Maraşta Haber
Maraşta Haber

Yunus Emre Ortaokulunun Muhteşem Başarısı

Kahramanmaraş Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu, öğrencilerinden Yunus Musa Mert ve Yusuf Yorulmaz 2019 LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye Birincisi oldu, ayrıca 27 öğrenci %2’lik dilime, 91 öğrenci de %10 luk dilime girerek muhteşem bir başarı yakaladı. Devlet okulu olarak bu büyük başarıyı yakalayan Yunus Emre Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahman Saklayıcı ve […]

Yunus Emre Ortaokulunun Muhteşem Başarısı

30 Haziran 2019 - 11:43A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat Yunus Emre Ortaokulu, öğrencilerinden Yunus Musa Mert ve Yusuf Yorulmaz 2019 LGS’de tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye Birincisi oldu, ayrıca 27 öğrenci %2’lik dilime, 91 öğrenci de %10 luk dilime girerek muhteşem bir başarı yakaladı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Devlet okulu olarak bu büyük başarıyı yakalayan Yunus Emre Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Abdurrahman Saklayıcı ve yönetim Kurulunca bu başarılı öğrencilere ve ailelerine yemekli bir ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz,İl  Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Millî eğitim Şube Müdürleri Ömer Güner, İsmail Boyraz, H.Emre Gökşen, Süleyman Dal, Maarif Müfettişleri Osman Kaya ve Yusuf Koçakgöl, okul yönetimi, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

“Bu gün Yunus Emre Ortaokulu ailesi olarak heyecanlı ve çok mutluyuz. Elde etmiş oldukları muhteşem başarı ile bize bu büyük mutluluğu yaşatan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Mutluluğumuza, heyecanımıza ortak olma nezaketini gösteren İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cemal Yılmaz’a ayrıca teşekkür ediyorum.” Diyerek açılış konuşmasına başlayan okul müdürü Mehmet Bayır daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Biz okul idaresi olarak huzurun ve mutluluğun olduğu yerde başarının olacağı felsefesi ile yola çıktık. Yıl boyunca, öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımızın huzurlu, mutlu oldukları bir okul ortamı oluşturmaya gayret ettik. Öğretmen arkadaşlarımızla birlikte hedeflerimizi belirledik ve bu hedefe ulaşmak için planlarımızı yaptık. Bu plan çerçevesinde disiplinli, kararlı ve azimli bir çalışmayla çok şükür hedeflerimize ulaştık.

BİR HAYALİ, BİR HEDEFİ OLMAYAN İNSANLARIN BAŞARILI OLMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bu hedefe doğru yürürken hem biz de hem de öğrencilerimizde bazen karamsarlık, bazen yorgunluk olmadı mı? Elbette ki oldu. İşte tam bu anlarda birbirimize destek olarak bu anları atlattık ve hedefe doğru ilk gün ki heyecan ve coşku ile yeniden koşmaya başladık.

Bir hayali, bir hedefi olmayan insanların başarılı olması mümkün değildir. Başarılı olmak için hayallerine sahip çıkmak bu uğurda emek harcamak ve azim göstermek gerekir. Yunus Emre Ortaokulu ailesi olarak bizim bir hayalimiz bir hedefimiz vardı. Bir önceki yıl 18’i fen lisesi olmak üzere toplam 64 öğrencimizi sınavla öğrenci alan okullarımıza yerleştirerek, takdir edilen bir başarıyı ortaya koymuş olmak bizim için yeterli değildi. Mutlaka gösterilen bu başarının üzerine çıkmalıydık. Bizde hedefimizi buna göre belirledik ve çok şükür; 2019 LGS de iki (2) öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye l.si olurken, 27 öğrencimiz %2 dilime, 91 öğrencimiz de %10 luk dilime girmeyi başararak hedeflerimizi gerçekleştirmemizi sağladılar. Tabi ki okul olarak sadece akademik başarıyı hedeflememiştik bunun yanında öğrencilerimizi sosyal yönden de geliştirme hedeflerimiz vardı.

