Şehit Yusuf Çavus İlkokulunda "Şehitlerimizi Anma Programı"

Şehit Yusuf Çavus İlkokulunda "Şehitlerimizi Anma Programı"
Kahramanmaraş Onikişubat Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu tarafından "Şehitlerimizi Anma Programı" düzenlendi.Düzenlenen programa Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü,...

Kahramanmaraş Onikişubat Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu tarafından "Şehitlerimizi Anma Programı" düzenlendi.

Düzenlenen programa Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı yönetim Kurulu başkanı Bilge Gürs katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı akabinde Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı yönetim Kurulu başkanı Bilge Gürs tarafından şehitleri konu alan bir konuşma yapıldı.

HABERE AİT VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKLERE TIKLAYIN

"Minik Kahramanlar" tiyatro gösterisinde küçük öğrenciler Kahramanmaraş Kurtuluşunda Senem Ayşe'nin kahramanlık ve mücadelesi sahnelendi.

Okul içerisinde geçmişte insanların kullandığı yöresel malzemelerden oluşan müze gezildi , peşinden misafirlere ikram yapıldı.

Ana sınıfı öğretmeni Hülya Köşürge' nin tiyatro gösterisi sonunda yaptığı konuşma

"Sayın Müdürüm,

           Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,

            Kıymetli Misafirler ve Sevgili Öğrencilerimiz,

            Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, Şehit Yusuf Çavuş İlkokulu olarak hazırladığımız ve birazdan sizlerin beğenisine sunacağımız  “Geçmişten Günümüze Kültür Aktarımları” sergimize hoş geldiniz, diyorum.

              Kültür, bir milletin sahip olduğu maddi ve manevi değerlerin bütünüdür.  Bugün sevgi, huzur, barış içinde yaşıyorsak, okullarımızda kardeşlik ve güven içerisinde eğitimlerimize devam edebiliyorsak köklü bir kültür ve geleneğe sahip oluşumuzdandır.  Hepimizin malumudur ki bir milleti millet yapan, bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan sahip olduğumuz kültür ögelerimiz  ve geleneklerimiz, sanat ve edebiyatımızdır. Yarınlarımızın teminatı sevgili çocuklarımızın, geleceği şekillendirirken geçmişin değer yargılarıyla tanışarak geleceğe daha sağlam adımlar atabilmesi için büyük bir emek isteyen bu çalışmayı yapmaya karar verdik.

                İşte bu düşünceden yola çıkarak uzun bir çalışma sonucu öğretmen arkadaşlarımızın gayreti, değerli velilerimizin desteğiyle böyle bir hazırlık oluşturduk ve geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi gören kültür ögelerimizden derlemeler yaptık.  İstedik ki günümüz dünyasında “kullan at” tüketici zihniyetinden biraz uzaklaşarak büyüklerimizin o çileli fakat güzel ve huzur kokan günlerinden kalma  “eski” demeyeceğim “ eskinin eşyalarıyla” geçmişe yolculuk yapalım. Onca yokluğun içinde dedelerimizin, ninelerimizin, annemizin, babamızın ve hatta bizim çocukluğumuzun  buram buram emek tüten zorlu hayatlarından kesitler sunalım.  Sergimizin yettiğince geçmişimizi anlatalım siz değerli misafirlere ve umudumuz olan sevgili öğrencilerimize. Anlatalım ki geçmiş zamanı  bilsinler, geleceğe sağlam temellerle uzansınlar yavrularımız.  Anlatalım ki ellerindeki nimetlerin kıymetini bilsinler. Sahip oldukları kolay hayatın farkına varsınlar. Kültürümüz ve sanatımız var oldukça bizler de var olacağız. Bunun bilincine ulaşarak var gücüyle çalışsınlar, kültürümüze ve zenginliğimize kendileri yenilerini eklesinler.

       Sanat ve edebiyatın şehri Kahramanmaraş’ta yaşayıp da Yedi Güzel Adam’ı bilmeden büyümesinler.  Elektriğin olmadığı bir zamanda, gaz lambalarının titrek alevleriyle aydınlatılmış ortamlarda hiç durmadan çalışan, okuyan, üreten ecdadımıza sahip çıksınlar ve onların meşale tuttuğu ilim ve irfan yolundan yürüsünler.  Yeni bir Abdurrahim Karakoç olsunlar, yurdumuzu başarılarıyla süslesinler.

Sözlerimi bitirmeden önce 6 Şubat’ta kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi ve Kurtuluş Savaşı’nda toprağa verdiğimiz aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

 Sergimizde emeği geçenlere teşekkür ediyor ve siz değerli misafirlerimize  sergimize gösterdiğiniz ilgiden dolayı şükranlarımı sunuyorum."

                                     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.