Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’yı Suriye konusunda sert bir dille ikaz etti.

Putin, “Başkan Obama Amerikan halkı tarafından Rusya’nın hoşuna gitsin diye seçilmedi. Bu fakir kulunuz da Rusya halkı tarafından birilerinin gözüne hoş görünsün diye seçilmedi”diye konuştu. “Suriye’de kimyasal silahların rejim tarafından kullanıldığının ispatlanması durumunda Moskova askeri operasyonun doğru olduğunu kabul eder mi?” sorusuna yanıt veren Putin, “Olabilir. Ancak, şunu hatırlatmak istiyorum. Kesin bir prensip var. Herhangi bir askeri müdahale ya da uluslar arası hukuka göre bir ülkeye karşı güç kullanımına ancak Güvenlik Konseyi tarafından izin verilebilir. Bunun dışında herhangi bir güç kullanımını açıklayabilecek bir gerekçe yoktur. Bunlar sadece saldırı olarak nitelenir.” ifadelerini kullandı.

Putin, “Bazı konular üzerinde çalışıyoruz, tartışıyoruz. İnsanız. Bazen birimizin canı sıkılabiliyor. Bir kez daha karşılıklı küresel çıkarların sorunlarımıza ortak bir çözüm arayışımızın temelini oluşturduğunu ifade etmek isterim” dedi.

Rusya’nın Suriye’ye satışı gerçekleştirilen S-300 füze savunma sistemleri ile ilgili konuşan Putin, sistemin bir kısım parçalarının Şam’a teslim edildiğini, ancak tüm sevkiyatın tamamlanmadığını ifade etti.