Bunun için de yıl boyunca öğrencilerimizi; tiyatro, sinema gibi etkinliklerle buluşturduk. Spor alanında ise 168 öğrenci ile il düzeyindeki spor yarışmalarına katıldık. Takım ve bireysel oyunlarda toplam 118 öğrencimiz il düzeyinde derce yaparak madalya almaya hak kazandı. Kız hentbol takımımız ile yüzme judo gibi dallarda bölge yarışmalarında ilimizi başarı ile temsil ettik.

Tüm bu başarıları elde etmemizde ki en büyük pay sahibi özveri gösteren, yılmadan usanmadan çalışan kıymetli öğretmen arkadaşlarımızdır. Huzurunuz da onlara yeniden teşekkür ediyorum, önümüzde ki eğitim öğretim yılında, daha büyük hedeflerimiz ve hayallerimiz olacak ve bu hedeflere ulaşmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Büyük bir başarı göstererek bugün bizleri bir araya getiren öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık, huzur ve mutluluk diliyor; başarılarının hayat boyu devam etmesi temennisi ile hepinize saygılar sunuyorum.” dedi

Evet, Yusuf soruların doğru cevap ver 500 puan aldım Şimdi öyle bir soru soracağım ki sana bakalım kaç puan arayacaksın öğretmenlerin hocası ne güzel Yunus Emre’de Yunus ve Yusuf Yunus Emre çok olduğu için evet düşünüyorsunuz öğretmenlerime Çok korktum yani Annen Babana falan değil mi bundan sonra ne hedefi i̇MÇok

Değerli hocalarım, kıymetli velilerimiz ve göz bebeğimiz sevgili yavrularımız. Bugün hepimiz çok mutluyuz. Mutlu olmayı da hak ettik. Çünkü başarmak mutlu olmak demektir, başarıda tesadüfi değildir. Ben sözlerime başlarken, müdürümüzün bitirirken söylemiş olduğu çocuklarımızı hem hayata, hem sınavlara hazırlayan öğretmenlerimize, en az öğretmenlerimiz kadar onların eğitimini ciddiye alıp takip eden, çocuklarımızın sadece sırtını giydirip, karnını doyurmakla yetinmeyip, onların gönüllerini ve zihinlerini de beslemek için elinden gelen gayreti sarf eden siz değerli velilerimize çok samimi bir şekilde teşekkür ediyor ve sizi bizi değil, sizi alkışlamanız için istirham ediyorum. Zannederim en keyifli şey insanın kendisini alkışlamasıdır. Ben hiç denemedim ama bir gün ben de deneyeceğim İnşallah.

 TEK BAŞINA AKADEMİK EĞİTİM YETERLİ DEĞİL

Sevgili velilerimiz, değerli hocalarımız ve göz bebeklerimiz, biz çocuklarımızın üç boyutlu olarak yetişmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz, bunlardan bir tanesi ve hepimizin önemsediği akademik olarak eğitim kurumlarımızda, alabileceği eğitimin en iyisini alsın istiyoruz. Matematikten, Sosyalden, Fenden, tarihten yani ilkokul, ortaokul, lise ders programına göre akademik şekilde en iyisini öğrensinler ve bir üst eğitim kurumuna donanımlı bir şekilde ulaşsınlar istiyoruz. Tek başına akademik eğitim yeterli değil, bununla beraber okul müdürümüz gayet güzel bir şekilde ifade etti, çocuklarımız aynı zamanda sosyal, kültürel, sportif, müzikal kabiliyetlerine göre de mutlaka bir etkinlikle de meşgul olmasını ve kabiliyetlerinin ön plana çıkmasını istiyoruz.  

