Yönetici Davranışlarının Yönetici Üzerinde Etkisi

Yönetici Davranışlarının Yönetici Üzerinde Etkisi
Kahramanmaraş – Onikişubat Kavlaklı İngilizce öğretmeni Miral Özsu Okul Müdürlerine yönelik Yöneticilik Formasyon Kazandırma semineri kapsamında “Yönetici Davranışlarının Yönetici Üzerinde Etkisi” konulu yaptığı...

Kahramanmaraş – Onikişubat Kavlaklı İngilizce öğretmeni Miral Özsu Okul Müdürlerine yönelik Yöneticilik Formasyon Kazandırma semineri kapsamında “Yönetici Davranışlarının Yönetici Üzerinde Etkisi” konulu yaptığı araştırma sonuçlarını paylaştı.

Okul müdürlerine Amacı Yönetici davranışlarının öğretmen verimliliği üzerindeki etkisine ilişkin öğretmen görüşlerin incelemesi

“ Okul yöneticisi, okul amaçlarına ulaştırmak için elindeki kaynakları en etkin şekilde kullanacak olan ve okulu etkili ve başarılı bir düzeye çıkaracak kişidir.” Diyerek seminerine başlayan Kavlaklı İngilizce öğretmeni Miral Özsu daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim Kurumlarının lideri olan müdürler, öğretmenlerin bakış açısından davranışları, tutumları, tepkileri yaptıkları ve yapması gerekenlerin ele alındığı çalışmalarda yöneticilerin kendini gözden geçirmesi, kendilerinden neler beklendiği açısından farkındalık yaratması bağlamında bu konu önem taşımaktadır” dedi.

Miral Özsu;

Size göre etkili okul yöneticisi nasıl olmalıdır?

Verimliliğinizi etkileyen etmenler nelerdir?

Sizin verimliliğinizi arttırmak için yöneticiler neler yapmaktadır?

Yöneticinin Üslubu sizin veriminizi nasıl etkiler?

Size göre olumlu okul iklimi nedir? Kim oluşturur, öğretmen verimliliğine etkileri nelerdir.

Olumlu okul ikliminin öğretmen üzerine etkisi nelerdir?

Yöneticinizin öğretmenler arasında rekabet oluşturması okul ortamı ve verimliliğinizi nasıl etkiler?

Yöneticinizin yıllık ve haftalık ders dağılımında sizin görüş ve taleplerinizi dikkate almaması sizi nasıl etkiler?

Ders dağılımı taleplerinin dikkate alınmasının olumlu etkileme yönleri v.b. sorulara karşılık almış olduğu farklı cevapları okul müdürleriyle paylaştı.

IMG_6737 copy IMG_6742 copy IMG_6768 copy IMG_6833 copy IMG_6859 copy IMG_6864 copy IMG_6903 copy