Maraşta Haber
Maraşta Haber

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan YİBO’larda uygulanan “Gönüllü Öğretmenler Okulda, Öğrenciler Etütte” projesi kapsamında 15 okulumuzda görev alan 72 gönüllü öğretmen teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.   Proje Koordinatörü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü yönetiminde eğitimde başarıyı yakalayan gönüllü öğretmenlerden bazılarına belgelerini veren Vali Kocatepe daha sonra katılımcılara şöyle seslendi. “Saygıdeğer […]

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

27 Eylül 2012 - 19:22A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan YİBO’larda uygulanan “Gönüllü Öğretmenler Okulda, Öğrenciler Etütte” projesi kapsamında 15 okulumuzda görev alan 72 gönüllü öğretmen teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.

 

Proje Koordinatörü İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Akküncü yönetiminde eğitimde başarıyı yakalayan gönüllü öğretmenlerden bazılarına belgelerini veren Vali Kocatepe daha sonra katılımcılara şöyle seslendi.

“Saygıdeğer öğretmenlerimiz, milli eğitim camiamızın çok değerli mensupları,

Bugün bu mütevazı yemekte sizlerle birlikte olmaktan ben ve meslektaşlarımın mutlu olduğunu ifade etmek istiyorum.

Özellikle ilimizin geleceğini belirleyen, şekillendiren bu saygıdeğer, onurlu mesleğin mensupları olarak sizlerin başarınızı bir yerde ifade etmek, önümüzdeki yıllarla ilgili düşüncelerimizi, tasarılarımızı, azmimizi, kararlılığımızı belirtmek için bu yemekte beraber olduk. Bu nedenle ayrıca birlikteliğimizden huzur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Öğretmenlik mesleği dünyanın en onurlu, en saygın mesleğidir. Bu konuda hiçbir tereddüt yok. Öğrencilerimize sorduğumuzda yarıdan fazlasının öğretmen olmak istediklerini biliyoruz veya sokakta gezen insanlara ,”Bulunduğunuz mesleği yapmasaydınız ne olmak istersiniz?” diye sorduğumuzda yine öğretmenlik mesleğini düşündüklerini ifade ettiklerini biliyoruz.

Değerli arkadaşlarım, öğretmenlik mesleğinin karşılığı maddi değil, o eseri ortaya çıkarmaktan duyulan hazdır. Bu haz hiçbir meslekte olmadığı için bu meslek onurludur ve şerefli bir meslektir. İşte bunun güzel bir örneğini burada yaşıyoruz. MADO gibi Türkiye ve dünya’ya hitap eden bir şirketin ortaklarından, kardeşlerinden birisi olan Erdal kardeşimiz, işini, kasasını, şanını, şöhretini bırakarak geldi canla, başla, ilgiyle bu toplantımızı izliyor.  Çünkü o da bir öğretmen, biliyorsunuz, onun da gönlü bizimle beraber. Hele o kariyere sahip biri olarak, ben öğretmenlik mesleğimi yapsaydım, dediğini gözlerinden okuyorum.

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

 

2011-2012 yılına takım çalışması özlemiyle başladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu projeyi ortaya koyarken içimizdeki özlem buydu. Takım çalışması yapabilirsek, bir hedefe ortak kilitlenme sağlayabilirsek, sonuçta başarıyı elde edebiliriz diye düşünüyorduk; gerçekten de beklediğimizin üstünde bir başarı ortaya çıktı. Bu eseri meydana getiren sizlersiniz. Öğretmenlik fedakârlık mesleği ama sizler o fedakâr öğretmenlerimizin de fedaisi olarak öne çıktınız ve özel hayatınızdan birçok düşündüğünüz programlardan vazgeçerek günlük hayatınızda öğrencilerinize daha çok zaman ayırdınız ve sonuçta da bu başarıyı elde ettik.

SBS sonucunda 15 ile 41 puan arasında bir artış oldu. 7 öğrencimiz 500 tam puan alarak Türkiye birincisi ortaya çıktı. Ekinözü Yatılı Bölge İlköğretim Bölge Okulu’nun elde ettiği başarı, Kahramanmaraş’ta çok daha güzel sonuçlar alınabileceğinin en ideal ve güzel örneğidir.

