Doğru dinî ve ahlâki bilgilere sahip, aile olmanın […]

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ile Kuran Kursu Açılışı Yapıldı

22 Ocak 2015 - 9:53A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğünden Aynı anda iki açılış birden gerçekleştirildi

Müftü Gevher; “Ciddi Anlamda Hurafe Yaygın”

Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Müftülüğü tarafından Hz. Yunus Camii altında bulunan mekâna; “Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu” ile Kuran eğitimi verecek Olan “Müftü İsmet Karaokur” Kuran Kursu yapılan görkemli bir törenle açıldı.

Doğru dinî ve ahlâki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan, bilinçli bireylerle huzurlu ve sağlıklı bir toplum oluşturmak, vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dinî danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak amacıyla açılan Aile ve dini rehberlik bürosu ve Kuran Kursu modern bir şekilde donatıldı.

Aile ve dini rehberlik bürosu sorumlusu Vaize Elif Tiyek yaptığı açılış konuşmasında birçok soru ile karşılaştıklarını söyledi. Vaize Tiyek, Kur`an ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dinî bilgi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dinî açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmayı kendine ilke edinen Onikişubat Müftülüğü olarak hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti. Elif Tiyek, Türk toplumuna doğru bilgi, Milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısı için kendilerine düşen görevleri sonuna kadar yapacaklarını kaydetti.

Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir kısa bir selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti. Müftü Demir, Müftülük adına güzel bir hizmetin açılışını yapmanın onurunu yaşadıklarının altını çizdi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher burada yaptığı konuşmada Ülkemizde yaşanan boşanma olaylarına değindi ve aile ve dini rehberlik bürolarının önemine vurgu yaptı. Müftü Gevher ciddi boşanma olaylarında kanuni çözüm yanında dini boyutunun da ele alınıp çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. Gevher konuşmasını şöyle deva etti; “Birçok konuda müftülüklerimiz danışma görevi yapıyor. Ciddi anlamda hurafe yaygındır. Menfaate düşkün hurafeler yaygındır. Dini rehberlik aile bürolarımız, müftülük ve din görevlilerimizin çalışmalarıyla halkımızın istismar edilmesi önlenecektir. Biz bu şekilde çalışmayan bir camianın görevlerini tam yapmadığına inanıyoruz.”

Daha sonra Cami görevlileri Salih Tabak, Davut Sarıkaya’nın büyük özverisi ile tamamlanan Aile ve dini rehberlik bürosu ile Müftü İsmet Karaokur Kuran Kursunun kurdelası İl Müftüsü Muhammed Gevher, İlçe Müftüleri Abdullah Demir, İsmail Günay ve din eğitimi uzmanı Ayşe Mernuş Tepebaşı Vaize Elif Tiyek tarafından kesildi. Üzerinde aile ve dini rehberlik bürosu yazan pasta Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir tarafından kesildi.

Kuran Kursu hizmetlerinde başarılı çalışmalarından dolayı kurs hocası Şenay Gök’e İl Müftüsü Muhammed Gevher, Sümeyye Çelik’e Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay tarafından Diyanet senin plaketi verildi.

Açılışı yapılan aile ve dini rehberlik bürosu ile Müftü İsmet Karaokur Kuran Kursu misafirlerce gezildi, ikramda bulunuldu. Kuran Kursunda eğitim alan hanımlar duygularını dile getirdiler, ilgililere teşekkür ettiler.

Aile ve dini rehberlik bürosunda Vaize Elif Tiyek, Sariye Demir, Şenay Gök, Süreyya Koşar, Gül saygılı, Emine Çelik, Kamer Güzel, Kur’an Kursunda ise Şenay Gök, ile Sümeyye Çelik görev alacak.

Programa; İl Müftüsü Muhammed Gevher, Müftü yardımcısı Davut Polat, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay, DiyanetSen şube başkanı Ekrem Arslan, Din birsen ve Din Gönüllüleri ve görevlileri Dernek Başkanı Şevket Bozdoğan katıldı.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

IMG_1347 copy IMG_1355 copy IMG_1365 copy IMG_1371 copy IMG_1372 copy IMG_1373 copy IMG_1392 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