Çünkü hepimiz insan olarak bir şeyle meşgul olmazsak, anlamlı bir şey le meşgul olmazsak, anlamsız şeyler ver zararlı şeyler bizleri meşgul edecektin, ondan dolayı da çocuklarımızın bir kısmının sportif kabiliyetleri gelişmiştir o faaliyeti yapsınlar, bazılarının müzikal kabiliyeti, kimisi çalmasını, kimisi söylemesini,  kimisinin tiyatro kimisinin, sanatlar kabiliyeti vardır. Her ne kabiliyetleri varsa bu kabiliyetin gelişmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyor ve öğrencilerimizi mümkün olduğu kadar yönlendirmeye çalışıyoruz.  Tabii üçüncü boyut, üçüncü sıralama değil. Çocuklarımız akademik olarak çok iyi şekilde başarılı olsunlar, ister sosyal, kültürel, sportif, müzikal olarak dünyanın en iyi sanat spor müzik ve tiyatro adamları olsunlar bunlar yetmez. Bizim eğitimde temel amacımız iyi insan, erdemli insan, ahlaklı insan, dürüst insan daha doğrusu insan yetiştirmek istiyoruz. Bunun içinde elimizden geldi şekilde gayret ediyoruz. Sınavda ki başarı çok önemlidir, spor, tiyatro ve sanatta başarı çok önemlidir, ama bilim adamı olup ta insanlığını kaybetmişse hiçbir önemi yoktur. Spor adamı olup ta ahlakını kaybetmişse hiçbir önemi yoktur…

Bundan dolayı da çocuklarımızın güzel ahlaklı ve terbiyeli yetişmeleri için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz

Kızım sana diyorum gelinim, sen anla hesabı kulaklarımı da açarak hepimiz için bir hikâye paylaşıyorum.

”BENİ ASLA KAYBETMEYİN ZİRA KAYBEDERSENİZ BİR DAHA ASLA BULAMAZSINIZ”

 

Zamanın birinde su, ateş ve ahlak dostluk kurmuşlar. Bir gün ormanda dolaşmaya çıkmışlar fakat bir müddet sonra içlerine bir korkudur düşmüş. Orman çok büyük ve çok karmaşıkmış. Her türlü ihtimale karşı birbirlerini kaybederlerse nasıl bulacaklarını düşünmeye başlamışlar.

Ateş ve ahlak suya sormuş:

-Kaybolursan seni nasıl bulacağız

Su cevaplamış:

-Nerede bir şırıltı duyarsanız ben oradayım.

Sıra ateşe gelmiş ateşe sormuşlar aynı soruyu

Ateş:

-Duman gördüğünüz yerde ben varım cevabını vermiş

Sıra ahlaka gelince şu cevabı vermiş

”Beni asla kaybetmeyin zira kaybederseniz bir daha asla bulamazsınız”

Onun içinde kaybettiğimizde bir daha bulamayacağınız değer çok önemlidir. Ceketimiz yıpranır, yırtılır yenisini alabiliriz. Arabamız isteyerek veya istemeyerek çarpar Allah korusun yenisini alabiliriz, evimiz yıkılır yenisini alabiliriz, ama ahlakımızı zedelenmesi telafisi mümkün olmayan bir şeydir bundan dolayı da çocuklarımızın güzel ahlaklı olarak yetişmeleri için gayret sarf ediyoruz.

ÇOCUKLAR DÜNYAYA GELDİĞİNDE 3 K’LARIN İÇİ BOŞ VE TEMİZDİR

Tabii çocuklarımızın güzel ahlaklı yetişmesi, Sizler anne, babalar, ebeveyn olarak bu çocuklar dünyaya geldiği zaman 3K larının içi boş ve temiz olarak dünyaya gelirler pırıl pırıl, tertemiz. Annesinin, babasının dini yaşam biçimi ne olursa olsun, dünyanın en kötü sahtekârının çocuğu da pırıl pırıldır.  Dine, imana, mukaddesata uzak olanın da çocuğu her çocuk gibi masumdur ve pırıl pırıl tertemiz olarak dünyaya gelir. Elimizdeki bardağın içini neyle doldurursak içi o şekilde de olduğu gibi zihnin içinin bilgilerle olmasını arzu ediyoruz, zihnini bilgilerle beslememiz lazım. Bu bilginin de hem müspet bilgi hem de biraz önce söylediğim gibi ahlaki olarak bilgili bir şekilde yetişmelerini istiyoruz, ama tek başına zihinlerini bilgi ile dolması yetmez. Aynı zamanda K olarak 1 K Kafaları dedik 2 K Kalpleri kalplerin içinin de umutla, heyecanla, aşkla şevkle, sevgi ile dolmasın arz ediyoruz. Şayet bizler öğretmenler, eğitimciler, yöneticiler, veliler olarak çocuklarımızın kalbini İnançla, umutla, sevgiyle aşkla, şevkle doldurmazsak tabiat boşluk kabul etmez kinle, nefret, haset ve fesat ve çirkinliklere ne yazık ki o kalpler dolmak zorunda kalır.