Ben herkese teşekkür ediyorum. Bu projede görev alarak fedakârca çocuklarımıza daha fazla bilgi yüklemek için gayret eden, saygıdeğer öğretmenlerimize teşekkür ediyorum ve inşallah 2012-2013 eğitim-öğretim yılında bu çalışmamamızın daha da genişleyerek, daha da büyüyerek, eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizin sayılarını arttırarak çocuklarımıza daha fazla bilgi vermek için gayret edeceklerine inanıyorum.

Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz, milli eğitim müdürlüğümüz çalışanları olmak üzere, siz değerli öğretmenlerimize bu eğitim-öğretim yılının sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı olmasını temenni ediyorum. Geleceğimiz, Kahramanmaraş’ın geleceği, çocuklarımızın istikbali sizlerin ellerinde şekillenecek.

İnsanı şekillendiren,  akıp giden zaman süreci içinde ona bilgiler yüklemek mecburiyeti olan öğretmenlerimizin her anı tarihi bir görev, kutsal bir görevdir.  Ben, Saygıdeğer öğretmenlerimizin hepsinin alnından öpüyorum. Ben, bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak, Valilik olarak tüm kadromuzla, tüm imkânlarımızla hizmetinizde olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

İl Özel idaresinin eğitim için bu kadar büyük pay ayırdığı başka hiçbir il yoktur. Kamuda 41. yılımı doldurdum, 5 ilde valilik yaptım, değişik yerlerde vali yardımcılığı, kaymakamlık yaptım ama hiçbir yerde il özel idaresince eğitime, milli eğitime ayrılan bu kadar büyük bütçe görmedim. Bu nedenle İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olan Vali Yardımcımız Servet Güngör’e teşekkür ediyorum.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy olmak üzere genel meclis üyelerinin hepsine bu anlayışlarından, fedakârlıklarından dolayı da teşekkür ediyorum. İl Özel idaresi, ek bütçesinden yaptığımız okul sayısı 11’dir. 11 okulu genel bütçe imkânları ve özel idare imkânlarını bir araya getirerek yapmak, Kahramanmaraş gibi bir il için bir mucizedir.

Hepinize tekrar sağlıklı, mutlu uzun ömürler ve başarılar diliyorum.” Dedi.

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

ÖĞRETMENLİK BİR GÖNÜL İŞİDİR

 

“Sayın Valim, Çok Değerli Meslektaşlarım;

Böyle güzel ve anlamlı bir akşamda Sayın Valimle, vali yardımcılarımızla birlikte olmaktan, aramızda bulunarak bizleri onurlandırmalarından ve manevi desteklerinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum.

Gerçekten “Eğitim her işin başı” diye herkesin kullandığı bir söz vardır. Eğitim her işin başı ama bu işi yapacak, eğitimin içindeki aktörlerin de o işte gönüllü olarak görev alması çok önemliydi. Öğretmenlik mesleği değeri parayla ölçülemeyecek kadar önemli; nedeni ise onun karşılığı ödenemeyecek kadar kıymetli ve kutsal bir meslek. Biz öğretmenliği hiçbir zaman para karşılığı olarak yapılan meslek olarak görmüyoruz. Öğretmenlik bir gönül işidir, gönülden vermektir.” Diyerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan konuşmasında daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Örnek vermek gerekirse, eşlerimiz çay yapar. O kadar güzel olmuştur ki, içtikçe içeriz. Aynı eş, aynı çay, aynı çaydanlık, aynı su kullanılır bir başka zaman yaptığı çaydan bir bardağı zor içeriz. Hanım bu güzel olmamış dediğimizde; bu gün içimden gelmedi, bu gün gönlümden gelmedi. Yapmak zorunda olduğum için yaptım, der.  Dolayısıyla bir çayın bile içine gönül katılmadığı zaman tadının ve içiminin zevkinin olmadığı bir hayatta öğretmenlik mesleğinin içerisine gönül katılmazsa ne zevki olur, ne bereketi olur, ne tadı olur. Burada bulunan çok değerli meslektaşlarımız, öğretmenlerimiz, gönüldaşlarımız hiçbir karşılık beklemeden okullarımızda gönüllülük esasına dayanarak, yapmış oldukları faaliyetlerden dolayı ben kendilerini yürekten kutluyorum.

Eğitimde başarı bir ekip işidir. Okul müdürüne rağmen milli eğitim müdürünün, öğretmenlere rağmen okul müdürünün, öğrencilere ve velilere rağmen öğretmenin başarılı olma şansı çok azdır. Bundan dolayı biz, milli eğitim müdürü olarak, okul müdürlerimiz olarak ve öğretmenlerimiz olarak bir ekip olduğumuzu; bu ekibin içerisinde bize hem madden hem manen destek veren başta Sayın Valimize şükranlarımı arz ediyorum.

