Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kredi kartı kullanımı ile ilgili uyarısının yankıları sürüyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ”Tüketiciler imkanlarıyla yaşayamayacağı ortamı, kredi kartıyla finanse etme yoluna gitmemeli” dedi.

“2013 Mayıs sonu itibariye 56 milyon kredi kartı kullanılıyor. Bankaların kullandırdıkları kredilere bakıldığı zaman yüzde 23 dolayında tüketiciler tarafından kullanıldığını görüyoruz.” diyen Bakan Yazıcı “Tüketici kredileri içerisinde de en çok kullanılan kredi kartı ile yapılan kullanımlar. Kredi kartını tüketiciler gerçekten ismine uygun olarak kullanıyor. Bunların da maliyetleri yüksek.” şeklinde konuştu.

Gerekli kanuni düzenlemelerin yapılacağını ifade eden Hayati Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bankaların faiz dışı gelirleri sınıflandırıldığında 60’ın üzerinde işlemde değişik isimler altında ücret alıyorlar. Hiç kimseye yaptığının karşılığını alma deme hakkına sahip değiliz. Tüketiciler, imkanlarıyla yaşayamayacağı ortamı, kredi kartıyla finanse etme yoluna gitmemelidir, başbakanımızın çağrısı böyledir. Tüketici hukukunu düzenleyen yeni bir tasarıyı meclise sevkettik. Meclis açılınca bu kano görüşülecek. Başbakanımızın dün bu konuya teması da bu kanunun meclis açıldığında ilk çıkacak kanun olmasına destek olarak algılıyorum”
 

Kaynak : TRTHaber