Kalp padişah gibidir ne derse, beden onu yapar, ondan sonra da ya bu bizim çocukları kafası çok iyi çalışıyor ama niye yanlış işler yapıyor diye kıvramaya başlarız. Bundan dolayı da çocuklarımızın kalbinin de tertemiz olarak beslenmesini sağlamamız lazım.

Hani Allah korusun Kalbine bir küçük bir mikrop bulaştığı zaman biyolojik olarak nasıl rahatsız ediyorsa küçük bir nokta olarak da kirlendiği zaman manevi olarak bizi rahatsız eder. Kalbini biyolojik olarak koruduğumuz gibi manevi olarak da korumak için gayret sarf etmemiz lazım.

3.K olarak ta karnını da temiz sağlıklı ve helal gıda ile doldurmamız lazım. Peygamberimizin de bir sözü var hani karnınız 3’e bölün üçte birini hava ile üçte birini suyla, 3 te birini de helal gıda ile doldurun diye. Onun için de çocuklarımızın karınlarını sağlık ve gıda ile doldurmak için gayret sarf ediyoruz.

3’A FORMÜLÜ : AKIL, ARKADAŞ ve AHLAK

Sizlerden bir istirhamım var, çocuklarımıza o güne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sorumluluğunu da Sadece sırtını giydirmek ve karnını doyurmak olmasın. Unutmayın lütfen giydirmek ve karnını doyurmak bir ebeveyn olarak elbette sorumluluğumuzdur Bundan sonraki süreçte de çocuklarımız için  3-A formülü dediğimiz şu üç A yı unutmayalım 1 . A  Çocuklarımız Aklını asla kiraya vermesinler, 2.A Arkadaşlarını daima kendilerinden daha üst seviyede seçsinler, 3. A ise -Ahlakları güzel olsun.

Okul müdürümüz ve Ekibi inandı, istedi, gayret etti,  Akademik olarak bu başarıyı yakaladı. Bundan sonra da inşallah çocuklarınız memleketimize, milletimize bayrağına, Vatanına, Sevgili, saygılı Büyüklerine saygılı, küçüklerimize seven hep iyilerle alınacak şekilde yetiştirmeye Allah bize nasip eylesin diyorum ve bir kez daha akademik başarı gösteren çocuklarımızı onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve öğretmenlerimiz kadar gayret sarf eden bir değer verilerinize canı gönülden teşekkür ediyor tebrik ediyorum Bundan sonraki akademik çalışmaların da çocuklarımıza başarılar diliyor saygılar sunuyorum.

500 tam puan alan Yunus Musa Mert ve Yusuf Yorulmaz’a İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz tarafından plaket, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü tarafından da madalyaları takdim edildi. Diğer başarılı olan öğrencilere de hazır bulunan protokol üyelerince madalyaları takdim edildi.

Topluca yenen yemekten sonra müzik öğretmenleri tarafından canlı müzik konseri gerçekleştirildi.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezine bağlı Konteyner kentlerde mevcut devam eden giyim kurslarım...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluy...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik olarak “Oyun Yol...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışmas...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONULU YARIŞMADA  BAŞARILI ÖĞRENCİLER İÇİN ÖDÜL TÖRENİ  DÜZENLENDİ.   Kahr...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Ti...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-1-TR01-KA...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