Ben Kahramanmaraş iline gelip göreve başlayışıma sekiz ay gibi bir zaman oldu. İyi ki böyle bir Valimle çalışıyorum,  iyi ki böyle arkadaşlarımla, meslektaşlarımla çalışıyorum. Bu benim için ve hepimizin için büyük bir şans.

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

İlimizde rakamsal değerlerle ölçülebilen SBS ve LYS’lerde başarımız zaman zaman tartışıldı, zaman zaman lehte ve aleyhte konuşuldu ve bu sene uygulanan projelerle birlikte SBS’de ilimiz ortalama olarak 27 puanlık bir artış göstermek suretiyle bir başarı yakaladı. Tabiki bu başarı ekibin başarısıdır, gönüldaşlarımızın ve gönül veren arkadaşlarımızın başarısıdır. İnşallah biz bu başarımızı da önümüzdeki yıllar katlayarak daha ileriye götürmeyi istiyoruz. Çünkü Kahramanmaraş; şairlerinin, ediplerinin, yazarlarının bol olduğu bir il. Bu yüzden Kahramanmaraş’a sınavlarda alt sıralarda kalmak yakışmıyor, hem eğitimciler olarak biz bunu hazmedemiyoruz. Ben ekibime güvenerek önümüzdeki yıl başarımızın katlanarak artacağını, daha iyi sonuçlar alabileceğimiz sözünü veriyorum.

Geçen yıl  “ Gönüllü Öğretmenler Okulda, Öğrenciler Etütte” projesi kapsamında 15 okulumuzda projesi uygulaması yapıldı ve 72 öğretmenimiz burada gönüllü olarak görev aldı. 980 öğrencimiz proje içerisine katıldı. Çağlayancerit 125.Yıl Yatılı İlköğretim Okulunda 24 tane öğrencimiz 400’ün üzerinde puan alarak bu projenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Yine Çağlayancerit genelinde 73 öğrencimiz 400’ün üzerinde puan alarak başarılarını sergilediler. Bu sadece Çağlayancerit’te değil projenin uygulandığı tüm okullarımızda başarı yakalandı. Böyle genç, dinamik gençlerimizle, fedakâr, özverili öğretmenlerimizle çok şeyler yapabileceğimize ben inanıyorum. Ve öğretmenlerimizin gözlerine baktığımızda bu ışıltıyı çok rahat görüyoruz. Bu projeler yarım kalmayacak, inşallah bu başarılar katlanarak üst kademedeki ortaöğretim kurumlarımıza da yansımak suretiyle bu başarılar tekrar tekrar gelecek.

Yatılı ilköğretim bölge okullarımız daha çok dezavantajlı öğrencilerimizin istihdam edildiği, öğrenim gördüğü yerlerdir. Ailesinden kopmuş; anne, baba ve kardeşlerinden ayrılmış o yavrucaklar okula geldiğinde başlangıçta boyunları bükük, zaman zaman hüzünlenen, ağlayan çocuklarımızdır. Annesini özler, babasını özler hatta evindeki civcivleri, koyunları özler, bu çok normal. Öğretmenlerimiz orada onlara hem anne, hem baba, hem ağabey, hem abla olup onları kucakladılar. Onlara ailelerinin yokluğunu hissettirmediler. Belki kendi çocuklarına gösteremedikleri sevgi ve şefkati o yavrularımıza gösterdiler. Ben biliyorum, zaman oldu o çocuklarımız öğretmenlerin kollarında uyudular. 24 saat esasıyla öğretmenlerimize, bu çocuklarımızı teslim ettik. Öğretmenlerimiz bu çocuklarımızın kendilerine Allah’ın bir emaneti ve şuuruyla onlara hizmet verdiler, emeklerini esirgemediler ve neticeyi bu şekilde aldık.

Milli eğitim ve okullarımız başarısızlıkların konuşulduğu yerler olmamalı, başarıların konuşulduğu, tartışıldığı yerler olmalı. Ben Sayın Valimize, vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, geçmişte bu projelerin hazırlanmasında emeği geçen bizden önceki milli eğitim müdürlerimize, ilçe milli eğitim müdürlerimize, bu proje ekibindeki arkadaşlarımıza, emek veren şube müdürlerimize, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve bize destek veren basın mensuplarımıza, herkese teşekkür ediyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum, hayırlı akşamlar diliyorum”, diyerek sözlerini tamamladı.

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Gönüllü Öğretmenler Okulda, Öğrenciler Etütte” projesine Çağlayancerit 125. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge okulundan gönüllü katılan Rehber öğretmen Caner Ateş proje ile ilgili çalışmalarını bir konuşma ile şöyle ifade etti:

“Geleceğimiz olan çocuklarımız için yapılan bu çalışmada görev almaktan dolayı tüm öğretmen arkadaşlarımla birlikte onur duymaktayız. Bu proje biz ilk geldiği anda düşünmeden kabul ettik. Çünkü okulumuzun potansiyeli yüksekti bu potansiyeli boşa harcamak istemiyorduk, onun için elimizden ne gelirse yapma peşindeydik. Yapmış olduğumuz veli ziyaretleri sonucu bu projenin ne kadar gerekli olduğunun farkına vardık ve bu kapsamda öğretmen arkadaşlarımızla birlikte öğrenciyi de işe katarak projenin peşinden gittik. Bunun sonucunda ilk olarak akşam etütleri ve hafta sonu kurslarını başlattık.

Bu bağlamda öğretmenlerimizle, öğrencilerimizi kademeli olarak akşam etütlerine aldık. Akşam etütlerinde öğrencilerimizle bire bir ilgilenme şansımız oldu, öğrencilerimizin konu eksiklerini tespit ederek destek verildi eksiklikleri olmayanlara kademeli bir şekilde pratik yapmaları için hepimiz akşam etütlerinde bulunduk. Bunun sonucunda öğrenci ve velilerimizden çok olumlu sonuçlar aldık. Öğrencilerimiz hafta sonu evlerine gitmek istemediklerini okulda kalıp ders çalışmak istediklerini belirttiler. Bu olumlu hava içerisinde yaptığımız çalışma sonucunda mezun olan 79 öğrencimizden 75’ini sınavla üst öğrenim kurumlarına yerleştirdik. Biz bu işleri yaparak üst amirlerimizden de gerekli destekleri gördük ve velilerimiz ide işin içine çektik ve başarıyı bu şekilde yakaladık.

Sonuç olarak öğrencilerimiz bize öğretmen olarak öğrencisinin başarısının ne kadar güzel olduğu duygusunu bize yaşattılar. Öğretmen veliyi eğitimin içerisine çekerse başarının kaçınılmaz olduğunu gördük. Biz 125. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge okulu olarak bu projenin devamını canı gönülden istiyoruz ve daha iyi başarılar yakalamak için söz veriyoruz” dedi.

Liseler adına Merkez Duran Karabuğaş Lisesi öğretmeni Ufuk Çiçek, hem okuduğu şiirle hem de yaptığı konuşmayla coşkulu anlar yaşattı.

MADO yönetim kurulu üyelerinden Erdal Kanbur’da bir konuşma yaparak stajyer öğretmenlik sırasında dersine girdiği ve yıllar sonra önemli bir konumda karşılaştığı öğrencisiyle yeniden buluşmasının verdiği duygu ve düşüncelerini anlatarak devletlilerden alkış aldı.

Belge töreni Vali Yardımcısı, Mustafa Anteplioğlu, Servet Güngör, Ahmet Turgay İmamgiller, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Milli Eğitim Müdür yardımcısı İbrahim Özdemir, Şube Müdürü Ahmet Akküncü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve bazı YİBO müdürlerinin gönüllü öğretmenlere belgelerini takdim etmesiyle son buldu.

Törende Ekinözü YİBO’ tarafından hazırlanan belgesel film “YİBO’da Yaşam” ilgiyle izlendi.

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

 

 

 

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

Vali Şükrü Kocatepe, Gönüllü Öğretmenleri Ödüllendirdi

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av. Ayyüce Sayar adına  dayısı adliye çalışanlarından İhsan Özbek  Şehit Evli...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye rob...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mart tarihlerinde Safranbolu’da gerçekleştirildi ve bu yarışmada  Onikiş...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfları...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden sabahçı grup minik öğrencileri, İstiklal Marşın...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencil...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğitim ve öğretime devam eden minik öğrencileri, İstiklal Marşının Kabulü ve ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